Gå til innhold
Fiskersiden

Spenolsen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    651
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spenolsen

  1. Madammen gikk forbi og så bildene av fiskene på linken som trådstarter postet, kommentaren var; "De der ser jo ut som åler!!!" Sier vel litt...

    Helt enig i at den skulle vært satt ut igjen men Roy som fikk den fikk kjørt kleppen inn i magen på den i kampens hete.Ikke enkelt og få dem opp igjenom 2oo mm hull.

    Dersom dere er klar over "faren" for å få støinger er det jo litt dårlig gjennomtenkt å rote rundt med klepp i det hele tatt. Kan jo selvsagt ikke sette ut fisk etter klepping uansett hvor du treffer den...

  2. Jeg klarer desverre ikke å la meg imponere av dette Jack.Her er det mye som burde vært sluppet ut igjen....

    Personlig ville jeg revurdert fiskemetodene mine ettertrykkelig hvis jeg hadde tatt livet av så mye slank fisk.Jeg forstår at det er fristende og fiske på isen hvor det er så mye stor fettfinnefisk, men det kan gjøre store innhogg i den lokale bestanden hvis du plutselig har 15-20 likesinnede rundt deg.

    Hvis man absolutt skal fiske mye sø. på isen bør sirkelkrok med nedslipt mothake være en selvfølge da sjansen for å få liten og tynn fisk er så stor.

    Beklager min skepsis. :)

    Helt enig...tror faktisk ikke jeg kunne sagt det bedre :) Blir helt dårlig av å se bilder av slikt...

    btw 97cm og 4,7 kilo er sinnsykt dårlig kondisjon...

  3. Hei! Fint om dere tar bilder av all fisk med mye lus, og kjører innom Bergen Aktiv i Åsane og leverer dem der. Driver å sender inn bilder til høyere hold, for å vise nøyaktig hvor ille problemene i fjorden er. En kollega fikk en bue på 1,5 med 89 lus på...og det er ekstremt MYE for å være på vinteren! Så flott om dere tar med skrekkbilder innom, så sender vi det videre.

  4. Fluestørrelse og vindstyrke er vel det som spiller mest inn her. Er du god til å kaste er det ikke store forskjellen på hvor langt du kaster med en 5`er og en 7`er. En 7`er tåler dog en del mer vind og større fluer, og er ok å ha til fiske med synkeliner. Gå helst med to stenger og varier etter forholdene, på nattestid bruker jeg ofte 4`er stang og stripende tørrfluer (muddlere og sc), mens jeg på dagen for det meste bruker stang i klasse 6 eller 7.

    Er selvsagt ikke gøy å kjøre fisk på under kiloen-halvannen med stang i #7, men er vel ikke akkurat småfisken du fisker etter heller;-)

    EDIT: skriveleif

  5. Skal du fiske ørret vil du etterhvert innse at du trenger imitasjoner av en masse døgnfluearter, vårfluer, fjærmygg, diverse landinsekter osv. Du sa at du tenkte å prøve så snart isen gikk, så da blir det i første omgang fjærmygg du får bruk for. Myggimitasjoner som pleier å være bankers er palmermygg, cdc mygg og diverse buzzere om fisken ikke tar voksne mygg.

  6. Har en drøss med snører, og tenkte å gå litt mere aktivt inn for å teste ut 3-4 av disse. Med bare en snelle, og en spole, så blir det til at det samme gamle snøret står på stanga.

    Så er det jo det med driftsikkerheten på ic3? Men hvis du har fått litt fisk med størrelse på, og det fungerte fint, så er det kanskje verdt et forsøk. Snella er jo nesten gratis nå.

    Høres ut som du bare bør kline til. Kjekt å ha om enn bare til snøreoppbevaring for kastetrening eller lignende. Er vel som du sier praktisk talt gratis idag også.

