Gå til innhold
Fiskersiden

Hotfix

Medlemmer
  • Innholdsteller

    136
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hotfix

  1. Jeg skal komme med en brannfakkel :P

    Fluefiskesiden.no

    Der finnes det en del mennesker som selger flue utstyr til latterlige priser..

    kjøpte selv en glimrende streamstix for 400 i klasse 4

    Det finnes veldig mange fluefiskere som er utstyrsfreaker (unnkysld hvis noen føler seg støtt, men det er sant da :P ) Derfor kan du også finne

    mye bra billig og brukt..

    Jeg ville satt av rundt 2000 til snelle og stang, det vil lønne seg for deg ene og alene fordi:

    Man kan bli lei av å fiske med utstyr som ikke er bra nok, eller ikke passer sammen. og hvis man er ny til fisket tror man det er seg selv som gjør feil når egentlig ingen ville hatt glede av utstyret..

    Man kan selge det igjen innen rimelig tid uten at det taper seg veldig i verdi.. Gode merker på både sneller og stenger er attraktivt for folk, abu og lawson er egentlig ikke det i samme grad..

    Ett tips.. VoGG er veldig gode stenger, og ettersom de gikk konkurs på ett tidspunkt er de latterlig billige rundt omkring.. men stengene er veldig gode.. Kjøpte for eksempel en VoGG traveller som koster 4000 for 500 på ett tidspunkt.. (Dette er litt raske stenger som kan være litt underklassifisert så kanskje ikke toppers hvis du er helt fersk på kasting..)

  2. Jeg kan kjøre jeg, men trenger en bil med henger feste og som ikke tørster etter olje som en gammal seilerboms etter brennvin slik som saaben gjør..

    Jeg har allerede satt av første helga i august, og kan sikkert sette av den andre også når jeg finner utav tidspunktet mer nøyaktig..

    Stenger og alt er igrunnen i orden, men kunne trenge ett par kvelder med binding av tackle..

  3. Jeg kunne også godt tenke meg litt bly..

    Da både 90g grippa, og havfiske bly av begge vektene.. Kunne godt tenkt meg å se bilder først også..

    I tillegg kanskje få vite hvor i norge du bor så man kan vurdere en tur innom for a hente de.. kan fort bli dyrt med posten kan jeg tenke meg..

  4. Har hørt at en del liker å byrre ut sveiva på den.. vet ikke om det hjelper på "utveksling" men er sikkert bedre å sveive med.. forøvrig har den snella alltid tikkelyd som ikke kan skrues av.. selv om den kan settes på knarr i tillegg som strengt tatt bare er verre :D men det er en veldig god snelle har jeg hørt..

  5. Det som hadde vært spennende er hvis du hadde festet en feeder eller ett eller annet som hadde tatt en prøve av bunnen..

    Niva er helt sikkert intrresert i slikt og svar vil du også få.. At det er en kjemisk reaksjon er jo klart, men jeg husker få ting fra kjemi timene som hadde gjort det der..

  6. Hei igjen Scarmpern.. Mener på vi har snakket sammen tidligere bla angående flatfisk på hamresanden?

    1. Jeg bruker hemper i enden av fortomen til både sjøørret og annet fiske, men jeg bruker ikke hempesvivel.. Jeg bruker enten rapala, eller Sebille.. Disse er sterke og funker i bunn og grunn som en rapalaknute bare i metall :D Altså stor bevegelighet for sluk/wobbler.

    1.1 Til det fisket du beskriver med såpass tunge sluker tror jeg jeg ville brukt 0.35 for sikkerhets skyld. Dette mer pga av påkjenningen av kastene mer enn hva fisken kan utsette deg for..

    1.2 Det kommer vel kanskje an på snella di, men jeg henger meg på Ølgylt og sier hvis det ikke er noe galt med det ikke gidd og bytt.. Derimot har jeg på haspel sneller veldig god erfaring med nanofil ihvertfall til sjøørretfiske.. Denne kaster jeg markant lengre med, og jeg stoler mer på den.. (kanskje ubegrunnet, men slik funker det for meg)

    2. Til havfiske ville jeg ikke brukt hemper, men kun solide tønne svivler.. Loddet er lurt å feste med ett strips eller noe som er litt svakere enn hovedlina da det ofte er loddet under bommen som setter seg fast og slik kan du da berge takkelet ditt.

