Gå til innhold
Fiskersiden

captain alexander

Medlemmer
  • Innholdsteller

    286
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av captain alexander

  1. Jeg mener at om man virkelig ønsker at laksen skal overleve så legger man opp fisket og tilegner seg kunnskap om hvordan dette gjøres, men om man tilhører den gjengen som egentlig bare bryr seg om å skryte av hvor full fryseren er og setter himmel og jord i bevegelse for å få tak i flest mulig uten å dvele et sekund ved ordet "sportsfiske" så dauer de nok ja.

    Dette med å kjøre laksen hardt og fort på land for så å sette den ut er stikk i strid med egen erfaring, har noen prøvd å behandle en laks på 10 kg som er full av sprut?

    Min beskjedne erfaring er at et fisk som er utslitt ligger roligere på land og fjerning av krok samt annen behandling som skjellprøver etc går lettere om man har det rette utstyret.

    Disse fiskene er tilpasset et sinnsykt miljø med rømming fra fiender, forsering av tunge elver og stryk, de tåler godt på bli kjørt på en normal måte uten å presse den for hardt inn.

    La fisken få litt tid i strømmende vann så kommer den seg!

    Er man i tvil om dette hvorfor ikke kontakte folk som har gjort dette mange ganger før og har erfaring i stedet for å finne opp kruttet på nytt igjen?

    Er man faktiskt så glad i laksefiske som mange hevder så må man enkelt å greit legge om stilen hvis det ødelegger laksen! krokes det dypt som mange snakker om å bruk ei tank og klipp av og la kroken sitte, det skader mindre og mest sansynlig så skader det ikke laksen.

    Der hvor jeg har fisket så brukte vi for det meste enkeltkroka fluer, sluker som feks den gamle "delfinsluken" som ikke kroker dypt, sluktyper som salamander og toby har en tendens til å kroke dypere pga gangen.

    Vi fisket ikke med mark, men jeg har prøvet sirkelkrok og det funker meget bra om man klarer å vente.

    Min erfaring er også at om man har is i magen så kroker ei enkel flue minst like godt som dobbel og treble.

    Utstyret vi brukte var et badehåndkle i lomma/ veska, ei knipetang og skjellprøve utstyret lett tilgjengelig.

    Planlegg fisket og om det er vanskelige forhold, bør det være to mann.

    Er det vanskelig å få ut kroken så klipp den i biter i stedet for å røske å rive i fisken!

    Jeg fikk på drømmefisken for 3 år siden i Juli, den herja med meg i 45 minutter og jeg nekta å slå den i hjel og ringte etter hjelp og vi fikk puttet den inn i en stamfisk pose, rodde den over elva tok skjellprøver og målte fisken, da lå fiske innpakka i et håndkle, med tildekkede øyer, absolutt utkjørt uten å røre på seg.

    Vi lempa den opp i tanken hvor den stod på tvers pga str og den sleit med å holde seg rett og fløyt rundt.

    10 minutter seinere så ankom vi gården og den var et helvete å få tak i, fullstendig gal og landet med et plask i karet og levde der til den leverte melke i oktober, da var den slanka seg ned til 14,8kg.

    Kan en laks bli utsatt for mer stress en dette?

    Forbred fiske, innse at C&R kommer for fult, tenk på at 1 kg hunnlaks produserer ca 1000 rogn, ta fram kalkulatoren!

    Få gleden ved å slippe tilbake det objektet man snakker ustanselig om, bruker masse tid å penger på!!

    Det du trenger, skikkelig god knipetang og et håndkle, ha det moro kjør fisken ut, la fisken komme seg til hektene så går dette bra.

    Og skulle dette gå galt så har du prøvd og hadde du ikke prøvd så er det i hver fall ingen sjanse!!

    Husk at det heter "sportsfiske"

  2. :) 17 februar drar vi! Men desverre ikke i Lamu område. Av div grunner. Redd det ikke blir noe popperfiske å snakke om. Håper dog på litt bra speedjigging action. Selvfølgelig annet og. Men litt skuffet over at det ikke er noe typiske popperplasser i område. I vertfall meg fortalt.

    Nærmeste popper plass fra Watamu er 50 nautiske mil, men ingen grund til panikk, vi skal sørge for å legge ut bilder fra popping i Lamu!!hehe

  3. Har vært litt treg til å følge opp!

    Her er litt fra siste tur:

    Jeg er veldig fornøyd med den nye båten, en drøm med mye plass, motorer som ikke lager mye støy, ingen eksos og billige i drift.

