Gå til innhold
Fiskersiden

Christoffer Corzani

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Christoffer Corzani

  1. Fisker veldig mye i Eidanger fjorden å utover mot Rognstranda (samt Frierfjorden) hele året. Opplever mye bitevillig ørret inne i Eidangerfjorden på de riktige stedene. Eidangerfjorden: Ulesund, Brønstadbukta, Seivall. Frierfjorden: Findal, Gravastrand - veldig bra steder.

    Jeg opplever ikke noe mer bitevillig fisk på den tiden der så langt ute som Rognstranda f.eks. Kanskje gj. målet er størret, men i Eidangerfjorden vanker det også mye bra. Vi er en gjeng å ofte får en av oss også fisk på godt over kiloen. (Som jeg syntes er bra. Men det er vel individuelt).

  2. Tror mange blir blendet av alt pratet om hvor det er bra noen strekk, hvilke elver og hvilke metoder er.

    Tenk å være fersk laksefisker å bli møtt av denne veggen av informasjon!!!! Glad jeg begynte som barn jeg.

    Et tips er å fiske med noe man liker å fiske med, fks så liker noen bedre å hive sluk enn å styre mark langs bunnen. Noen foretrekker flue osv.

    Poenget er at hvis du prioriterer den metoden du faktisk liker å fiske med så fisker du mye mye mer effektivt enn om du blir stående å jobbe med noe som du ikke mestrer. Det er napp en vil ha når en fisker laks, det er om å gjøre å ha det agnet du fisker med slik laksen kan få øye på det.

    Helt enig! Jeg startet med laksefiske ifjor, å gikk umiddelbart inn for å droppe sluken og fiske med mark å annet. Etter 3000 stk. Bånnfast å småørret som tar agn å ja, ALT som kan irritere gjorde jeg som du beskrev ovenfor i år å prioriterte slukfiske som jeg mestrer å liker bedre. Dermed fikk jeg faktisk fiska litt også ikke bare

    knyte snører å feste agn!

    Fikk 2 laks denne turen så jeg tror jeg fortsetter med sluken å lar det andre komme med åra =)

  3. Var der for 5-6 dager siden, vet ikke hvordan det ble på kveldinga men av ca 7-8 som fisket ble det tatt en 2-3 kilos på formiddagen. Da dro jeg heller tilbake i elvene ;=) Men jeg har hørt at folk har fått fisk der fra båt, opptil flere på en dag. Om et par uker nå så er det vel forholdsvis safe å dra dit..om man får plass til å fiske vel å merke :) alltid mye folk der syntes jeg...

  4. å fiske sjøørret med mark ender veldig ofte med at dem svelger sluken ganske langt ned. Veldig mange benytter veldig liten krok for dem syntes det er effektivt. Det kan det godt være også. Jeg personlig har begynt å bruke større krok når jeg fisker med mark å har vel halvert antall små ørretter som svelger sluken å de minste kan slippes ut igjen.

    Å ørretene biter på uansett om du har litt større krok :)

  5. Takker! Satser på gravastrande neste tur tror jeg. Hva med tidspunkt på døgnet? er det noe mønster eller er det bare fritt fram?

    Jeg har fisket endel på Gravastrand da det kun er et par hundre meter her fra jeg bor. Jeg har fått 2 ørreter der i år(ca 200 gram) for ca 2 uker siden. Har vel vært å fisket der både med sluk å mark i det siste uten et eneste napp, fra klokken 11:30 til 16:00 å rundt der. Ingen success så langt.

    Værforholdene har vært dårlig (lav-vann og nordavind).

    I fjor i slutten av april og hele mai måned tok meg å mange andre veldig mye ørret der, da fisket vi mellom 17:00 og 23:00. Så lenge det ikke var nordavind og lav-vann så beit den på mark å sluk. (Mest på mark) så jeg ville vel kanskje prøvd meg på kvelden ;=)

  6. Hei å god påske ja =) Tror det lureste er å se igjennom side 1 på denne tråden hvor de fleste steder allerede er nevnt. Ellers dukker det vel sikkert opp noen som har avdekket nye steder dem kanskje vil dele med oss:)

    Her er en liten rapport fra gårsdagen:

    En ørret (ca 1kg) og det som jeg trodde var Ørret men som minner meg mer om laks? (ca 1,5kg). Tatt på mark i Eidangerfjorden.

    IMG_0019.JPG

  7. Tok denne i Eidangerfjorden på lørdag. Krydde av makrell, fikk 3 SØ og alle tok på kast inn mot land.

    Noen som fisker SØ i grenland om dagen?

    Fin SØ det der!

    Eidanger fjorden har mange fine sjøørret plasser, så jeg fisker vel som oftest der om det jeg ska ut å kaste litt!

