Gå til innhold
Fiskersiden

DrEvil

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DrEvil

  1. Skal si du er i siget om dagen Holmen (14 på 4 dager, må jo være en rekord av et slag). Var en tur ute i går kveld selv, dog ittno annet å melde om enn småfisk, og en pen laks som viste seg i det jeg hadde pakket sammen utstyret.

  2. Etter statestikken din er det jo bare et kvart århundre til neste gang, kansje du får en ny sjans på 60 års dagen din :)

    Spøk til side, slikt er utrolig bittert, finnes ikke "tommere" følelse egentlig..... Men når man kommer over værste skuffelsen blir det jo ei god historie og et artig minne...

    Maritim: haha, er jo det jeg frykter også, men i morgen drar jeg 9 dager til Gaula, så håper det blir noe på meg der (fisk altså) :)

  3. Var en tur i elva her om dagen, og mista mitt livs Sjøørret.

    Fisket store deler av dagen med mark, men gikk over til spinner mot slutten. Var i området ovenfor motorveibrua et stykke og fisket på alle plasser som så fine ut. Det er egentlig ganske mange...

    Kasta motstrøms, på min side av elva da det banka på, og for et helllllsikes bank det var. Stanga sto i en stor U og snella bråka noe helt sykt.

    Jeg har fiska mye i elva, og fått en god del fisk i lierelva, men noe som ligner på dette har jeg ikke fått siden jeg var 12 år (36 nå, laks 5,5 kg).

    Fisken var oppe og slo mange ganger, og tura nedover elva et stykke, før den kom mot meg i en voldsom fart, merkelig oppførsel.

    Jeg er norgesmester i å gi råd til folk om hvordan de skal kjøre større fisk. Det hjelper lite når man glemmer alt man vet, og man mister hode fullstendig.

    Jeg roper på pappa, som står litt lenger opp, denne trenger jeg hjelp til å få i håven....

    Fisken er fullstendig baias og slår kollbøtte, er oppe og plasker, fosser ut, og oppfører seg generellt helt sykt.

    Pappa kommer heseblesende og lurer på om håven er stor nok. Dette er den største sjøørretten han har sett i elva noen gang.

    Han sier noe om at denne må jeg kjøre lenge, jeg oppfatter det han sier med at denne må kjøres. Idioten meg, strammer bremsen enda litt til, slik at fisken egentlig bare jobber mot stanga, blir jo ikke akkurat så sliten av det.....

    Etter en liten stund er den såpass nærme at den med griseflaks, kan komme i håven. Så flaks har jeg ikke. I et kraftig utras med mye sprell spinner fisken rundt seg selv og klarer å komme løs fra spinneren.

    Hæl.......e

    Pappa estimerte fisken til minst 5 kg, jeg estimerte fisken til minst 20 kg, kanskje 30.

    Fikk med en på 1 kg hjem, men blir liksom ikke helt det samme.

    Neste gang, NESTE GANG

  4. Var en tur ute i går. Elva var markfin, og ganske stor. Førsøkte meg på strekket mellom motorveibrua og lierbyen. Eneste jeg fikk var ei flyndre, noe som er litt nedtur når man ikke fisker i sjøen :blush:

    Ellers tror jeg deg var mye folk i elva i går, og sikkert noen som fikk noe annet en flyndre. Nå bøtter regnet ned utenfor kontoret på Lilleaker, men vurderer en tur etter jobb. Fisken er jo der........

  5. var pga fyllesyken jeg holdt meg hjemme i går :D

    Sjekket akkurat vannføringa på sms tjenesten. elva er nå oppe i 4,2 kubikk (kl 11:42). Hvor mye bør/må det være før vi virkelig ser stor oppgang av fisk? Altså de store mengdene så mange av oss venter på?

    Vet det er fisk på elva nå altså, men bare lurer på hva som er perfekt mtp oppgang

  6. Var en tur i elva i går. "krystallklart" er vel å overdrive en smule, men ganske klar skal jeg være enig i. Fisket ganske langt nede i elva, og fikk en på under kiloen. Bortsett fra den ene var det rimelig dødt, ingen ting å se, bortsett fra en sosial bever som padlet forbi.

  7. Årets tredje tur var en stor opptur.

    Dagen var i utgangspunktet ganske hektisk, måtte tur/retur til Bergen for et møte, og klarte å miste returflyet til Oslo med 5 minutter.