    Dassen ombord ble flittig brukt, da noen av oss gikk på en "smell"

    4 fiskere pluss crew er perfekt og båten fungerer på alle måter som vi hadde håpet, ingen tvil om at disse motorene og skroget lokker inn mye mer fisk enn den gamle, men det er vel en grund til at dette skroget er en klassiker.

    Gt fisket var som vanlig bra med 15 stykk over 20 kg med de største på 45, rett og slett et sinnsykt gj snitt med gt fanget på popper, jigging var noe tregt denne gangen.

    Middels med Sailfish, men alle fikk en eller flere så vi er fornøyde med det.

    Vi mangler en gruppe i Februar så det er bare å melde sin interesse.

    Februar er Marlin mnd, men vi kjører som vanlig et blandet fiske og gidder ikke å kjøre time ut og time inn med trolling om det ikke fungerer.

    Vi starter dagen som regel med Popping etter Gt også troller vi ut til Jiggingplasser og herjer litt på dypet og på kvelden går vi ofte med livebait etter forkjellige arter.

    Vi er ganske gode på livebait og sattser mer på det enn trolling da det gir flere og større fisk, Marlinen er ganske stedfast rundt bait stimer så vi er ganske sikre på å få noe når en liten tuna, friggy eller Skipjack svømmer etter båten.

    Jeg vil at de som er ombord skal være 100 % aktive og delta i alt unntatt tagging av fisken.

    Alt for mange får stanga levert i hånda etter strike og det er etter min mening Ikea fiske og latterlig, bedre å lære det av crew også prøve selv.

    Her er litt fra siste tur.

    http://www.youfish.n...a_november_2011

    Peter Pan er gutten til pappa.n sin det!!

    http://www.youfish.n...ovember_2011_10

    Sail inn til tagging!!

    http://www.youfish.n...ovember_2011_11

    http://www.youfish.n...ovember_2011_12

    Det var den Amberjacken?

    http://www.youfish.n...november_2011_2

    Bosse med 45 kg gt tatt på lettspinn.

    http://www.youfish.n...november_2011_3

    Liten amberjack

    http://www.youfish.n...november_2011_4

    Bosse med grisen sin!

    http://www.youfish.n...november_2011_5

    http://www.youfish.n...november_2011_6

    guldfisk

    http://www.youfish.n...november_2011_7

    Popper gt på ca 25kg

    http://www.youfish.n...november_2011_8

    Popper gt på ca 25

    http://www.youfish.n...ber_2011_bilder

    Dorado!! til tider en plage..

    Her er litt video fra siste tur.

  4. Hva fanger dere sailfish på? livebait eller stickbait?

    Din nettside?

    Ser frem til undervanns filmer.

    Sailen blir for det meste fanget på stripbait, men også på livabait om vi får tak i riktig agn, neste år blir det livebait brønn i båten med levende multe og da blir det mye kite som gjelder.

    Vi går også etter sail med flue..

    min webside er www.captalex.no

  5. Grattis med flotte fangster.

    Men 1,5 time på en GT er ikke akkurat imponerende. Snill bunn i området? ellers flaks at GT ikke kjørte ned revet.

    Stella på neste agnfiske tur?

    Lenge siden forrige rapport fra deg. Vil gjerne ha flere rapporter med bilder :)

    hehehe, trodde Bosse skulle daue etter 1 time, vi bruker alltid lettspinn for å ha litt gøy når vi fanger livebait, men det smalt på direkte, ikke helt etter planen, men jævla gøy, ellers så tar vi inn gt over 30 kg på ca 15 minutter.

    Vi har satt tilbake over 15 fisk over 20 kg så langt, alle tatt på popper.

    Norske furupoppere funker helt sykt bra.

    Stanga bygget på calstar xt 700 med stella er et farlig våpen..

    Teknikken er å kjøre kloss oppå fisken og få lina så rett ovenifra som mulig.

    Vi er ganske drevne på ekstreme gt for å skryte litt!!

  6. Hei

    Trots advarsler fra Ud og "piratfaren" nord i Kenya så har jeg og Bo Hall vært på plass i over en mnd og hatt denne delen av det Indiske hav for oss selv.

    Jeg har kjøpt en ny båt som heter "Peter Pan", en vakker skapning som fortoner seg som en drøm i motsetning til den gamle.

    Billig i drift, svææær plass, stillegående, dass ombord!! en riktig så snobbete sak, skroget er en klassisk "Bertram" og sklir sykt bra igjennom vannet, disse båtene er kun laget til denne typen fiske.

