Gå til innhold
Fiskersiden

Kenneth'n

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kenneth'n

  1. Da er det notert at tykkelsen på monoen skal økes.

    Angående det jeg skriver om fiskemåten min, er dette noenlunde den normale måten å fiske med agn på når man er oppankret?

    Og så lurte jeg veldig på hvordan man fisket mest effektivt fra en drivende båt ^_^

  2. Hva er vanlig tykkelse å bruke på fortommen til fiske av lange og brosme? Bruker 0,70 nå, men mener å ha sett takler der tykkelsen har vært større. Gjør dette at det blir lettere å unngå floke på takkelet? Sikkert verre å lage knuter.

    Har også noen spørsmål angående bruk av bom. Jeg pleier vanligvis å være ankret opp og legger bommen med loddet på bunn. Deretter slakker jeg på bremsen og venter til noe tar agnet. Regner da med at slepet blir tatt av strømmen og ikke ligger helt på bunn eller? Er dette det som er vanlig framgangsmåte ved denne type agnfiske fra oppankret båt?

    Ved drivende båt skal bommen da bli dratt langs bunn eller er det vanlig å sveive opp et par meter?

    Sliter også med at slepet vikler seg opp i hovedlinen ved nedslipp. Kan dette ha noe med lengde på slepet å gjøre? Den har da vært på ca. 1m. Prøvde å lage et slep med 2 kroker på med ca. en halvmeter imellom, men det var ihvertfall katastrofe og hadde floke på takkelet ved hvert agnsjekk.

    Jeg får nå litt fisk også, men er veldig selvlært når det kommer til dette med agnfiske. Når det er så mye erfaring på dette forumet så regner jeg med at det bare å spørre ivei. :thumbsu:

  3. Takk for info og tips. Kjekt å kunne diskutere med andre som fisker i området.

    Forøvrig så har jeg i det siste begynt med agnfiske i området og synes det er veldig interessant å se hvor mange nye arter som finnes rundt omkring som man ellers ikke legger merke til under det vanlige pilk og makk fiske.

  4. Takk og bukker! Her var det mange gode plasser som det skal bli spennende å prøve.

    Ved Tverborgvikholmen får jeg en god del hå ja, men det er også store hyser som går der. Merker godt her at fiske kan variere veldig ettersom hvor godt man treffer med ankringen.

    Geitungen har jeg ikke fisket så ofte ved da dette både er langt og vær utsatt. Men har stor tro på at det bor store langer og brosmer her, bare man finner de rette plassene.

    Selv har jeg aldri prøvd dette fiske etter havålen. Men har opplevd å få havåler av respektabel størrelse i både ruser og krabbeteiner. Dette har da vært rundt Fylkesneset.

    Har ellers begynt å prøve meg på grunnene rundt Hanaskjæret etter sei, lyr og ja hele den pakken der, dog uten særlige resultater.

  5. Har lest en god del rundt om i forumet no og har sett at det er en del som kystmeiter rundt omkring i Bergens området.

    Eg og en vennegjeng pleier å dra på fisketurer rundt omkring i Bergen, har vært på nordåsvannet, øygarden med broen, sotra og hjellestad ved kaien. Vi står på land og fisker med sluker i 40 - 60 grams størrelsen og får som oftest fisk, men ikke inærheten av størrelsene eg leser om her :blink:

    Er vi kanskje på feil steder? .. eller vil det gi mer uttelling om vi fisker med agn?

    Noen som har noen gode steder i nærheten, hvor vi kan endelig få litt i bøy i stangen ved? :D

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.