    Hele veien fra Båthavna på høyreside når du kjører inn mot Røra.

    Helt derfra og ut til Seivall, samt inn i Ulesund er veldig bra.

    På Seivall er det lang- grunnt og på utsiden av den lille øya utenfor seivall kommer "mållabakken" bare 15 meter ut, der står det ofte noen høvdinger og venter.

    utover det er frierfjorden helt fra Findal og tversover på skrått, mot gravastrand utrolig bra i børstemarksesongen på våren.

    På denne tiden av året er Voldsfjorden et bra sted også!

    Har du noen spots du anbefaler nå på denna tiden av året(eidangerfjorden)?

  8. Etter et kjapp tur ned for å hente noen makrell på brygga, begynte en kar å prate til meg om div. fisking.

    Jeg latet som om jeg ikke hadde noe i mot garn fiske, og dermed innrømte han å ha satt ut garn på frankestranda(og andre), og det har han holdt på med i mange år.

    Selv hevded han at bekken der ikke er ytebekk, jeg kan ikke si det helt sikkert selv men jeg har sett ørreten minst 20 - 30 m. opp i bekken..det var så langt jeg kom før den forsvinner

    inn i skauen..hvordan vet jeg om det er ytebekk?

    Christoffer

  9. hmmm.. han som eier huset kan ikke fordra fisk. mulig noen leier huset,eller nye har flyttet inn de siste årene. slett ikke utenkelig at jeg tar turen den veien en kveld.

    Det lille røde huset nede ved vannet blir utleid omtrent til nye personer vært år. Er endel nede på stranden der og skjekker bekken rundt ytetider selv.

    På sommerstid er huset forbehold noen faste, andre tider på året leies det ut så det er sikkert ymse folk som holder på der.

  10. Hei!

    Du kan fiske i elven ved campingen men Æneselven er vel så bra. Ellers blir det alltid tatt laks under Furubergsfossen og innerst i fjorden i Mauranger. Der må du kjøpe kort for å stå på broen å fiske, ellers er det grattis å stå rundt omkring. Bare ikke i elveløpet. En god plass er fra neset en 100 meter sør for elven. Her fisker du med sluk. Skitt fiske....:dribble:

    Tusen takk for tips! Grei info å ha med seg på tur, blir vel å kjøpe fiskekort også da <_<

  11. Hei,

    Jeg har siden i fjor fått interessen for ørret fiske i både sjø og ferskvann etter å ha egentlig kun fisket torsk, sei og makrell i sjøen tidligere.

    Hører jo alltid om historier kolleager og venner har med seg hjem fra Vestlandet så jeg har leid hytte på Sundal camping en ukes tid i begynnelsen av August.

    Lager denne tråden i håp om at det kanskje er noen her som er kjent rundt i området rundt Sundal, og kan gi meg noen tips når jeg nå ska prøve meg på ørreten, gjerne laks også..

    Har ikke noe problem med å ta en svipp tur med bil/gåtur om det skulle kreves såfremt det ikke tar 3-4 timer en hvei..

    Jeg fisker ikke med flue, selvom målet er å lære seg det i fremtiden.

    Fisker med sluk eller agn, og det er vel gjerne der jeg også trenger noen tips..

    Takker for alle bidrag som måtte komme!

  12. Har stilt spørsmål til Norsk Jeger og fiskeforbund vedr fjerning av ulovlig garn for dere som skulle trenge den informasjonen:

    Når jeg oppdager ulovlig garn på strender som (som folk setter ut for å få

    ørret) har jeg da lov til å fjerne disse selv?

    Eller må jeg melde ifra, så må dere gjøre det?

    (Tenker bare på om det ikke er beredskap nok tilgjenglig til at for eksempel dere

    rekker å ta det opp før eiern av garnet tar det).

    Og hva vis jeg for eksempel drar opp et slikt ulovlig garn og slenger det på

    stranda, kan jeg da få straff selv vis noen skulle "anmelde" meg og tro at det er

    mitt eget?

    Svar:

    Du har ikke lov til å beslaglegge garn selv. I utgangspunktet kan dette kun gjøres

    av personell med gitt tillatelse til å foreta slikt beslag.

    Så dersom en skal gjøre det etter boka, skal det meldes til politi, eller

    oppsynspersonell i området slik at disse vurderer hvorvidt beslag skal foretas.

    Politiet vil vel neppe gå videre med en sak dersom det skulle gjelde et garn som er

    lagt på land, men det finnes selvfølgelig ingen garanti for det dersom en anmeldelse

    foretas mht "forholdet"....