    Vi har kjørt hardt etter Gt og så langt har vi et gj snitt som er langt over 20 kg med største så langt i går med en på 45 kg som Bosse fikk på lettspinn når vi fisket etter Livebait, han fikk på en liten bonito som øyeblikkelig ble anngrepet av grisen selv, og i stekende varme så tok det 1 time og 30 minutter, vi trodde det var en rekordfisk, men lina var sterkere enn vi trodde så det gikk ikke.

    Vi ligger på en Sailfish om dagen, men i går kom det inn mer fisk og det ble 4 sail i går en ble tatt på haspel, problemet med å kjøre haspel og braid er at det blir veldig hard motstand på fisken og det kan ødelegge dem i munnen så vi må kjøre forsiktig.

    Hasse Johannson fikk sin første på popper i går og til nå det sykeste anngrepet jeg har sett av en gt, så ut som om noen kastet en håndgranat i vannet, fisken var 25kg pluss.

    Ellers har det vært "mixed bag" hver dag, litt rart at det er masse Dorado her da det som regel er et tegn på at sesongen går mot slutten og vi har så vidt begynt.

    Det ligger en havstrøm rett ut 17 knop og vi skal ut og leite etter storvilt en av de neste dagene.

    Har rigget med undervannskamera i båten og målet var å gå online med webcams, men det har ikke gått så bra, svømte en sail ned i dypet i går og vi fikk flott film, men den jævla pc dritten gikk i dvale uten å save fila så det gikk til helvete, neste tur blir det rigget opp med Mac så går nok det bra.

    I dag er det landligge og vedlikehold av båt og utstyr..

    Kenya kjører hardt for å bli kvitt Al Shabab i Somalia og de har stengt grensa og overvåkningen er meget god, håper snart UD opphever "trawelband" så det kommer turister igjen, litt depresiv stemning her nå.

    Sitter på verandaen og titter ned på en flott båt hvor det vaier 4 flagg!!

    Her er litt fra i går!!

  7. Er det penn sargus som får gjennomgå her?

    Helt utrolig at den billigsnella klarer seg så bra!!

    Så lenge mann holder sveiva på venstre side så funker de bra, men monteres sveiva på høyre så blir de skeive og det går til helvete nokså fort.

    Jeg må innrømme at Stella 10000 er i førersetet enda, men skulle gjerne prøvet den nye Torque snella til Penn , men den koster mer enn Stella 10000 så langt så da kommer det ikke på tale...

  8. Mange har lett for å tro at man bare reiser til et sted og vips så er man ekspert på området og ikke minst fiskingen, i 8 sesonger har jeg vært i kenya og enda så er det så jævelig mye man ikke veit og enda blir jeg overrasket over hvor lunefulle disse delene av verden kan være.

    Jeg trodde også det skulle være en enkel sak, men man blir eldre, får seg noen skikkelige trøkker i trynet, retter seg opp og går på med krom nakke, eller man trekker seg tilbake.

    Jeg blir!!! Kenya har blitt en del av meg og etter hvert har man da skjønt litt av hva dette dreier seg om og ikke minst bygger man opp et nettverk runt seg, uten det er man sjanseløs og det er direkte farlig!!

    Hva skal man tenke på når man drar på tropisk fiske?

    Sesong: hva er beste sesong med tanke på den arten/artene du ønsker!

    Hvordan er været i perioden du planlegger å dra? En gjeng var på fiske nå og mente de hadde så dårlig vær, jo litt mer enn vanlig har det vært pga sykloner på madagaskar som lager kvalm for oss, men først og fremst feil tid på året.

    feks hele januar og begynnelsen av feb kan være rimelig tøff hos oss.

    Sett krav til kapteinene at de faktisk kan det fisket du ønsker, 70 % av våre kapteiner har ikke en gang utstyr til feks Jigging og Popping og de gidder heller ikke fordi de vil ha score på billfish lista!!

    Dette bør folk legge merke til,, er det kapteiner som vil på listene, så blir det bare trolling eller livebait som gjelder, med noen små avbrekk for (liksom å ha gjort noe annet)

    Dette gjelder over hele verden!!

    Mange hyler fælt over hvor tøft det skal bli å kjøre stor feks Gt, ikke alle er i stand til å klare det alene.

    De fleste ser ut som om de står på vannski for første gang, men det kommer seg som regel etter hvert, men fryktelig komisk å se på!!

    Sardinfiske, eller havets Viagra!!

    Klarte ikke dy meg dette ser så sykt grisete ut...

