Gå til innhold
Fiskersiden

tosi

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tosi

  1. Etter at stanga mi (Berkley Skeletor) tok kvelden i et uheldig møte med døra til bilen så er jeg på jakt etter en ny fiskestang. Denne skal i hovedsak brukes til fiske etter sjøørret og vanligvis sluker med vekt rundt 15-20 gram, til tider opp til 25 gram men ikke så ofte.

    Er veldig nysgjerrig på den nye Shimano Speedmaster BX 10' 7-21g som visstnok skal være 3 delt. http://www.elbe.no/fisk/produkter/stenger/haspelstenger/shimano_speedmaster_bx_spinning/no

    Er det noen som har erfaringer med den nye speedmaster 3delte modellen?

    Har allerede en Speedmaster 9' 3-14g, og har prøvd en speedmaster 10' 7-21 men da da todelte, og må si jeg liker aksjonen til de stengene veldig godt.

    Den lokale butikken for fiskeutstyr har ikke fått inn de nye modellen enda så får ikke kjent på aksjonen til stangen der. Det jeg lurer mest på er om den er lik som den todelte speedmasteren eller om den har blitt mindre stiv og mer "slaskete" som jeg føler mange flerdelte stenger blir.

    Setter pris på alle kommentarer og vurderinger og er åpen for andre gode forslag, men bør da helst vær en flerdelt haspel på rundt 10' som beskrevet onvenfor.

    Har fått prøvd noen kast med en Guideline LPXe V2 spin som er 4 delt, men ut i fra hva jeg er vant med fra skeletoren så blir denne noe "slapp" i aksjonen og ikke så stiv som jeg er vant med.

  2. Varnes, klubben(sørsiden av Hidra mot Lista/Varnes) og katteraua(sørsiden av Andabeløy mot Lista/varnes) er gode plasser, men kan være værutsatt om dønningene kommer rette veien.

    Men om du helst ville litt lenger innover i fjordene kan jeg foreslå mysseskjæran(østsiden av Andabeløy mot Fedafjorden).

    Hvis du vil enda lenger inn i fjorden er det noen ganger godt fiske noen hundre meter utenfor Sveigeodden og Simek, samt på innsiden av Fjellseholmen.

    Er ikke så godt kjent på vestsiden av Hidra, men har hørt at det skal være en del gode plasser der også.

    Dette er bare noen av MANGE fiskeplasser det er i området. Så det er egentlig bare å prøve seg fram. Se på sjøkartet på norgeskart.no og se etter plasser som kan være fine. Så er det bare å ta båten ut og prøve. Da kan det også være du ser andre som er ute å fisker så kan du prøve plassen de var på neste gang du er ute. Men ofte er det veldig lite som skal til for at du "bommer" på en god fiskeplass. F.eks. på varnes er det en spesifikk plass som for meg så godt som alltid gir fangst i en eller annen form.

    Lykke til og skitt fiske!

  3. Må takke Mossmann Wiggy og Kafk4 for en fantastisk tur!! Dette må gjentas.

    Ble ikke de største sjøørretene, men noen veldig fine innlandsørreter i et vann på vei hjemover.

    Uansett om de store sjøørretene ikke slo til kan jeg ikke klage. Gleder meg allerede til neste tur.

    Har desverre lite med bilder. Bare et dårlig mobilbilde av min rekord ørretfangst.

    Tror Kafk4 og Wiggy muligens tok noen bilder?

  4. Hei

    Har desverre ingen erfaringer med det settet eller delene i det. Men fant noen tester av settet som helhet og stanga.

    Settet: http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article597605.ece

    Stanga: http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article276353.ece

    Men noe du burde tenke litt på er om du har litt større kastelengder som krav, eller om du som oftest er ute i båt og fisker. Siden jeg synes en 7' stang er litt i korteste laget, men dette er alt etter hva den skal brukes til.

    Var inne på å kjøpe en 7' stang selv når jeg skulle ha en ørretstang, men endte heldigvis opp med en speedmaster på 9'.

    Det jeg bruker nå til feskvannsfiske etter ørret, og litt fiske etter sjøørret er

    Shimano Speedmaster CX 9' 3-12g http://skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Shimano/Speedmaster/SpeedMaster-AX-270L-9-3-14gr--118069-p0000049409.aspx

    Shimano Exage 1000FD http://skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Haspelsneller/Shimano-frontbrems/Exage/Shimano-Exage-1000-FC--128664-p0000060029.aspx

    Og dette settet er jeg veldig godt fornøyd med, så det kan jeg anbefale. Det er kanskje noe over maksprisen din, men hvis du er heldig kan du kanskje finne noen tilbud rundt forbi. Jeg fikk kjøpt det for kr 1 700,- inkludert påspolt 0.12 mm fireline fra en lokal fiskebutikk hvor veiledende pris var 3000. Så hvis du har noen lokale fiskebutikker i nærheten er det kanskje lurt å ta turen innom å se hva de har å tilby. Kanskje lurt å sjekke skittfiske.no om du får god pris før du slår til.

    Tror ikke jeg tør å anbefale deg så mye annet da jeg ikke har erfaringer med annet lett fiskeutstyr. Men du kan ta en kikk på http://skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fiskesett/Haspelsett.aspx om det er noe der som også kan friste.

