Jump to content
Fiskersiden

kje

Members
 • Posts

  547
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Posts posted by kje

 1. Kult med Pelamider i fjorden!! Angrer på at jeg ikke har vært inne på siden her før nå. Gratulerer med all Bonito-fangsten! :) Høres ut som du har gjort en grundig jobb Cral. Blir spennende å se hvor lenge de holder seg i fjorden.

 2. Med god hjelp fra Team Colibri fant vi ut at giveren må lenger ned. Løsningen blir å feste giveren uten det justerbare giverfeste. :) Jeg får modifisere giveren litt sånn at den gir etter dersom den treffer noe ved sjøsetting.

  • Like 1
 3. Jeg setter stor pris på en lett tilgjengelig kopp kaffe under en fisketur i båten. Derfor satte jeg i gang å lage en koppholder. smiley.gif

  Jeg hadde en koppholder med sugekopp fra Biltema som både hadde rusten fjær og plasten som holdt sugekoppen var knekt pga dårlig kvalitet. Før den ble ødelagt løsnet den også ganske ofte pga dårlig sugekopp-evne.

  Først tenkte jeg å fjerne sugekopp-systemet og lime holderen til båten, men kom på at det ville være mer hensiktsmessig å kunne flytte koppholderen rundt på håndrekkene i båten. Jeg oppdaget disse rørklammene hos Biltema:

  Rrklammer_gummi.jpg?size=180x130

  Jeg saget til en plate som jeg borret hull i midten og skrudde fast rørklammen. Deretter borret jeg hull til fire skruer som jeg skrudde fast til baksiden av koppholderen med syrefaste skruer, skiver og muttere. Jeg laget en åpning i midten av koppholderen for å komme til skruen som går inn til rørklammen. På den måten kan den monteres hvor som helst både vertikalt og horisontalt på håndrekkene (rails) i båten. smiley.gif Skruen på rørklammen kan også erstattes med en rustfri vingemutter for enklere montering/demontering.

  post-25360-0-98379000-1430498548_thumb.j

  post-25360-0-62312200-1430498555_thumb.j

  • Like 6
 4. Jeg polerte båten innvendig idag, det var kun manuell polering med biltema sin båtvoks men det både kjentes og så bra ut etterpå. Jeg fant ut at Ferrobet sin rustvask fungerte veldig bra på å få vekk misfarging. :) Kjøper kanskje en poleringsmaskin og tar resten med den.

  Kan bli kult å få opp lykten Erik. :)

  • Like 1
 5. @kje, ja det er meningen at du skal stikke sugeslangen ned røret til peilestanga, du kommer neppe noen vei med slangen der du fyller olje.

  Jeg ville nok foretrukket en oljesugepumpe i stedet for den sprøyta du linket til, har en mistanke om at det blir mye søl med den du linker til, men mulig det går.

  Mitt råd, legg i de kronene til oljesuger, du kommer neppe til å angre det.

  Takk maskinisten. Da kan jeg kanskje kjøpe denne isteden? http://www.jula.no/catalog/bil-og-garasje/biltilbehor/12-v-tilbehor/12-v-apparater/oljeskiftpumpe-619280/

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.