    Ikke ukjente Bo hall med sin første svarte (altså Marlin) i fjor-;

  9. Bra tur dette selv om ikke alt klaffet, det har vært en rar sesong i denne delen av det Indiske havet.

    Kjenner meg godt igjen på at fisken ikke biter og serlig i år har det vært rart, men sånn er fiske.

    Vi berget på å kjøre i mellom stedene og leite til vi fant fisk som ville ta, men mange av dem satt langt inne.

    De andre gutta som var i Kenya var ikke oss i hvert fall!! Gt var den fisken som desidert var i slaget denne sesongen, jogging og popping berget sesongen.

  10. Hadde vært ekstra frekt om hun hadde møtt opp med en ryggsekk full av bananer i tillegg. Drøy den overtroen enkelte fortsatt klamrer seg fast til. Frekke GT'er!

    Bananer i min båt blir det ikke i hvert fall!!!!!!, hadde du bare vist hvor farlig det er!!!!!!!!!!!!

  11. hehehe ingjerd gjorde et usedvanlig godt inntrykk til sjøss både fra meg og fra crewet mitt.

    Hun fikk gt, rainbow, kavakava og fikk oppleve 3 striped marlin som svømte rundt båten.

    kjørte hammerhead shark som hadde tatt livebaiten vår, så det var en bra tur.

    Der har vært enda en legendarisk dag på sjøen med over 6 gt som runder 20 kg skal komme med utfyllende rapport og bilder, men er sliten og må sove!!!!

  12. Hallois der hjemme, har vært stille fra denne kapteinen, men det har vært jævelig mye jobbing så soving har blitt prioritert i stor grad.

    Sesongen i Kenya er veldig vanskelig i motsetning til i fjor hvor Marlin og Sail stod i kø og det nesten var for lett.

    Været så langt har vært helt jævelig og unormalt røfft mot hva vi er vant til.

    Vi har prioritert speed jigging og det har funka bra, med sykt mye stor fisk og masse gode opplevelser.

    Svenske team er på plass og vi har gjort eventyrlige fangster av Gt,, Grouper, Amberjack etc

    Vi slo til med en Kingfish fanget på livebait kavakava ny kenyansk rekord, en syk fisk på 34,1 kg tatt på 50 ib utstyr, stort større en det blir de ikke, fisken kom opp, tok og gikk rett opp 6 meter i lufta og 250 meter rett ut før jobben kunne begynne.

    Leader, veing alt er i orden så den rekorden er det Oscar Karlsson fra Borås som har med en stolt norsk kaptein med et hakk i skjeftet.

    Dagen etter hadde vi fått 20 gt fra 5-30 kg ute i havet, mista en svær jævel på popper og jeg bestemte meg for å avslutte med livebait igjen og dro baiten over et rev som kun er 7 meter dypt. 2 giga gt tok begge agnene, en ble borte en ble sittende og et helvete begynte, fikk dratt fisken av revet med båten og bestemte meg for å boate denne fisken da det kunne være enda en rekord.... på teamet!!!!!!!!!

    Den ble dratt opp til vekta og den veide syke 50 kg og vi var bare 2,7 kg fra den gledende rekorden på 50 ib utstyr.

    Samme dagen fikk vi også på en svær Tiger eller Bull på 90 meters dyp som gulpa i seg en medium gt og ble gått tur med , stella 10000 skrudd nesten i bunn, men etter 20 minutter var det slutt, den fisken var nok ikke klar over at den var på en gang.

    Nå har været blitt sykt bra de siste dagene og det er kommet opp mye bait ute på "the banks" og i morgen skal det fiskes etter Marlin med Livebait, begynner virkelig å gå bra med denne teknikken i båten, i båten min er det gjestene som gjør alt utenom wiring av fisk og det er morsomt å se hvordan nokså uerfarne plukker opp det meste på kort tid.....

    Riggen er ute på 2 minutter og inn på 1 minutt det er jævelig bra og de fisker bait som bare f.... baitfiske her nede kan være ganske vanskelig til tider.

    Finner vi liten tuna eller annen candy ute i havet skal det bli Marlin på gjengen også skal det Jigges etter Gt for å jakte på den over 50 kg

    Vi har hatt 6 fisker over 30 kg en på 40+ og bamsen på 50, gj snitt har vært 15 gt pr dag pluss annen fisk str gj snitt er nok mellom 10 og 15 kg.

    Vi har testa ut billige penn haspler, og der er statusen nokså begredelig selv om mange av snellene har vært med på over 20 gt og svære beist.

    I norge ville nok disse snellene vart et helt liv, problemet med en del sneller er at skruene som holder snella sammen løsner også blr navet dratt skjevt..