    Dette førte selvsagt til at jeg kom hjem senere enn det jeg hadde planlagt, men det la ingen stopper på mine planer.

    Min far som er en av de eldre kara man møter i elva, hadde fortalt meg om en plass han aldri hadde vært på før, og mente jeg burde prøve meg i det området.

    Det er utrolig morro å finne flotte plasser man ikke har prøvd ut før, og selv om jeg har fisket i denne elva i mange år, er det ennå steder man ikke kjenner i det hele tatt. Gårsdagens tredje tur, var en sånn opplevelse, et stykke å gå, men et veldig fint område å fiske, og ikke minst, ingen folk å se :D

    Eneste utfordringen med plassen var ekstremt mye gress og annet driit. For en som er allergisk mot alt som er grønt og som vokser byr det på en og annen utfordring.

    Av dyrkjøpt erfaring har jeg funnet ut at for meg er det best å trave så langt oppover elva jeg orker, før jeg fisker meg nedover mot bilen igjen. Er så forbanna kjedelig å bli overasket av dårlig vær, når man har trasket oppover elva i egne tanker i flere timer, for så å innse at det nesten er en time traving tilbake til bilen.....

    Vanligvis fisker jeg mest med spinner, men i går hadde jeg trua på at det var marken fisken ville ha.

    Jeg fisket med et lite søkke og en feit marklyse nedover mot bilen.

    Elva var ikke veldig stor i går, og fargen var kanskje litt klar, men det det betyr jo ikke at det ikke går å fiske.

    Etter kanskje et par timer, fikk jeg endelig føling med noe annet enn småfisk og stam. Fisken tok ganske kontant, og tilslaget satt som det skulle, og det var fast fisk. Fisken var både høyt og lavt, men etter et par minutter var det på tide å få fisken til land. Endelig, årets første i håven, og jeg kunne puste lettet ut.

    Hadde egentlig ikke trua på at jeg fikk mer på akkurat samme plassen, men er jo dumt å ikke prøve å tenkte jeg. Oppdaterte kroken med ny mark, og kastet på akkurat samme plassen.... Bang, der satt den jaggu igjen, på akkurat samme sted. Noe større denne gangen, og ganske så vilter denne å, men etter noen minutter var også denne plassert trygt i håven.

    2 stk på en kveld er morro. Lykkelig tasset jeg videre nedover elva med kløende øyne og rennende nese. Observerte flere gode plasser på vei nedover som helt klart skal testes ut ved første anlednig.

    En herlig onsdagskveld (-allergien)

    4009e2c279.jpg

  8. Jeg var en tur i elva på Søndag. Snakket med noen av kara som mer eller mindre bor i der. Er vistnok sett fisk på elva tidligere i sesongen, men ikke noe som har havnet på land. Ryktene skal ha det til at det er fisk som har passert deminingen, så det bør kunne være mulig å prøve der å, dog med mer vann.

    Søndagens fangst: en liten flyndre samt en enda mindre abbor - jaja, ikke helt hva jeg gikk etter...

  9. Noen som vet om det blir tatt noe fisk om dagen? Ser ut som fangstbørsen på lierelva.com ligger nede med brukket rygg. Kan jo være fordi den har knelt av stor pågang grunnet mye fangst, men tror vel kanskje ikke helt på det.

  10. Har obsertvert og hørt om mye fisk som er tatt i elva i det siste.

    Men den slags informasjon fører jo også til noe selvpålagt forventningspress til egne fangst utsikter.

    Har ikke vært i elva på flere dager og hadde planer om å komme meg tidlig fra jobb til elva i går. Planen gikk vel ikke helt som ønsket, men var i elva rundt 17 i går - helt greit.

    Trives godt i sone 4, så vi satte kursen dit. Har dog observert at det ikke er sone 4 som har figureret oftest på fangsbørsen, men det kommer var min tanke (kan vel hende at mange av de som traver rundt i sone 4 ei heller rapporterer - shame on them). Er mange fine plasser i dette området for både laks og SØ. Vi startet ved en av mine favorittplasser i denne sonen, og fisket oss nedover elva. Hadde vel beveget meg ca 15 meter nedover før jeg fikk føling med noe. Neste kast landet perfekt og der satt den - ENDELIG. En kort men trivelig kamp endte opp med en feiende flott og befriende deilig SØ på 1,5 kg. Nå er jeg endelig i gang, og ser med stor iver frem til neste tur.

