Gå til innhold
Fiskersiden

Eskrimador

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eskrimador

  1. Ikke fått sjøørret av noe størrelse enda i område Iddefjorden. Mye pent innover på svensk side. Men går noe rykter om at fisket skal være greit rundt skriverøy.

    Men sjøørreten er fredet i Iddefjorden mellom 1 sept- 1 april. Såfremt det ikke har vært noen endringer siden sist jeg sjekket.

    Ellers så slår jeg ett slag for Tistaelva til kjapt sosialt pappafiske med utålmodige barn, blitt både Sjøørret, diverse karpefisker, Abbor etc.. Moro for far også når man går på 1.2 kilos abbor;)

    Hvor spiselig de er kan nå diskuteres. Men hjelper veldig på at jentungen storkoser seg med å gi fiskene mat.

    • Like 2
  2. Utsolgt for 95 Amp AGM på biltema, kommer inn på tirsdagen. Men la merke til at terminalene på batteriene så ut til å Være større i diameter enn de kontaktene som følger med motoren. Er det vold og vilje som gjelder, eller må de byttes til passende kontakter?

    Blir nok en biltemakasse tenker jeg, blir stående bak i en liten åpen gummibåt... tenkte litt på minn kota sin orginalkasse. Men virker ikke som de større batteriene får plass.

    • Like 1
  3. Har investert I en Minn Kota riptide 45 med maximizer. Så nå driver jeg med batterileting.

    Noen som har noen anbefalinger? Regner med at rundt 100 amp er tingen. AGM, Bly, Kalsium? Erfaring med biltema sine?

    Trenger jeg en slik batterikasse? Ala Minn Kota powerbox?

    Skal forresten brukes I en Aqua Marina delux som selges på xxl.

    • Like 1
  4. Heisann, fått meg gavekort fra jobben, så tenkte jeg endelig skulle få somlet meg til å kjøpe meg en stang til gjedde og evt. annet moro.

    Vil ha en mest mulig allround stang tenker jeg, er en SG MPP spin opp til ca 90g med Okuma raw 2, som er på tilbud til rundt 1450 på skittfiske nå, en grei affære? Vil som sagt gjerne ha en mest mulig "allround" som mulig, litt dorging fra båt og denging fra land. Litt spinnere, og gummiræl,

    Noen formening og Haspel/multi? eller er personlig preferanse?

    Har en Mike the pike på 64 gram jeg fikk i gave som en start. Kom gjerne med noen anbefalinger av typer/farger av leker til områdene Glomma, femsjøen, Møkeren. (er vel ikke akkuat krystallklart vann noen av stedene...)

    Mvh Mister_alltid_Gjedder_jeg_er_n00b

  5. Heisann, driver å titter etter en lett håndterlig båt, av plasshensyn så må den være lett (gå på biltak), håndterlig av 1 person. Holde maks to voksne og ett lite barn (når stjerner og månen står i riktig posisjon), men i hovedsak så blir det meg alene og noen ganger jentungen på 3 år.

    En minn kota el motor skal skal brukes, men skal også kunne roes.

    Bruksområdet blir i hovedsak fiske, samt noen små dure rundt turer. Brukes i Småvann, Innsjøer, og innaskjærs. ingen planer om turer i ruskvær/bølger av viss størrelse.

    Gjerne så stabil og allsidig som mulig, klar over at det blir endel kompromisser med lett båt og stabilitet :P

    Har i hovedsak sett på gummibåter, XXL sin aqua Marin Deluxe med alubunn og ilsvarende modeller, har tenkt litt på både alujolle på 12 fot (greit å få på biltak og håndtere alene), en alupram på 12 fot hadde også kanskje vært noe som hadde vært brukendes.

    Noen forslag og innspill?

  6. Noen som har anbefalinger på pilker til bruk i områdene Strømstad/Koster/iddefjord samt en og annen tur til oslofjorden. Hvilken størrelser og farger er å anbefale i overnevnte områder. Jeg har en Svenskepilk på 110 gram men jeg tenkte å supplere litt i skrinet før neste tur. Stangen om det har noe å si er en Penn Waveblaster 12-20

  7. Vinterstid så har "sikkerstikket" mitt vært en Rapala Max Rap, rødt hode og hvit kropp (Super til SØ). Har tatt mer med den om vinteren enn med assortert utvalg av sluker, men må jo gi litt positiv omtale av Sølvkroken slukhals som fungere bra året rundt, men er virkelig super når våren\høsten kommer.

    Ellers så har jeg vært heldig med en Blue Fox Vibrax Spinner 10g gram i rent sølv, vært overaskende bra til spesielt torsk, veldig grei å regulere hastighet å dybde med spinnere.