    Det som har redda mye fisk er at vi nå bruker shock leaders på 5 meter i stedet for 1,5 som er vanlig, syk knute som kan kastes med! braid som er flettet over 100 ib nylon (MID KNot) bygger ingen ting og tåler alt.......

    Vi har analysert jigging stenger og etter hjemkomst skal jeg lage en serie som blir designet etter alle kunstens regler, bla endestykke og kork som passer under armene og sparer kroppen for blemmer og sår... herregud og noen av de svenskene ser utslitte ut...

    To mann jigger og to hviler funker veldig bra.....

    Ellers er det sykt med sardiner så kastenettet får kjørt seg hver dag og potensen er på topp håper jeg med stadig knasking av frityrstekte sardiner og i dag kommer fruen på besøk, så er jeg heldig så blir det hall på kapeinen.

    Skal prøve å sende mer fiskeporr, men nå er det ny gruppe her nede så Bosse Hall og jeg får fingra fulle i enda 3 uker!!

    Best Fishes

    Capt Alexander

    114097_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114097.jpg

    114098_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114098.jpg

    114099_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114099.jpg

    114100_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114100.jpg

    114101_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114101.jpg

    114102_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114102.jpg

    114103_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114103.jpg

  13. Hey hey, det er fryktelig tidleg!!

    Vi er på plass i kenya og begynner å komme i gang med fiskingen på alvor.

    Forfatter og ekkolodd freak Bosse hall er med på turen og forklarer at det ikke er så nøye med str på fisken?????

    Vi hadde akkurat satt igang med å sette riggen på Watamu Banks og jeg instruerte i plassering av pluggene og hadde rukket å sette ut to av 7 stenger da Bosse ropte at det skjedde noe bak båten.

    20 minutter seinere tagget vi en Blue Marlin som etter hvert er blitt justert til en Black Marlin.

    15 minutter og 220 pund Marlin svømte avgårde med en tag i siden.

    I watamu har fisket vært helt sinnsykt med opp til 70 billfish hver dag, på 15 båter.

    Like før vi dro ble det tatt en amberjack på 63 kg.

    Vi lå i havn over natten på et sted kaldt Gomenie og dagen etter satte vi kurs videre opp mot Lamu.

    Bosse åpnet ballet med en sailfish tagged på ca 35 kg og resten av fangsten bestod av yellowfinn, wahoo, dorado, kawa kawa, kingfish og friggys!!

    2 arter Billfish på 2 dager er ikke så værst av Bosse.

    Nå er vi på Lamu og det kryr av svensker her så nå skal det bli fisking.

    Målet er at alle skal få seg en sail eller Marlin, men Gt er også et av hovedmålene på turen.

    Jeg sliter med nettet her og kommer ikke inn på loggen så jeg skal prøve her.

    Lurer på om noen har erfaring med å gi Viagra til en eselhingst, da dette frister veldig å prøve.

    Bosse tar ca 2000000 bilder om dagen så det kommer snart

    Best Fishes

    Capt Alex

  14. Så var man hjemme igjen etter 1mnd med fiske i Kenya og vi kan se tilbake på en flott tur.

    Sailen har selvfølgelig kommet i bøtter og spann etter at vi kom hjem, men sånn er det jo i dette gamet.

    Det kom en del fisk mot slutten av oppholdet så vi fikk en del sail når vi prøvde oss, men 1-2 sail om dagen er dårlig mot vanlig 5-10.

    Gruppe to kom ned som førstereis gutter, men gjorde det bra på dekk og håndterte riggen som proffer etter en uke og reiste hjem til norge som Big Game fiskere.

    De hadde en knallåpning med en Sailfish hver og en var på 40 kg så dagen endte med et aldri så lite fyllekalas.

    Det er stort for en nordmann å få sin første fisk med sverd.

    Resten av turen kunne by på ytterlige 4 sailfish og en mengde Tuna, Dorado, Gt etc og masse kald øl.

    Yellow finn tuna beit som makrell og vi klarte lett 15-20 på en kort stund og vi kunne innkasere litt bensinpenger ved kaia.

    For de som vil ta en titt har vi lagt ut noen bilder på captalex.no og det kommer snart en nøyaktig fangstlogg på siden.

    Fotoalbum:

    http://captalex.no/Photo/nov2009/index.htm

  15. Jambo!!

    Vi er 4 norske fiskere 2 grader sør for equator Capt Alex, Sten Helge Nilsen (Fx3 film), Joachim Andersen og Halvard Skyrud.

