Gå til innhold
Fiskersiden

Athrox

Medlemmer
  • Innholdsteller

    114
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Athrox

  1. Er det noen her som får noe sjøørret i indre oslofjord nå på sommeren? Er det håpløst å fiske etter SØ på lyse dagen, burde man heller prøve seg om kvelden eller på morgenen? Og hvor finner man denne sjøørreten fra båt, det er vel ikke lenger grunne sandstrender med leopardbunn som gjelder nå på sommeren, finner man de bare sporadisk ute på dypet, eller lønner det seg å fiske rundt øyer o.l? 

    Off topic: Vært heldig å se en del sel i fjorden i det siste, men er litt bekymra for at de skal bite på sluken min, noen som vet om de har noen interesse av en møre silda, eller om sjansen er liten for at de biter på?

     

  2. Hei, jeg lurte på hva dere andre fisker med og hva dere er fornøyde med og vil anbefale :rolleyes:

    Driver selv med lett havfiske etter litt bunnfisk osv, men også veldig mye sjøørret og makrell.

    Stang: Shimano Speedmaster BX 270M,10 - 30 gram, 9 fot

    Snelle: Penn Conflict 2500

    Snøre: Tuf line 0,15mm 7 kilo bruddstyrke.

    Er veldig fornøyd med alt dette utstyret, bra kjøp ;)

  3. Hei, jeg fisker etter sjøørret i indre oslofjord fra båt, får veldig lite og trenger litt tips om hva slags plasser jeg skal se etter. Burde jeg holde meg tett inntil land i båten nå om våren eller kjøre ut mellom øyer, skjær etc?

    Fisker mest vanlig med sluk, med litt kystwobblere og sildesluker i farger som rød, grønn og blå, går også mye i møre silda svart/sølv, og dorger litt i blant, men har aldri fått annet enn makrell ved dorging før, så har lite trua :closedeyes:

    Takk for svar.

    • Like 1
  4. Masse bra svar her, tror jeg skal få bestilt noe ikveld, dropper den max rap-en, 200 blir for mye.. :closedeyes:

    Angående grej-online frakten tror jeg det var et sted rundt 30 kr for bestilling under 1499.

    Liker selv ikke fiskeutstyr-online, pga samme priser som skittfiske bare dårligere utvalg. Grej-online sitt utvalg er heller ikke mye å skryte av, men prisene er det, liker at frakten tar kort tid, og hvis du bare bestiller sluker så får du de i et fint lite brev i posten iløpet av 2-3 dager, liker det ;)

    Liker best skittfiske i layout og utvalg, prisene er litt høye, men jeg er litt bitter over frakten på 90 kr..

  5. Denne våren har jeg virkelig tenkt til å satse på sjøørret, og prøve å sette ny pers, dette er også første år jeg har båt, tenkte kanskje litt dorging også. Når jeg så gjennom slukboksene så jeg at det meste hadde blitt igjen i havets bunn og ellers var det bare et par rustne møre silda sluker igjen. Derfor lurer jeg på om dere har noen anbefalinger til sluker for sjøørret, spesielt wobblere, er gira på å få testa dorging, tenkte kanskje en max rap.

    Off topic: Lurer på om noen har testet grej-online? Veldig fornøyd med alt, billig og leveringen gikk på 2 dager fra danmark, men mistenker at mye av varene er falske, for eksempel møre silda slukene.

    Takk for svar

  6. Hei, jeg lurer på hva dere som fisker i oslofjorden, fisker etter nå om vinteren. Går du mye i torsk, sei og lyr? Lurer også på hvordan det er med sjøørreten, er det mulig å få noe nå eller best å vente til våren?

    Fisker ikke så mye om vinteren, da det er kaldt ute og lite fisk, men greit med noen turer iblant, men jeg får veldig lite, sliter til og med med å lande torsken, som det skal være så mye av i vintertid og alle måneder med en R i seg ;)

  7. Jeg har veldig dårlig erfaring med flyndrefiske, jeg har båt og oppsøker de beste plassene med sand/ mudder og lest meg opp på hva du skal se etter ved fiskeplasser for flyndre, men aldri fått det. Eneste gangen jeg har fått flyndre var når jeg sto på en brygge å fisket sjøørret så kom det plutselig en tunge tror jeg de heter svømmende langs brygga, slapp møresildaen under den og nappa til og fikk kjeksa den i finnen og løftet den opp på brygga :gun:

