Gå til innhold
Fiskersiden

Marflo

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Marflo

  1. Jeg skal gi balansepilk en sjanse til etter røya siden du mener at det funker bra. Da må jeg nok også ned i snøretykkelse.

    Min erfaring er likevel at tykk sene (0,40-0,45), når man fisker med isskje og agn, ikke reduserer sjansen for å lure fisken. Dro ei på 3,8 i påska på dette utstyret. Det skal også sies at jeg har berget røye på over 4 kg med 0,35 og 0,30 til fortom. Dette var riktignok på tynn våris og stort hull og da har man mere spillerom fordi isen er tynnere og iskanten fort blir avrundet. Jeg tviler ikke på at du har berget røye på over 4 kg på 0,23, men personlig vil jeg ikke satse på så tynt snøre ettersom jeg har slitt storfisk et par ganger når jeg har brukt snøre på både 0,30 og 0,25.

    Og selvfølgelig, som tidligere nevnt, skal man kjøre fisken og ikke tvinge den opp...

  2. Haha ja sånn kan det gå. Du er ikke den eneste som har mistet stor røye på isen...

    Men hvis du skal fiske på stor fisk på burde du jo på forhånd ha erstattet de små hempene med splittringer.

    Jeg har en rapala balansepilk sjøl, men den bruker jeg ikke lengre. Når jeg fisker storrøye bruker jeg utelukkende meget kraftig utstyr og det er vel ikke spesielt optimalt å kombinere med balansepilker.

    Jeg bruker 0,45 mm snøre, ei stor isskje og en veldig kraftig krok. Å feste kroker i selve skjea, som nevnt over her, kan være et smart triks.

    Det er utallige historier om storrøya som har slitt snøret mot iskanten, slitt fortommen og knekt eller rettet ut kroken eller knekt kroken på mormyshkaer. Det er voldsomme krefter i sving.. Du må nok bruke kraftigere skyts neste gang ja. Jeg har slitt av flere storrøyer sjøl og det er en kjip følelse... Jeg har sett røyer under isen som har kommet drassende med en krok i kjeften og ei isskje på slep.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.