    Sesongen er litt rar og Sailfish vandringen fra Somalia har vært treg og fisket der etter.

    El nino er årsaken og vannet har vært veldig varmt.

    Vi gikk fort bort fra ordinært trollingfiske og sattset vertical jigging over en lav sko.

    Det har vært knallsuksess med mange Giant Trevally med gjsn på 10 og den største på va 30.

    Vi har flere plasser som er helt rå med enorme mengder av Gt som biter omtrent som småsei.

    Problemet er at med kun to fiskere om bord , sliter vi med å holde ut !Joachim og halvard har en brutal teknikk som består i å slippe jiggen ned også sveive max hastighet til krampa tar deg og krampa tar deg fort i 40 + og da gjerne påfølgende 20min helvete for å få fisken opp.

    De har plaget meg til å ta over stanga og crew, til og med fotografen har blitt brukt for å klare noen dropp til.

    Nærmere 30 gt har vi klart på en dag, men da er det slutt og alle er totalt i coma etter hjemkomst.

    Jeg har stiv korsrygg og nekter mer jigging, min plass er fra nå av kun på brua.

    Jeg har med en Penn Sargus haspel ned til test fra Pure Fishing og den har vært helt rå og lever enda, det vil si at den holder i hundre år hjemme.

    Sten Helge Nilsen gir ut en Jiggefilm ut fra dette matterialet neste år.

    Ufattelig hva dette krever av utstyret, men vi har ikke opplevet at riggen ryker på fisk, så jeg har funnet en meget solid måte å lage de på.

    Problemet før har vært at skjøt og koblinger ikke holder.

    Assist krokene til Mustad bør finnes i de fleste havfiskeres fiskevesker da de er sinnsykt gode.

    Det har også blitt mange andre arter både på Jigging og andre metoder, kan nevnes er Wahoo, Dorado, Kava Kava, Yellowfinn, Big eye trevally, bluefinn trevally, black tip shark, rainbow runner, sailfish, groupers, baracuda, kingfish, bonito.

    Vi fikk opp 3 sails til båten for to dager siden og mistet 2 og fikk en, Halvard er med i billfish klubben vår.

    Hadde oppe 2 i går, men begge glapp, striking av sail er ikke lett så det går som regel galt i begynnelsen.

    Det begynner å komme flere sails og det blir morsomt å leke med.

    En annen stor opplevelse er ei knølhval mor som leker med kalven og gjør imponerende hopp rett ved båten, sten fikk filmet 40 tonn hval gå i lufta synkront med kalven, hele dyret ut av vannet og pang ned igjen.

    Nå slapper vi av før det går til havs etter broadbill i natt, med 32 Black finnen til Nils, har en anelse av at de andre kommer til å sove og jeg blir sittendepå brua og tøffe frem og tilbake under den afrikanske stjernehimmelen.

    Regner med noen kommer seg ut av køya når det smeller od det kommer til å skje mange ganger i natt, månen er svak og broadbillen kommer til å se lysene våre lang vei.

    Soo long

    Capt Alex

  16. Klepper på Fiva Gård ja, hørt den noen ganger nå :)

    Hvorfor har man egentlig tittelen "klepper" ? :blush:

    Har jo sett at Skiri står oppført i katalogen som "klepper" :lol:

    Er ikke klepp en styggdom da, spesielt hvis man skal slippe uti laksen :blush:

    kan godt kalle oss guider om det hjelper.

    Her gjør du opp regning uten vert. Hvor mange bilder, filmer ser man ikke av daukjørte fisker som med et forsktig grep under buken løftes opp for fotografering, før den settes ut i ei lita elv på 16-19 varmegrader.. Poenget er at alle som tror de er guds gave til sportsfiskersamfunnet ikke opptrer like korrekt som du kanskje gjør.

    Snakker man med folk som jobber med settefisk får en svar. Tar man på laksen, ser en avtrykk etter hånden som sopp i løpet av et par uker.

    For mange her inne er sportsfiske en videreføring av en gammel tradisjon med høsting av naturen. Tipper at under 10% av sportsfiskere uansett variant tjener på sportsfisket. Det vil si at resten ganske sikkert kan kjøpe seg mere fisk for pengene brukt på sportsfisket enn det de får . Det er ikke poenget. Mange, meg inkludert får en tilleggsverdi ved å spise eller by på noe man har fisket selv. Høstingen er en viktig del av det man holder på med. Og det er en videreføring av en gammel tradisjon med å høste av naturen. For meg er dette fremdeles sportsfiske. Uavhengig av om moderne sportsfiske i sin tid ble oppfunnet av rike fremmedgjorte kakser i England. Det er ikke dette utgangspunktet som avgjør hva som er sportsfiske i dag. Det er heller ikke verken du eller jeg som avgjør hva som er sportsfiske for den enkelte.

    mvh

    bda

    Ja nå har jeg satt ut noen fisk i mitt liv og har tre års utdannelse på aquakultur så det har jo blitt noe lemping av yngel, smolt og gytefisk.

