Gå til innhold
Fiskersiden

Jon André

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jon André

  1. Borrevannet og Akersvannet er begge gode Gjeddevann og jeg vil tro du har mulighet for storgjedde i begge vann. Kjenner folk som har tatt Gjedde på over 13kg på Akersvannet dog før fiskedøden. På Borrevannet så tok en av gutta en på 7-8kg... Har ikke fått noe å skryte av selv, men det er først i år at jeg virkelig har blitt bitt av (jerke)basillen. Tror du har gode muligheter fra land hvis du prøver deg på bunnmeite, finn dypde kart over vannene. Og fisk gjerne på kanten ned mot dypet :whistle:

    Siste jeg hørte fra Akers var at en polakk hadde møtt opp i en butikk og ville kjøpe 400 kroker og masse grov sene. Han skulle nemlig sette gjørs-line på Akers. Det er liksom ikke grenser!

    Stemmer nok det, for sikkert 4 år siden, kom vi også over en Gjørs-line.... Dro opp hele driten og tok krokene vi. Er det tillat med krok-line på Akers?

  2. Dette forstår jeg ikke helt. Ikke at jeg ikke vil at den skal være fredet, jeg bare ser ikke helt at dere kan si at en art er fredet sånn uten videre. Blir som om jeg freder iberiasneglene i hagen min? Er det grunneierforeningen som har ansvar for utsettingen? Og hva er bakgrunnen for at man fikk lov å sette ut gjørs der så seint som 2006?

    Syntes du virkelig det er så merkelig at den er fredet, når noen prøver å etablere en Gjørs bestand i vannet? Man tar jo gjørs fra Akervannet bla. og setter ut i Borrevannet, hvis folk fisker opp den fisken som blir satt ut, så blir det jo litt vanskelig å etablere skikkelig Gjørs bestand!! Det kan da ikke være så vanskelig og forstå!

  3. Litt tilbake i tråden jeg nevnte jeg en skikkelig dårlig fortom kjøpt på Gero av Kinetic. Kom meg for øre at de leste dette på Gero og sjekket fortommene og samtlige hadde feil! Så nå er de ikke i salg lengre :) Fantastisk bra!

    Kjøpte samme Kinetic fortom som du nevner, på Skittfiske for noen uker siden, den også blei ødelagt etter bare noen få kast! rakk heldigvis å se det før jeg mista betet. Den røyk i den delen som "binder" fortommsløkka liksom, samme som skjedde med deg eller?

  4. Fikk på 135m meter jeg. Det så litt mye ut, men etter litt fisking så la lina seg mye bedre og det blei helt perfekt :whistle:

    Kan også nevne at Power Pro lina var helt rå! Skjønner veldig godt hvorfor alle "Jerkere" sverger til denne linen!

    Den legger seg helt perfekt og graver seg ikke ned! man får perfekte kast. fisket i 12 timer i går, fikk ikke backlash en eneste gang.

    Med Whiplash pro 0.21 fikk jeg backlash veldig ofte og måtte passe på å ikke ta i for mye under kast, med PP er det bare å kaste så hard jeg tør.

  5. 65lb er 0.41

    Ok, er det skrivd feil i denne annonsen da?

    Power Pro braid Moss Green 135m 0.41mm 88lb Shimano

    Edit: Hvis du leser denne annonsen, ser du at han skriver: ALL NEW and GENUINE POWERPRO from SHIMANO is labelled in Kg and metres (anything with a spool marked in lbs and yards is either old stock, stock that is imported from outside UK or product sent direct to you from abroad).

    Kanksje det har blitt noen forandringer siden Shimano har kjøpt opp PP?

  6. Jeg var Fedex-kunde selv ved en anledning for noe år siden da jeg importerte noen forsterkere fra statene.

    De leverte varene temmelig fort, men regninga på moms og tollgebyr kom ikke mindre enn et halvt år etterpå.

    Men i dag er det ingen grunn til å handle på ebay folkens.

    Komplettfritid.no feirer nasjonaldagen med å selge alt av fiskeutstyr til "ebay-priser".

    Absolutt verdt å sjekke ut!

    Komplettfritid har bare PP liner opp til 0.32 :) skulle hatt 0.41

  7. Har starta med jerk fiske i år jeg også... Men sliter litt med backlash, har nogen lunde ærfaring med multisnella fra før av, men ikke medså tungt utstyr som skal kaastes. klarer å stille inn snella ordentlig og stopper spolen med tommelen når wobbleren/jerken treffer vannet. Mista en jerk i sta, fikk backlash under kastet og sena røyk.

    Ser at mange bruker relativt tykk line. Jeg hadde ikke gjort så mye research på forhånd, i og med at det var et lite spontankjøp(skittfiske ga et så godt tilbud at jeg ikke kunne si nei!) Så jeg endte opp med å kjøpe Whiplash Pro 0.21mm 26.4kg(grønn), men det ser ikke ut til å holde, sena ryker på midten det er ikke knuta eller spirvel/fortom som svikter. fiska med en 100g jerk.

    Har en Ambassadeur 5600c og en 6 fot 150g stang, bruker jerker fra 100-150g og noen wobblere litt under det kanskje.

    Hva kan anbefales av sener? Ser at mange liker powerpro, hvilken størrelse anbefales til mitt bruk?

    Bendik: håper det er greit at jeg "lånte" tråden din til å spørre om dette.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.