    Gratulerer til meg :)

  11. Tok fri fra jobben og dro i elva med en kompis i elva i går. Tenkte som Stian at Glitra burde kunne levere varene.

    Varer ble levert, men varene var litt av det mindreårige slaget. Ekstremt mye småfisk.

    Vi gikk fra gapahuken og oppover nesten til sjåstad, og nedover et stykke.

    Siden det var bare ungfisk å lure i glitra tenkte jeg at strekket fra åmotbrua og nedover kunne være bra. Det så meget lovende ut, men før jeg fikk bada marken kom en regn/hagelskur med tilhørende lyn og torden. Er ikke spes glad i å vifte med en lang stang i slikt vær. Det tok ca 30 minutter så ble sikten i elva redusert til lik null. Skulle jeg fått fisk der, så måtte jeg satse på en fisk som gjespet i det marken passerte kjeften. Oddsen for det er vel relativt liten, så vi tok turen opp i Glitra igjen.

    Fikk samtidig telefoner fra fatter og en fetter som begge kunne fortelle om bra fangst lenger ned i elva - TYPISK, men det var selvfølgelig tidligere på dagen, og når fargen var ok.

    9 timer i elva, null fisk over minstemål. Bedre lykke neste gang.

  12. Dro tidlig fra jobb i dag og møtte fatter i elva. Gikk rundt i sone 4 i dag. Fantasisk farge på elva. Målet for begge i dag var å få nærkontakt med laks. Rundt kl 14 i dag var fatter bortpå en laks, fikk et glimt av den og vi tipper den lå rundt 3 kg. Den ville selvsagt ikke prøve seg igjen, selv om vi begge forsøkte.

    Gikk videre nedover og prøvde oss på flere plasser laksen bruker å vise seg, men merka ikke annet enn noe småfisk. Pappa landa en SØ rett under minstemål, som måtte bøte med livet siden marken var slukt.

    Vi tok turen oppover igjen og gikk til en plass hvor fatter hadde sett fisk oppe i dag morges. Fiska her en stund, ikke noe småfisk som rappa mark og det er ofte et godt tegn. Etter kanskje 20 minutter plaska det noe så inni h...... at jeg svelga snusen i forfjamselsen, dette var en real rugg. Kasta marken mot vaket og var akkurat til a vippe marken opp idet jeg så en enorm blankside breie seg mot meg og forsvant ned i dypet igjen. Hissig rugg som jagde den forskremte marken nesten på land :)

    Klarte jeg å lure den til hugg? Neida

    Prøvde jeg? You bet!

    Uansett, alle var enig om at det var en fin tur, selv om frysern ikke fikk mer innhold.

    Så folkens, ikke sitt her å les forum - kom dere ut i elva.

  13. Ei venninne og jeg trålet mange timer rundt i sone 3 i går.

    Alt så perfekt ut mtp farge, og størrelse. Trua var på plass, som alltid.

    Siden SØ ofte er kresen hadde vi en variert meny å tilby, en meny jeg mener enhver SØ bør slå salto av å bli tilbudt.

    Vi fisket systematisk gjennom alle plasser med mark og spinner, før vi gikk videre.

    Eneste tegnet til liv var en bever som padla forbi beina mine, artig syn men mista trua på plassen og travet videre.

    Vil jo tro det ble landet noen i går av andre mer heldige/dyktige fiskere.

    Min eneste trøst var at huggtabellen i napp og nytt kunne informere om dårlig fiske i går :thumbsup:

  14. Satser på at fisken står i kø for å komme seg opp i elva nå. Og da vil det jo om noen dager være duket for et herlig fiske. Det jeg lurer på er hva vannstanden må ned i før det i det hele tatt er mulig å fiske? Fantaserer om en tur allerede på mandag, men frykter det kanskje er sjanseløst, eller?

  15. var en tur i elva selv i går. Prøvde meg på oversiden av Lierbyen et par plasser. Ble ikke noe annet enn mye allergi og en knekt stang. Fiiin fin farge på elva, og hadde stor tro på at det skulle gi resultat. Savner veldig en oppdatering på fangstbørsen. Noen som har noe info på denne? Når den er i live igjen?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.