Gå til innhold
Fiskersiden

Berntsen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    28
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Berntsen

  1. At å løfte fisk etter halen ikke er heeeeeeelt ideelt for fisken burde etterhvert være allmenkunnskap. Og slik det fremstår så er dette normal arbeidsoppgave etter lukestenging og følgelig bør det også være nedtegnet prossedyrer for hvordan arbeidet skal utføres. Både med tanke på egen sikkerhet og annet. At du ikke skjønner hva som er galt kan kanskje tyde på at du selv heller ikke er informert over at fisk som skal løftes og settes ut ikke bør løftes etter halen, men i stedet minst understøttes i buken. Men nuh er også du informert og kan utføre dette på en gunsitgere måte de gangene det blir aktuelt...

    Hvorfor skal den ikke løftes etter halen? Hvem sier den tar skade av det?

  2. En liten rapport følger:

    Vi var 4 mann som satt å bandt tackler, og det ble en god læringsøkt for to av oss. Selv om jeg slet med å huske å tre svivlene på sena før jeg bandt på endesvivelen...trengte tre forsøk på det tacklet, hehe! Ellers takk for all hjelp, tips og hyggelige folk.

    Kvelden ble avsluttet med noen timers fiske på Bonten, der undertegnede faktisk fikk sin første hai! :showoff:

    2217d410d8.jpg

    Og vekta dro den opp til hele 19,26kg!! Det må vel være ny rekord på Bonten?? (Evt så bør Ølgylt vurdere å kalibrere og bytte batteri på vekta si)

    22295ea2c0.jpg

    Senere ut å kveldstimene fikk Ølgylt et merkelig napp. Først et tungt drag, så døde det helt ut og var bare tungt... opp kom denne:

    22477f13a6.jpg

    Ikke akkurat noe prakteksemplar av torsk... Den var full av disse små ekle (men litt kule) dyra..

    223416a242.jpg

    Alt i alt en fin kveld der jeg lærte mye nytt fra erfarne folk. Kommer igjen nestegang det passer!

    - Eirik

  3. Hei igjen...

    Som jeg skreiv jeg kan ikke være med på lørdagen, men jeg fikk en del avklaringer angående problematikken med søppel. Tok kontakt også med noen lokale politikkere for å finne ut hva kan gjøres i tilfeller.

    Det som politikkere anbefaler er en underskrift til grunneier også at man skal fremme skriftlig søknad til Øygarden kommune, gjerne for flere plasser. Søknaden må fremmes rekommendert med alt konversasjon og grunneier signatur i vedlegg. I tillegg vil de gjerne ha en avisoppslag i lokalavisa, noe kan få oss å søke hjelp hos dem siden det er en "sak" da.

    Men dessvere for Rongesundet ble det litt verre en så når det gjald skilting. Kommunen viser til en mer vrient reggelmang når det gjald akkurat denne plassen. I tllegg som jeg ser at prislappen kan komme mellom 3600 og 5000 kroner for denne område og sannsynligvis per skilt.

    Det betyr at folk som vil rydde kan gå men siden det er fareområde må de gå på eget ansvar:thumbsup:

    Øygaarden kommune skrev:

    "

    Etter noen små undersøkelser ser det ut som om det kan være en mer omfattende prosess enn ønskelig.

    Området hvor det ønskes satt opp skilt er gjennom egen reguleringsplan regulert til jordkabel.

    Videre er området i kommuneplanen registrert som et fareområde.

    Arealet utenfor fareområdet mot sjø er i kommuneplanen avsatt til LNF – område.

    Kort oppsummert vil tiltaket innebære:

    - Søknad om tiltak uten ansvarsretter – plbl § 20-2 -> byggeforskriften § 3-1 bokstav d)

    - Søknad om dispensasjon fra avstandsreglene i vegloven (som er 50 m fra fylkesvei) – søknad til Statens vegvesen

    - Søknad om dispensasjon fra avstandsreglene mot sjø (tiltaket vil bli liggende innenfor 100-metersbeltet mot sjø) – søknad til kommunen

    - Blir tiltaket liggende i LNF-området må det også sendes søknad om dispensasjon fra kommuneplanen – søknad til kommunen

    - Det må trolig også innhentes skriftlig samtykke fra eier av jordkabel(ikke bare fra grunneier) – pga faren for konflikt (sammenstøt, vedlikehold o.l.)

    - Uten å ha lest gjennom gjeldende reguleringsplan for området kan dere også risikere at tiltaket er i strid med reguleringsbestemmelsene -> krav om egen dispensasjonssøknad som sendes kommunen.

    - Søknad om tiltak (skilt) koster for tiden kr 1200. Pris pr dispensasjonssøknad til kommunen er pr i dag kr 2 400,-

    En fullstendig gjennomgang av saken vil bli gjort av saksbehandler når skriftlig søknad er mottatt.

    Saksbehandler vil da også kunne være mer konkret i eventuelle mangler som måtte være med søknaden.

    Sitat slutt.

    Siden høye kostnader med dette ser jeg lite perspektivt å fremme saken videre mot kommunen- jeg ser ikke for meg mulighet å få middler annet en blir sponset.

    Blir litt merkelig å søke sponse støtte for skilt:)

    Og papirmøllen og byråkratiet dreper nok en gang gode tiltak og engasjement hos folk flest...

    Jeg foreslår dette:

    1. Snakk med grunneier og få lov til å henge opp noen laminerte A4-ark som oppfordrer til å holde det rent og at folk rydder etter seg.

    2. Dra ut der og rydd, vask og heng opp disse A4-lappene der det passer seg. Heng de litt pent og solid opp og sørg for at de ikke i seg selv kan bli oppfattet som søppel. Gode laminerte ark holder vær og vind.