    Skulle det være noe du lurte på så er det jo bare å spørre?

    Er enig i at temp er et problem, men et sår på en fisk betyr ikke automatisk at den dauer av det.

    Og om den dauer etter utsett så er ingen skade skjedd, men om du ikke hadde satt den ut så hadde den i hvert fall dauet.

    Angående Vidar Skiri som har kleppet flere laks enn de fleste så kan han fortelle fra de dagene hvor hver enkelt laks betydde noe for å berge det som var igjen i en Gyro innfisert elv.

    Hadde man fortsatt myrderiet på den tiden hadde det ikke vært noe Raumalaks igjen.

    Det ble fisket laks på fiva, satt i tank, desinfisert, kjørt 4 mil, desinfisert på nytt, satt i kar og de aller fleste levde til de ble strøket på høsten.

    Og når det gjelder tittelen klepper så er det vel snart utdødd for om kort tid er laksefiske i norge over om galskapen fortsetter i det tempoet som foregår nå.

    Syntes poenget med å ha C&R som et argument ovenfor notfiskerene ikke er så dumt.

  17. Det blir my gjentakelser i denne tråden som vanlig og samme argumenter blir brukt gang etter gang.

    Skal først komme med en fersk historie som forteller litt om hvor "skadelig" C&R er.

    Mot alle odds beit det på en laks 4 juni i Rauma på Fiva House sine strekninger.

    (Jobber som klepper på dette valdet hver sommer i 3 mnd)

    Syntes jeg er ganske heldig som kan boltre meg på et vald av denne karakteren og trots problemene med Gyro og oppfordring til å slå i hjel fisken får jeg meg ikke til å gjøre det.

    Altså biter det på en flott hunnlaks som uten den helt store kampen blir tatt inn, målt, tatt skjell av og sluppet tilbake.

    Fisken slipper seg ned 100 meter til hølen nedenfor.

    Den 7 juni hadde vi gjester og fisken blir tatt for andre gang etter en skikkelig kamp, denne gangen på sluk.

    Ikke noe enestående, men viser at en fisk tåler betydelige påkjenninger og har blitt jaget et helt liv, bitt av seler og oter, forsert fosser og enorme strekninger.

    Dette er ikke feite utrente vesen, men topp kondisjon som har enorm toleranse grense.

    Skal vel innrømme at man har tilegnet seg en viss kompetanse på området når det er landing av fisk som er jobben vår, men alle kan om man vil lære seg dette og fisken er langt i fra så pysete som folk vil ha det til og tåler betydelig behandling.

    En regel er: ønsker man at fisken skal overleve så gjør den det!

    Kunne kanskje vært en ide og spørre folk som har drevet med dette i mange år slik at akkurat denne debatten om hvor vidt laksen dør eller ikke legges brakk.

    Misstenker at de som roper høyest i mot C&R ikke akkurat er noe trussel mot bestanden og ikke har prøvd så hardt på området.

    Vi snakker som om dette er et enestående fenomen, men som vanlig er vi treige oppe på berget og ligger maaange år etter resten av verden og land som feks scotland ler av oss og rister på hodet av holdninger vi har til C&R.

    I de tropiske land hvor det drives Big Game fiske er det som regel en sjeldenhet at Billfish blir slått i hjel og det jobbes hardt med å tilpasse fiske slik at mest mulig fisk overlever.

    Den moralske delen syntes jeg er så latterlig at jeg ikke gidder å komentere.

    Hva er så bra med C&R

    Les dette

    http://www.reisaelva.no/premiedryss-for-gj...3606-19934.html

    Det aller beste med C&R er den mattematiske delen med det både økonomisk og biologisk.

    :Det er den billigste måten å drive kultivering på.

    :Den beste måten med tanke på naturlig utvelgelse i naturen.

    :Det gir oss en fordel med tanke på videre debatt for å få vekk nøtene i sjøen.

    Hvorfor skal man fange laks etter at sesongen er over stryke og klekke frem laks når laksen utmerket klarer de tingene selv..