    Men hvis du mener 7' stang er ok, så tror jeg ikke du går feil med å kjøpe det settet fra xxl. Men det er nok noen andre her på forumet som har mer tips en hva jeg kan bidra med.

  5. Har desverre ingen erfaring med fluefiske etter sjøørret, men har noe erfaring med slukfiske etter sjøørret.

    Slik som også cannonbang nevner er grunne bukter, sandstrenner og langgrunne områder med nes veldig gode, spesielt hvis det er såkalt leopardbunn(sandbunn med flekker av tare) og det går noe strøm gjennom der.. På slike plasser bør en ofte se etter "kanter", altså plasser hvor langgrunnen går mot dypere vann. Siden der er fiskene ofte å patruljerer etter mat.

    Angående fiske i skumring har jeg ikke mye erfaring. Men prøvde meg på det nå på lørdag faktisk, men med haspelstang og sluk. Opplevde da flere vak helt inne langs land, så nerme som 1-2 meter fra hvor jeg stod. Så hvis du er som meg og ikke kommer serlig langt utover med flua enda så er nok skumringen en tid som er grei å få SØ på, uten å måtte kaste så langt.

    Et annet tips er å bruke http://www.norgeskart.no/adaptive2/default.aspx?gui=1〈=2 for å se seg ut passende plasser. Fant en plass her i helga jeg ville prøve ut ved hjelp av norgeskart, og det resulterte i at kameraten min (Kafk4 her på forumet) fikk en 1.44 kg SØ på første kastet.

    Nå er jeg ikke akkurat den beste til å forklare ting eller spesielt erfaren, men håper du forstår hva jeg mener og kan ha noe nytte av det.

  6. jeg er absolutt med. tror det passer begge datoene for meg.

    er ikke spesiellt erfaren SØ fisker, men meg og kafk4 begynte vel nå i vinter å fiske rettet mot SØ. så har ikke mye erfaring og bidra med men då får jeg håpe jeg får lært noe nytt.

    angående plassering høres lyngdal eller listalandet greit ut for min del. har bare prøvd rossfjord i lyngdal en gang. da var det mye vind og det resulterte i 0 fisk men hadde en opp mot kiloen etter sluken.

  7. Er veldig godt fornøyd. Ble fiske etter SØ siden alle innsjøene er det is på. men det resulterte i en ca 350gram SØ på første kast med nytt utstyr på fredag.

    Fikk også 2 stk på ca 450 og 550 gram i dag også. Samt ett par andre som jeg mistet.

    Så alt i alt er jeg super fornøyd med utstyret, og gleder meg til ørretfisket begynner.

    Igjen takk for all hjelp med tips.

  8. Da må jeg bare takke for alle innspill. Hjalp meg veldig for å snevre inn alternativene noe.

    Fikk et uimotståelig tilbud på den lokale fiskebutikken.

    Shimano Speedmaster 270L 3-14g og Shimano Exage 1000 inkludert påspolt 0.12mm crystal fireline, alt til en pris av 1650.

    Så jeg må si meg godt forrnøyd. Nå får eg bare se om jeg får prøvd utstyret i løpet av helga.

  9. takk for alle forslag til nå.

    må vel kjøpe meg en lettere stang også da.

    fristet veldig med beastmaster og aeoronos men tenkte å ta turen til en lokal fiskebutikk å se om han har noe som han selger billig før nytt 2012 utstyr kommer.

    blir vel mest ørret rundt 400 gram men håper jo å få noen større. fisker litt i noen vann hvor det er blitt tatt opp mot 6-7 kilos ørret. hvordan vil slike lette stenger og en 1000 aeoronos oppføreseg om det skulle bli en 6 kilos som biter på?

    en hard skummel kamp eller bare total kollaps av utstyret?

  10. Hei. Har hørt mye bra om dette forumet så jeg håper noen her kan hjelpe meg litt med noen tips og forslag.

    Det siste året har jeg begynt å fiske en del ørret i innlandet. Har da funnet ut at jeg tror sjø utstyret mitt er litt kraftig og lurer på å investere i noe nytt.

    Det jeg har nå er:

    Snelle - Balzer Metallica Gold BR 850 (nokså stor haspel, tror jeg husker det sto 120m med 0.50, men er usikker)

    Stang - Berkley Skeletor Pro 10' 8-32g

    Har vel forsåvidt avgjort at jeg bør ha en ny og mindre snelle til ørretfiske. Så her er jeg ute etter tips og erfaringer om hva jeg bør velge. Er inne på tanken om å prøve multiplikator snelle, men har lest at disse ikke skal være så gode til å kaste lette kroker med. Så her er jeg åpen for forslag, både haspel og multiplikator sneller.

    Angående stang lurer jeg bare på om jeg vil merke noe forskjell om jeg kjøper en mindre (8') stang beregnet for rundt 3-15g sammenliknet med skeletor stanga jeg har nå. Fisker som oftest ørret med slukvekter rundt 10 gram, men kan finne på å sette på noe ned mot 3-5 gram og oppover til 12-18 gram.

    Vil jeg kunne få en markant forskjell på kastelengde og slikt ved en stang beregnet på mindre kastevekter?

    Angående budsjett ser jeg for meg at jeg kan bruke +/-1000 lappen på snelle, ikke noe helt satt beløp så kan bruke mer om jeg føler jeg får mer for pengene. Men håper å holde meg under 2000.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.