    3. Gi ***** i søknader og kommune.

    4. Send en tilbakemelding til kommunen om at det gode iniativet som ble startet ble drept av kommunens byråkrati, firkanthet og mangel på hjelpsomhet.

  4. Grattulars!

    Ser jeg har mange arter og se frem til, bare det jeg blir ferdig å beise huset. Har merket at slikt tar vesentlig lengre tid pga regn her enn på østlandet. Hehe!

    Alltid like gøy å lese rapportene dine, du skriver informativt og morsomt på en gang. Bra jobba!

  5. Om du bare skal fiske for catch and release, regner med du skal det på slike arter, så vil jeg tipse om å klemme inn mothaken på kroken med en tang. Fisken sitter like bra, den kroker lettere (glir lettere inn).... men først og fremst skader du fisken drastisk mindre ved avkrokning.

  6. I thought the same thing about the littering on fishingspots, birdnets and remainings of tackles all over the place... Sadly, this is not limited to fishingspots. Just walk at the side of any road and you will see lots litter laying around. But i was just hoping sportfishermen that are fishing on regulary basis would take better care of their spots.

    As for the keeping of smaller fish, i keep small sei due to later use as bait. But ofcourse i kill the fish imidetly!

    I think you have set a lot of important issues on the agenda, i hope people in here think twice when leaving the fishingspot next time. Bring your own litter to where it belongs, in the trash! :)

  7. Kjekt å vite! Har jo ikke fått hverken lange eller brosme før, det er på det nivået jeg er ennå... Hehe! Ser for meg at det kan være lettere å agne en hel fisk også... Mye jeg skal teste fremover gitt, gleder meg! B)

    Ser forresten det er "obligatorisk" med sånn "Mål for 2011:" i signaturen også, får klekke ut noen djerve mål fremover. Haha!

  8. Takker for svar, spørs om jeg ikke stikker innom en dag og får satt på noen meter med monofortom. Er vel det beste også, tar både av sjokket ved harde kast og skrubbing fra stein og slikt også. Om det er en god skjøteknute så skal den vel ikke stoppe så mye på de store ringene surfstanga har heller.

    Bruker min egen post videre med et annet spørsmål jeg: Jeg prøvde feste på en remse/filét med sei i dag (fryst og tint senere). Surret med litt agnstrikk. Men det hjalp ike mot at biten skled ned og dekket selve kroken. Har forstått det riktig at krokbue burde være klar av agnet, men nå forsvant hele kroen nesten inn i agnet. Noen tips her? Har lest litt rundt på forumet, men ser bare kommentarer som "bruk agnstrikk" og "bare surr rundt og agnet sitter". Enten er jeg en dårlig "surrer", eller så har jeg missforstått litt... Sitte godt får jeg i allefall ikke agnet til å gjøre, hehe! B) Noen tips? ;)

    Forresten, hvordan oppbevarer dere agnfisk? Blir den "dårlig" slik at fisk ikke vil ha det om det ligger for lenge i bod/kjøl/frys? Eller spiller ikke det noe rolle? Jo mer fordærvet, jo bedre? :)

  9. Hei, har holdt på med litt tackleknoting i kveld, og har kommet over et problem:

    Jeg har multisene på snella, og de enseste glidetackle jeg har funnet i den store tackleposten lar søkket gli fritt på en svivel på hovedsena. Men dette er vel absolutt ikke å anbefale på en multisene? Jeg prøvde løse dette med en 1,5 meter fortom av mono som søkket kan gli på. Men når jeg kastet reduserte det kastelengden ganske mye, det ble også vanskelig å kaste skikkelig pga lengden på totale tackelet.

    Er det eneste man kan gjøre å korte ned "glidelengden" som søkke kan bevege seg på ved å korte ned fortomen? Eller finnes det andre smarte løsninger som gjør susen som glidetackle? Hvordan løser dere som har multisene problemet med å slite av sena på stein og drit i vannet også? Har dere spunnet på en lang monosene ytterst?

    Kan nevne at jeg har en 420 surf stang, og har kun prøvd meg med kystmeite i 3 dager ;) Så alle tips og tricks mottas med stor takk! B)

    - Eirik

  10. Hehe, takk for advarselen! :D

    Vi var en tur på Salhus brygge i dag. Samboeren, hennes 7-årige datter og jeg. Ble ikke så mye jeg fikk gjort mellom å sette på ny agn på micromeite til 7-åringen og rigge litt utstyr. Men ho ble veldig fornøyd av å ha dratt opp tre sypiker, hehe! Ho hadde fått lov å velge ut noen perler som jeg satte på foran kroken også. Men begynte å regne etterhvert, så vi pakka sammen. Samboeren fikk ikke noe på slukstang, men jeg fikk en grei makrell på første og eneste kastet mitt med sluk.

    Surfstanga fikk ligge helt i fred med to seifiléer på. Tror ikke jeg fikk kaster langt nok ut, virket som de ble liggende relativt grunt. Tror jeg hadde på et litt for langt tackle med for mye luftmotsand, så ble som sagt litt korte kast.

    Takk forresten til den som hadde glemt igjen en halv rull med agnstrikk på kaien, det ble redningen for meg. Rullen kan hentes i Hordvik om den er den kjær, hehe! (Sitter og venter på 5 ruller fra Mr. eBay) :rofl: Så rester av diverse perler, slanger og snører på kaien der, hehe!

    Blir sikkert noen flere turer i området nå i morra og helga. Bare å gi lyd om noen er med. (da uten samboer og barn :P )

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.