  7. Tja, nå er det -09 og nå bør noen ha gjort seg noen erfaringer med denne snella- med tanke på at det ser ut som tråden er startet i -06?

    Tenkte også på å handle den snella til sø og smålaks, men er usikker på saltvann og brems,..,,.?

    Er selvsagt ikke verdens beste brems til den prisen, men funker helt ok. Har en som jeg primært bruker til saltvannsfiske og til litt forskjellige snører jeg tester, men har kjørt to mellomlaks på den, samt en sjøørret på ca. 3, og kan ikke klage akkurat. Gikk seg fast en gang etter bruk i saltvann, så vær nøye med å skylle den...slik som med alt annet :) Dersom du har bruk for en snelle med flere ekstraspoler til en rimelig pris, så gå for den. Dersom du kun kommer til å bruke ett eller to snører, ville jeg lagt litt mer penger i det og satset på noe med litt bedre brems.

  8. Dette ga meg flashbacks fra sjøørretfiske i sogn i sommer. Fikk en regnbue som var praktisk talt helt full i lus og sopp. Ekleste jeg noensinne har sett... var så gale at jeg ikke klarte å få meg selv til å ta i den, kakket den i hue med en stor stein og kuttet fluen av fortommen. Får fortsatt gysninger i kroppen når jeg tenker på den...ufattelig at den i det hele tatt var i live.

  9. Stangen er da absolutt ikke for kort. Fisker selv for det meste med 9`6 klasse 7 når jeg fisker laks (i enkelte små elver med 8`8 klasse 4 :) ) . MPA serien er etter min mening gode stenger, men du bør selvsagt prøvekaste selv før du kjøper. Men når det er sagt, er dette bra utstyr til laksefiske i små til middels store elver.

  10. Hm - det visste jeg ikke. Interessant. Gjelder det alle snørene derfra, vet du det?

    Men det forklarer at min fiskekompis sitt snøre er totalt annerledes enn mitt.

    Jeg er kjempefornøyd - han det stikk motsatte.

    Hei.

    Vet rent lite utenom det jeg nevnte i forrige post. Bare det jeg har hørt, så ikke skyt meg om det er feil. Virker dog noe logisk da du får liner fra cortland-fabrikken skremmende lik 444SL for 299,- eller billigere :lol:

  11. Nei, snører fanger IKKE fisk. Fluen derimot...

    :lol:

    Jeg har gått med et snøre fra http://www.dan-tackel.com/product.asp?product=268

    Funker OK og er ikke så dyrt at det er BOM om det ikke passer. Passer det derimot (som det gjør til HM9,6#7), så er dette et godt kjøp.

    Lykke til!

    Mvh

    :lol:

    Det som er med disse linene er at det er "feilvare" fra cortland fabrikken. Mange av dem er helt fine, men har hørt om folk som skal ha fått liner med litt rare taperinger, ujevnheter o.l. Men er bare til å prøve til den prisen i grunnen...

  12. Prøv en loop multi med flytende runningline og klar intermediate klumpdel. Jekla gode liner, går som kuler! Har disse i forskjellige synkegrader, og kan anbefales på det varmeste!

    Og forresten; snøret fanger fisk, det kan jeg skrive under på! :)

  13. Fine regnbueørreter. Vet hvilken "pytt" dette er. Ikke for å kritisere, men må bare si det; regnbueørreten gyter selvsagt ikke i dette vannet, og hadde vært kult om vi kunne fisket på den i kommende år også... :lol: Tror ikke du gjør veldig lurt i å spise denne fisken uansett.

  14. Mulig det er meg og min kollega som feilbedømmer, men syntes den så litt halvdød ut...

    Vel, det der er krampetrekninger. Tror du de henger opp fisken levende???

    Håper jo ikke det, men ser mye dårlig behandling av fisk som ikke er tatt skikkelig livet av rundt om...

    Ikke for å gjøre dette til nok en c & r tråd; men er en så stor ørret noe til matfisk!??

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.