  8. Jeg bestilte forrige helg en sene fra ebay, så at jeg kunne få fireline sener til 200 kr uten å betale toll istedet for å kjøpe for 500 kr i Norge. Senere gikk jeg inn på berkleys offisielle nettside og fant ut at det ikke bare var en fireline som jeg trodde med samme bruddstyrke, det var forskjellige modeller. Fant ut at den jeg hadde bestilt var den jeg har linket til øverst og den jeg bestilte er i den nederste linken. Når jeg bestilte snøret tenkte jeg at det ville være som det viser på skittfiske, 0,17 mm, men istedet ble det 0,30mm.. får jeg bare bite i det sure eple og bestille på nytt eller tror dere 0,30mm crystal vil funke forholdsvis ok til sjøørretfiske, er ganske usikker selv, kanskje jeg bare burde vente til det kommer også prøve?

    http://www.berkley-fishing.com/Berkley%C2%AE-Fireline%C2%AE-Fused-Crystal/1316954,default,pd.html#start=5

    http://www.ebay.com/itm/Berkley-Fireline-Crystal-Braid-20lb-300yd-Beading-Thread-Line-FLFS3020CY-NEW-/310977795067?ssPageName=ADME:L:OU:US:1120

  9. Hei, jeg har bestilt denne stanga http://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=66882&WebSiteMapNodeID=1004005, tenkte å begynne med ferskvannfiske etter ørret, røye og abbor med denne stanga. Derfor lurer jeg på om dere har noen tips til hvordan man fisker ørret i ferskvann, hvor i vannet den er, dybde, innsveivingshastighet, tips til sluker/spinnere/agn og lignende. Gjerne sleng inn noen tips om de andre artene jeg nevnte over. Jeg lurer også på om dere har noen tips til andre innsjøer/elver/vann i buskerud området, og hvilke arter det vannet inneholder.

    Tenkte å prøve meg her, https://www.inatur.no/fiske/50dc2d3ee4b0e4e3ed3a11eb/fiske-i-fantastisk-natur-pa-hurum

    Takk for svar på forhånd :thumbsup:

  10. Har power pro snøre i fargen gult 0,15mm. Vil fisken bli mistenksom og muligens ikke ta agnet hvis den ser snøret? Jeg fisker lett i saltvann etter Sjøørret, makrell, havabbor, torsk og slik fisk. Er det verdt bryet å skaffe meg fluorocarbon og hvor mye vil det hjelpe isåfall?

  11. Har nå fått båt og tenker å prøve meg på dorging etter sjøørret :)

    Da lurer jeg på hvilke wobblere er å anbefale?

    Hvor langt bak båten vil du ha wobbleren/sluken uten att fisken blir redd for bråket av motoren

    Er wobblere et must eller fungerer sluker også bra, med wobblere er det jo lettere å bestemme ''arbeidsdybde'' selvfølgelig

    Hvilken hastighet burde du ha når du dorger?

    Hovedspørsmålet: Hvor finner jeg sjøørreten?? Ved fisking fra land oppsøkte jeg bare steder med bra bunnforhold, dybde osv. Men når jeg fisker fra båt er jeg jo ute i et stort hav uten peiling på hvor dybt det er eller hvilke bunnforhold det er? De sier at sjøørreten går ut i havet om sommeren og er vanskelig å ta fra land, men har bunnforhold noe og si da, går sjøørreten fortsatt like høyt i vannet? Hva med øyer da, er det en ''hotspot''?

    Under har jeg linket til to prey wobblere jeg kjøpte for en stund siden, har veldig troa på de for sjøørret, den ene har arbeidsdybde på 4 - 5 meter, mens den andre 2 - 3 meter

    post-25088-0-94361800-1402610738_thumb.j

    post-25088-0-13944100-1402610746.jpg

  12. Vurderer å kjøpe det du linka till Audiosan, tenker alt mellom 1 og 2 tusen. Kom på ett nytt spørsmål, hvilken knyte bruker du når du vil ha knyte på kroker over sluken, ser folk får til knuter som gjør at den henger 10 cm ish ut av snøret og ikke rett på snøret hvis dere skjønner hva jeg mener

  13. Hei, nå har jeg fått båt og tenkte å starte med havfiske ;) Tenkte denne stanga ville vært en grei en å starte med (har ikke så godt budsjett) http://www.villmarksbutikken.net/content/view/full/22953, isåfall hvor mange gram kan pilkene jeg skal bruke være da? Abdre forslag til stenger?