    -

    Så min tolkning er vel om du ser ulovlig garn, og legger det på land så er det liten sannsynelighet for at "du opptrer ulovlig".

    Problemstillingen vedr. det at du selv blir sett på som den som har satt ut garnet om garnet du skal fjerne er "under overvåking" fikk jeg

    egentlig ikke noe spesielt godt svar på men selv tar jeg sjansen å fjerner det jeg kommer over :)

  13. På arøya, er vel egentli ikke grenland siden det er i vestfold, men er jo bare 4min fra langesund

    Gratulerer med ørreten, ska noen turer til arøya i sommer jeg å men har for det meste bare fisket markell og bergylte der:) Du burde ta deg noen turer ut til gravastrand med 7-10g søkke og meitemark..

    er du der når det begynner å bli høyvann og legger marken 10m ut fra stranda(første stranda ved båthavna) har jeg fortsatt ikke opplevd å gå tomhent hjem under de rette forholdene.

    Er det Noravind og vannet er på vei ned har jeg sitti flere timer uten napp, med unntak av ål, abbor og torsk.

  14. Jeg vet ikke helt hva du mener når du sier småtasser, men om det gjelder 2 - 300 grams så må jeg si det er veldig lenge sidne jeg har

    opplevd å få så små i frier generelt og findal..

    Stortsett 550g og oppover, i det siste har dem vært like under kiloen flere av dem samt noe på 2kg og mer:)

    Fisker med mark selv av og til og er enig det du sier når dem sluker dem såpass at dem må ta'es er det ikke fornuftig og fiske der det kun er smått

    men den erfaringen har ikke jeg fra frier hittil i år.

    Har du tips til hvor man bør prøve marken hvor det ikke er veldig mye smått så er det bare å dele om det ikke er konfidensielt :=)

  15. Dette er bra, vis fler å fler holder seg oppmerksom på dette og jo fler av oss som har tilgang til båt tar noen turer langs strender osv isteden for bånn-pile alltid så er sjansene store for å få redusert antallet som til slutt gidder og sette ut garn.

    Så 3-4 polakker igår i butikken som kjøpte garn, disse har sittet ved meg å fisket ørret tidligere. Skal "holde dem under observasjon" ;=)

    http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=76358799282

  16. Du kan prøve område rundt finndal, der er det mange som står med mark, min "favoritt"sluk er møresilda 12gr i kobber og rødt/blåt. laksen biter også på.

    Herre er også en fin plass, rundt i Siljanbukta (båt langs mållabakken) jeg er mye der og tatt noen, men desverre ingen kjemper, men stor sett kilos-fisk.

    Jeg har fisket endel på findal men har aldri opplevd å få laks, noe spesielt du fisker med utover vanlig sluk?

    Noen tips?

  17. du burde prøve deg under langgangs brua, ca 100m innafor brua er det en helt sinnsyk plass men desverre har jeg ikke fått noe der ennå, men jeg har sett mye ørret over kilo'n der og faren til sanden skryter den plassen opp i skyene

    men i kveld/natt skal jeg og håkon ut og fiske ørret med fluene.. skulle ønske jeg hadde en sluk snelle jeg kunne bruke på kvelden

    Ja det skal jeg prøve på, aldri gjort noen forsøk der før faktisk.

    Dem har foresten idag fyllt hele folketshus med fiskeutstyr fra lagerhaller og kjører 30 til 70% på ALT fiskeutstyr :D

    Anbefaler og ta en tur dit å se :hug:

  18. corzani jeg er ikke en markfisker :D du burde jo vite atte jeg ikke har ro i ræva til og fiske med mark :hug: hehehhe

    men nå kommer jo lars hjem fra ferien i morra så da blir det vel litt ferskvannsfiske framover så kansje jeg har litt bedre fiskelykke der (og jeg får ny fenwick fluestang til lørdag)

    Hehe, jeg har heller ikke det i utgangspunktet men har vært heldig med hyppige napp, og har inntil 3 stenger med mark uti + en sluk stang som jeg kaster med på siden av så sitter ikke så veldig rolig i utgangspunktet. Er helt enig at det å sitte med marken uti uten å ha verken flue eller sluk stang tilgjenglig er kjedelig :=)

    Men at jeg har fått veldig mye mer ørret etter at jeg har funnet noen perfekte spotter å legge marken er det ikke tvil om!

  19. Findal, Gravastrand, Nystrand & Brønstad er alle bra plasser. Har tatt opp en 10-15 stk i mai, 2-3 stk over kilon å den største på 2 kg. Anbefaler å se an været og vente til høyvannet er på vei, slenge ut marken(vanlig meitemark) på ca 60-100 cm(på bunn). Kun et par "bomturer" av svært mange turer hittil i Mai med mark..

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.