Gå til innhold
Fiskersiden

løk

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av løk

  1. Det må vel være nødvendig å kunne lære av erfaring for å kunne overleve og bli voksen og kunne formere seg i sjøen, som på land? Her forleden fikk jeg forresten til å kroke en stakkars makrell i gjellene, og den virket mer stresset enn kompisene sine som hang "riktig" på sluken. Kan hende at munnen ikke er et spesielt smertesenter for en del arter pga at de spiser mye rart i utgangspunktet? Jeg kan liksom ikke helt forestille meg at det er smertefritt for en torsk å ete krabbe før den har lært seg teknikken ... men den gjør det jo likevel.

    Jeg vet ikke. Men jeg prøver å behandle fisk med respekt og enten slippe skånsomt ut igjen, eller avlive så kjapt som mulig. Og i all blånnhet innbiller jeg meg at de som har blitt dratt på land og slipper ut igjen passer seg for krok i ettertid, til de har blitt riktig gamle og store og feite.

  2. Jaah, Auglend er helt nydelig! Jeg har bare fisket på den avmerkede plassen nærmest parkeringen *lat*, men mangler nok en del skillz på å få fisken på land gjennom den jungelen som åpenbart gror nedi der. :blush: De jeg har fått opp har vært i så dårlig kondisjon at det var bare å slippe ut igjen og ønske lykke til med oppfeiting, og resten (som helt sikkert var både feite og fine) har altså sluppet unna.

    Tusen takk for Stapnes-tips, må prøves en godværsdag! :)

  3. For flatty: location, location, location.

    For cooking: sei & lyr can handle a great deal of herbs and spice. Slay (do not filet), stuff & salt, wrap in aluminum-foil and gril.

    As for small/unwanted fish taking the bait ... errrr. That happens. A bit of shrimp-scale at the edge of the hook will avoid some of them? And adjust size of bait and hook? It's also a location matter, some places it seems they cannot be avoided what-so-ever. (but eh, speaking for myself only: lyr is a fun fish for light equipment. It is often to be found near shore, or it (if it's a wise and old lyr) playfully follows bait or lure in "safe distance". Very curious fish!)

  4. *realitycheck*

    Tror kanskje jeg må fire litt på krava, ja ... men det MÅ være teleskop og den MÅ ikke være mer enn 11 fot. Grunnen til at den ikke skal være mer, er at ungene skal bruke den. Vi kan sikkert gå ned til 50-60 gram på maks kastevekt, men ikke særlig mindre. Vi har flere stenger fra før, men bare en teleskopstang. Latterlig nok er det den som får kjørt seg aller mest, og nå protesterer både stang og snelle så heftig at jeg kommer til å kaste hele dritten. I går mistet vi til og med fisk fordi bremsen har begynt å leve sitt eget liv. Gaaaaaah!

    Det finnes teleskopiske surfstenger som er svært gode. De koster litt og kan kjøpes fra Japan. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/23/surf-fishing.html

    De er noe lenger enn 10-11 fot. korteste er vel drøyt 13...

    Kunne jo nesten bli litt amorøs av den siden der! :)

  5. Jeg finner bare ikke FRAM i utstyrsjungelen.

    Har jeg liksom fått et behov for noe midt i mellom. Hva med en teleskopstang som får plass i sekken (og BILEN!) til sånn passe fredelig meite fra land?, tenkte jeg.

    Må kunne håndtere å kaste søkker opp mot hundre gram

    Må ikke være superlang utslått, maks 10-11 fot

    Er dette mulig å få tak i, tro?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.