  8. Har en 2-delt Abu Garcia, om den er 100% vanntett kan jeg ikke uttale meg om, ikke blitt brukt i regnskyller. Men den har holdt meg god og tørr på isfiske. Varm er den også, har kun brukt ullundertøy under pluss ei feltskjorte under, men på varme dager så priser du deg lykkelig for en 2-delt :hot:. Har forøvrig både en komagenser og klassiske Anna (elsk) liggende i sekken, de har det ikke vært behov for på turene enda.

    Er ikke askrekkende dyr heller, betalte 1400 for min.

  9. Om noen er veldig selskapssyke på Isfisketurene sine,så er det nå bare å ta kontakt. Blir gjerne med om det lar seg gjøre i forhold til Kone, barn og hus.

    Men om noen er redd for at jeg skal stjele fisken deres på tur, så er ikke det noe å bekymre seg om, jeg får så sjeldent napp at om jeg først får det en dag, så kommer jeg nok til å klø meg i hue å lurer på hva jeg skal gjøre med den :lolu: Er bare veldig glad for å komme meg ut.. :coldb:

    Kan ta med Kaffe og godt selskap da!

  10. Bor i Halden jeg også men ikke fisket noe her. Hvordan er mulighetene for is fiske på sjøen rundt her? Og sjø meite?

    Har hørt at det sitter endel folk når det er Is ved Brattøy. Ikke fått testet fiskemulighetene her enda, for mye styr med huset enda:-)

  11. Heisann, er Helt grønn på Havfiske, men har nå flyttet til en by der jeg skal ta opp den hobbyen. Planen er å melde meg inn i en klubb etterhvert. Men jeg og en kamerat skal også spleise på en liten jolle mot sommeren (blir vel det som kommer før Havfiskeklubben regner jeg med).

    Jeg er i utgangspunktet en som denger fra Land, så er relativt grønn på Havfiske, erfaringen jeg har med det er Trevinne med svenskepilk og gummimark sammen med bestefar.

    Men trenger litt anbefalinger på utstyrsfronten, Hva trenger jeg og hva bør jeg anskaffe meg?

    Det jeg har er en Penn Waveblaster 12-20 samt en Abu Ambasadeur LC snelle, fiskeområdet blir Iddefjord\indre oslofjord.

    Jeg har også en Abu Garcia 2 delt flytedrakt (har i utgangspunktet brukt den på Isfiske), men skal kjøpe den klassiske Oransje regatta redningsvest til de varmere månedene.

    Blir både kosepilking og dorging.

    Svenskepilken er jo en klassiker som jeg må ha, mye gode minner med den på en vinne iallefall. Men hvilken størrelse er passe? 110g ish holder vel til Iddefjord\oslofjorden?

  12. Nok en gang takk for flott svar! Settes stor pris på!

    Har kjøpt meg en Havfiskestang og snelle til en veldig fordelaktig pris på Torshov sport. Så blir nok å holde deg med selskap i Havfiskeklubben. Men må som sagt få trening på bilkjøring igjen og anskaffet en meg bil først, er ikke akkurat gangavstand til sponvika\andre utgangspunkt fra Os. Men regner med vi treffes etterhvert :thumbsu:

    Haldenser fra 3. November,

  13. Fiske i fjorden i Halden (iddefjorden/ringdalsfjorden) er nok desverre best i fra båt.. Ser det er flere som fisker rundt på havneanlegget og utløpet av tista med stang. Om havfiske/sjøfiske er av interesse så har du jo også http://fredrikshald-havfiske.no/ selvom sesongen nå nærmer seg slutten.

    Har vurdert Fredrikshald Havfiskeklubb, men det blir nok ikke aktuellt før vi har fått kjøpt en bil (litt langt å traske til sponvika, altenativt sykkel og flytedrakt blir nok over mitt komfortnivå...), så det blir nok ikke aktuellt før tidligst mot sommeren.

    Men ja, blir nok medlem der om litt tid. Har fått ett knakende godt tilbud på en Havstang (Penn Waveblaster), så Havfiskeklubben mot sommeren er en fin unnskyldning for å fylle opp kjelleren i huset med mere stash.

    Vet du hva som blir tatt rundt havneanleggene? Vi er som nevnt uten bil, så jeg ser vel for meg Tistaelva, femsjøen og Havneområdet+\Området ut fra Eskeviken til å begynne med. Evt, annet innen realistisk gangavstand.

  14. Heisann, I løpet av november så flytter jeg inn til Halden. Hvordan er fiskemulighetene fra land omkring selve Halden by (gangavstand)? Vet det går en del makrell, samt at SØ er fredet mellom september og april. Hvordan er mulighetene for Torsk\flyndre\Sei og slikt fra land? Har for tiden ikke bil, så det vil jo selvfølgelig avstandsmessig begrense seg litt i begynnelsen.

    Så er det vel Tistaelva og Berby for laksefiske, (planer om å investere i laksestang før sesongen starter).

    Ellers så kjenner jeg ikke noen i Halden, så om noen er desperat etter selskap å vil forbarme seg over en stakkars innflytter, så settes det pris på ;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.