    Også er jeg egentlig helt fersk, vet at mange kjøper sånne ferdige fortommer, kanskje noen blekkspruter på de, 1 krok til eget agn og en hempevirvel på bunn til pilk, burde jeg kjøpe det også eller er det billigere og bedre å lage selv?

    Takk for svar på forhånd

    Note: Fisker i indre oslofjord

  14. Jeg har fått 2, en på 800 gram og en på 700 gram, sinnsykt spreke. Skjønte ikke helt den, ''fikk ikke en sild engang'' ettersom jeg aldri har fått en eneste sild eller sett noen få det :mellow: Fisker fra land med sluk og litt meitefiske iblant hvis det har noe å si

  15. Fikk årets første makrell idag på 800 gram, det var under kveldsfiske kl 11, liten skuffende siden jeg trodde det var ørret, den dro ut litt snøre og hoppa et par ganger på vei inn. Og igår opplevde jeg noe veldig uvanlig , fiska på fra land et sted det er 10 meter dypt, 22 grader i vannet, lavvann og kl 3 på dagen, fikk fisk litt høyt i overflaten, den føltes liten, tenkte det var makrell, men det var en liten ørret. Jeg får noen sjeldne ganger ørret hvis jeg fisker bare etter det kl 6 på morgen på perfekte steder, og nå fikk jeg plutselig midt på dagen i sommervær og i lavvann?

  16. Når jeg var i amerika og hadde med fiskestanga lo alle seg ihjel av at jeg hadde berkley fireline, jeg skjønte ikke helt dette, trodde fireline var det beste. Leste litt på nettet og fant ut at det er veldig upopulært i andre land, og sjekka litt på hva slags annet utvalg de hadde. Fikk lyst til å prøve tuf-line xp tror jeg den het, har dere noen erfaringer med å bestille snøre fra utlandet, isåfall, hvilke kan anbefales?

  17. Sjøørret på 1,44, det er deilig det. Folk sier at det mest vanlige er å få sjøørret på 500 - 1500 gram, men jeg for bare småtasser på 500 gram, har sikkert fått sånn 15 sjøørretter, men største var 800 gram. Jeg fisker ikke med små sluker heller, som regel 22 grams møresilda.

    Var selv ute idag på storsand, fikk en torsk på 800 gram, en torsk på 1100 gram, og en liten sei. Hadde en møresilda på 27 gram i enden av snøret, med rekeflue opphenger foran. Kasta uti og etter et par meter satt det en fisk, den føltes som en kilosfisk, men etter et par sekunder så begynte den å dra så sinnsykt, etter kanskje ti minutter med fight så skulle jeg endelig lande fisken, men da røk selvfølgelig det helt nye fireline smoke snøret som skulle ta 10 kilo, det var nok fordi det var litt slitasje på det. Jeg har aldri fått en fisk større enn 2 kilo og denne her var betraktelig større, fiska ganske høyt også med møre silda svart sølv holografisk, så det at det kan ha vært sjøørret plager meg altfor mye, men det var nok sei. Skitt au, tar den neste helg :icecream:

  18. Jeg har selv hatt helt ok fiske, fikk en sjøørret på 600 gram og en lyr på 500 gram i går, og forrige helg fikk jeg to torsk på litt under kiloen, fisker litt rundt Asker området.

    Poenget med denne posten er at det hadde vært interessant å få høre om deres nylige fangster, noen har kanskje fått makrell enda, eller havabbor til og med ^_^ Er også ganske nysgjerrig på om det er blitt tatt noen sjøørreter på over type 1,5kg

    fikk forresten denne tassen ved storsand, oskarsborg dere ser bak der, det var årets første i oslofjorden, slapp den ut igjen så jeg kan ta den om 10 år igjen :icecream:

    Den tok en møre silda svart/sølv holografisk, bare ca 2 meter fra land, og hoppa 30 cm opp i lufta og landa på land, ganske spesielt ;)

    post-25088-0-19230200-1400938846.jpg

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.