    Det verste som finnes er å se de haiene som herjer på børsene landet over hvor diverse navn går igjen

    i endeløs rekke og det er et mål å være selve "STORFISKER,N" på campingplassen. Fy f---

    skulle vært morsomt å linje opp kopier fra en del børser her og se om det dukker opp noen kjente, men da blir man vel lyst i bann.

    Det svømmer fortsatt et par flotte lakser rundt i rauma som fikk livet i gave så det er bare å sette igang.

    Blir de slått i hjel lengre opp så er det bare å sitere et slag ord fra IGFA " A FISH IS TO VALUABLE TO CATCH ONLY ONCE

    Tror egentlig dette med C&R gjør mere vondt hos fiskerene enn det gjør for fisken, det er nok det store problemet.

    Jeg har ingen problemer med min hobby, den er tuftet på eldgammel tradisjon med jakt og fiske.

    Men dagens moro med å fiske fisk kun for sportens og egen tilfredstillelse skyld har jeg ikke sansen for.

    Hvis jeg ikke skal bruke fisken (mat til meg/oss eller familien) så ser jeg overhodet ingen grunn til å fiske den.

    Fisk er ikke ett leketøy for gutter og jenter som søker spenning i hverdagen, men mat.

    Sammenligninga med

    sier mere om nivået dere har lagt dere på i diskusjonen. :D

    Må bare gjøre deg oppmerksom på at sportsfiske etter laks ble innført av engelskmennen på begynnelsen av 1800 tallet og det var ikke ment som noe matauke, dette var rike mennesker som søkte eventyr som klatring, jakt og "SPORTSFISKE"

    Grunnet mangel på sterkt nok utstyr så ble laks fanget med høygaffler, garn og teiner.

    Hva skulle brukes som line? hestetagl, bommulstråd 1 cm tykk???

    laksefiske med stang lot seg ikke gjøre, så at feks at markfiske etter laks er gammel tradisjon er altså feil.

    Det var utstyr som ble igjen som dannet begynnelsen for sportsfiske i norge.

    Så din elgamle tradisjon med fangst (ikke sportsfiske) har base i en helt annen kultur.

    Da må du altså begynne med lystring, dyregraver etter rein og annet storvilt.

    Jeg tror kanskje du skal være litt forsiktig med å kritisere nivået på forumet her, jeg tror jeg har de fleste på min side når jeg hevder at dette er et forum for sportsfiske og ikke fangst.

    Bare for å gjøre det enkelt.

    http://no.wikipedia.org/wiki/Sportsfiske

  18. Synes C & R er verdiløst.

    Har en ikke bruk for fisken som mat bør en ikke fiske, og hvorfor fiske i en elv hvor du ikke kan ta fisken??

    Fisk er mat og ikke leka.

    Dere som driver C&R finn dere en annen hobby.

    Mulig det er flere som burde vurdere hobbyen sin.

    Hvis ikke målet er å gjøre dama gravid ser jeg ikke noen grunn til å k****e heller...

    Ufattelig bra poeng poeng Cato!

  19. Det er vel nå de beste forholdene er og snart forsvinner alt vannet, ser ikke så lyst ut nei, men på en annen side er det ikke uvanlig at det fiskes mellom 500 og 700 timer pr laks i Bjøra.

    Ps: selges som ekslusivt laksefiske hvor det er "store muligheter for STOR Laks"

    Før var det mye vann og kald elv som ødela fisket og kanskje ikke så mye mangelen på fisk.

    Kunne vel kanskje ikke vært så dumt å sette tilbake fisken om det viser seg at det faktisk er en dårlig sesong, det er for seint å gjøre det i slutten av august??

  20. Mange grunner til at fisket vårt går til helvete og mange skyldige, men tenk om alle vi som kanskje har minst skyld alikevel hadde gått foran og satt tilbake "100%" .

    Hadde kanskje hjulpet noe?

    Feks 20 tonn laks i namsen kunne kanskje ha betydd "litt" for fremtiden.

    Det som er så skummelt med hele systemet er at sjøørret og laks er basert på mengde og overflod.

    Stadig svakere og færre individer mister vi den selektive utvelgelsen og resultatet sier seg selv.

    Det samme skjer jo i et klekkeri, altså mangelen på den selektive utvelgelsen, det er derfor så ufattelig viktig at flest mulig får gyte i vill tilstand, desuten er det billig.

    Tror jeg hørte at det de setter tilbake i Scotland tilsvarer ca 3,5 milioner rogn.

    Ps: er ikke mot klekkerier, men hvorfor bruke prøverør når vi kan p--- selv.

    Alex

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.