Gå til innhold
Fiskersiden

trondlk

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trondlk

  1. Kjøp Scotty 1116 eller 2116 hvis du skal ha elrigg. Svært solide og funksjonelle rigger, jeg har hatt 1116 i 8 år.

    Scotty er dominerende når det gjelder elrigger i Norge, noen av ringggene må være minst 15 år gamle og det er svært sjelden problemer. Det er også god tilgang på reservedeler og veldig enkelt å fikse selv.

    Her er en test av Scotty 1116 (fra 2004)

    http://www.tackletour.com/reviewscottypropack1116.html

    Okei...så ingen i Norge som fører Big Jon? Likte de litt pga minimalistisk størrelse.

    Hvilken stang og snelle anbefaler du da? Så på en Ambassadeur 7000 Trolling i en fiskebutikk, men ble vel anbefalt en dyrere Shimano Tekota pga mindre vedlikehold. Har også blitt anbefalt Ugly Stick stang et sted.

  2. Hei, noen her inne som bruker dypvannsrigg i Bergens- eller Hordaland-området, og kunne tenke seg å demonstrere for meg hvordan det fungerer? Har lyst å dorge etter laks og evt bunnfisk (kveite og pelagisk torsk). I hvilke deler av Norge brukes egentlig dypvannsrigg mest, og hva dorges det oftest etter? Er det egentlig effektivt å bruke dypvannsrigg etter bunnfisk?

  3. Hei! Grattis med ny og flott fiskesjark! Har du satt på hydraulisk garn- og teinehaler? Hvor ca fisker du? Har vurdert den båttypen selv, men ikke fått prøvd den, få slike til salgs i Bergen. Legg gjerne ut noen bilder av båt og fangst, så kan vi se mer av turene dine. Også spent å høre hvor store bølger båten fikser før det blir for mye av det gode ;)

  4. Jeg er tilfeldigvis fra Hordaland, har fisket i både fjorder og havet i til sammen 30 år, og er fortsatt på jakt etter den store fisken ;)

    Men tror det blir fint vær til helgen, så havgapet kan være et alternativ hvis de vil prøve fiskelykken på "utsia" (som de sier i nord).

  5. Et tips kan være å kontakte lokale havfiskeforeninger der man vil fiske, og få tips på lokale båtførere som tar med fiskere ut på sjøen mot betaling.

    Hytte finner man lettere hvis man ikke er avhengig av å kombinere hytte- og båtleie. Men "Hordaland og sørover" er som nevnt over ikke helt preist.

    Et annet tips kan være å dra videre til Nord-Norge om dere vil ha mange og store fisk :)

  6. Hei!

    Noen som har fått torsk og lyr i Nordre- eller Søndre Straumsundet, Ulvesundet eller Osundet i år?

    Eller noen som har fanget stortorsk og steinbit (litt tidlig kanskje) på skallane sør for Fedje / utenfor Hernar?

    Båten skal snart på vannet, og 2012-sesongen står for døren. Kun sol og noen varmegrader mangler nå :)

  7. Fisker mye i de samme områdene som du gjør, men fra land (kystmeite).

    Gytetorsken burde være på plass nå på de rette spottene...

    Beste tiden er nå og fremover til mars/april.

    Har du forslag til gode spotter? Må jo være under broene utover i Fjell og Øygarden, eller om en klarer å finne noen gode plasser ved å gå vestpver til fots.

    Hvilket utstyr bruker du når du fisker fra land? Jeg hadde tidligere en surfcasting-stang, men solgte den pga. var for tung å fiske med. Fikk aldri dreisen på den type fiske fra land. Fisker du med agn? Skulle tro at reke er det enkleste å feste på kroken med noen surringer rundt, og som torsken i tillegg liker.

    Jeg har aldri helt funnet noen gode torskeplasser fra land. Har inntrykk av mesteparten av kysttorsken står på grunner ute i havgapet, og da trengs det båt.

    Har vert skrevet litt om dette i en anne tråd her på forumet. Skrei er vel som det der ble påpekt, navnet på en av stammene med stor havvandrende torsk, nemelig den du nevner som kommer fra barentshavet. Man regner ikke med at den vandrer no serlig sør for stadt. Men det finnes andre stammer som har andre vandringsruter og også gyter kystnært, så området ditt har sikkert sin egen variant. En annen stor havvandrende torskestamme har gyteområdet sit rundt Ørebro. Så det burde nok være muligheter langs størstedelen av kyststripa vår. Skitt fiske:)

    Har du link til den andre tråden du viser til?

  8. Hei!

    Nå som vi har den årlige gytevandringen av skrei i nord, er det jo torsken fra Barentshavet som kommer inn mot land for å gyte.

    Men hvor langt sør går egentlig gytetorsken, disse store og fine eksemplarene som er så hvit i buken?

    Jeg fisker vest i havet på grunnene utenfor Fjell og Øygarden kommune (vest for Bergen).

    Kalles den torsken som fiskes her i sør også for skrei, og hvilken periode er best å fiske torsk i havet for oss?

    mvh

    Trond

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.