    2.1 - 2.2 Når det gjelder havfiske er jeg ikke så veldig bevandret, men det jeg har hørt er at 0.28 powerpro , spiderwire eller annet multisnøre til .35 skulle dekke det meste.. der 0.35 er til det tyngre fisket.. Men som sagt er svært lite bevandret i dette fisket, og bruker stortsett .32 selv til alt.. har funket enda, men har heller ingen store fangster bak meg,,

    3 Jeg har en 6-12lbs stang som jeg bruker til meitefiske/havfiske Denner er i overkant myk og når man nærmer seg 200m med 300g lodd eller mer synes jeg nok den burde vært sterkere.. Det er derimot en utmerket flyndrestang har jeg fått høre av Skrekkjager her inne, og funker til det den er ment til.. Inshore lightbait.. 20-30 lbs burde kanskje være en bedre allrounder selv om jeg ikke er noen ekspert.. Jeg har derimot merket meg at en 7 fots stang + er betraktelig bedre til meite enn en 6fot..

    4. Du kan finne masse ting rundt forbi.. palletter kan du feks finne i syb utikker.. Sølvkroken har også noen greie sett med litte grann slanger og perler i.. noen blekkspruter er også veldig verdt å prøve..

    5. Fluevalg avhenger veldig.. spørs på årstid, sted, evt klekkinger/innsig etc.. Hvis du er i Kr sand er nok Grønnberg eller hva det heter plassen å gå.. de har vært mer enn villige til å dele tips med fluevalg og flotte plasser til meg hvertfall (Og jeg kommer fra Arendal så sjansen er nok enda bedre for deg ;) )

    5.1 Dette avhenger også veldig av årstider dybder etc.. MEn Intermediate er det jeg har brukt mest.. har også brukt synk, men skjeldent flyt.. Andre mener jeg er gal som ikke har brukt flytende så hvem vet er bare å prøve seg frem..

    6 Når det gjelder stoppere og lign for bonbarda fiske har Tommy Egra kommet opp med en genial løsning på det.. Jeg skal prøve så godt jeg kan å forklare.. Du bruker en Cranesvivel.. altså to svivler som er satt i sammen.. Owner har slike..

    Smelt tuppen på bombardaen og klem den flat.. Så lager du ett lite hull i den flate delen.. Der setter du inn en slik hempe som jeg foklarte om i pkt 1. i den hempen fester du også crane svivelen.. deretter lager du en fortom som du fester i en ende, og binder hoved lina i den andre.. Dermed ligger bombardaen "på siden av" snøret, og du har en rett linje fra hovedlina til fortomen.. Sikkert både vanskelig forklart og unmulig og forstå, men jeg tar ikke sjansen på å tegne det i offentlighet ;)

    7. Tidligere har jeg tipset deg om forskjellige wobblere som er geniale på våren/sommeren.. Det som virkelig har funket for meg de siste månedene nå er Møresilda i 10 - 15g sort og sølv Holografisk.. Jeg reiser rett og slett ikke uten. i løpet av de siste to dagene har jeg vært i kontakt med 12 sjøørret ( de har vært fryktelig små selv om det handler mer om plass fremfor slukvalg tror jeg) og fikk torsk på 2.3 kilo senest idag. Hvis du har muligheten til kai/bryggefiske er ikke jigger / softbaits dumme heller hverken til Torsk eller andre fisk (selv om SØ har virket heller skeptisk til slike løsninger)

    Sånn.. Det var litt av det jeg visste om dette.. Jeg vil si at jeg slutter meg til dem som snakker om "Agnfiske i Sjøen" den har vært på salg på skittfiske, men vet ikke om de har den lengre.. den har gitt meg mye ihvertfall..

    Og du er jo i kr.sand det er jo ikke så langt unna meg.. kanskje vi kunne møttes en dag i høvåg eller noe og fisket etter litt blanke eller flate..

    Skitt Fiske!

  7. Oggevatn med småvann rundt er flotte vann.. vet om fisk på over kiloen som er tatt der oppe..

    Berse er også ett vann jeg kunne tenkt meg og testet ut litt, men vet ikke om det er Ørret i stor grad der.. Har hørt rykter om Suter, men vet ikke om det stemmer..

    Ellers vet jeg det er tatt fisk på 500g ish i Fjellvann, og hvem ville vel ikke likt å fått ørret i Fisklaus vannet??

    Utover det er det masse flotte vann over stemmen i Kalvellelva.. Du må ett stykke opp for den er det jo sjøørret i, men over demningen så er det masse flotte pytter og vann helt opp til Birkeland, så der kan du sikkert gå ihjel ett par sko om du ønsker.

    Håper det var litt vann på planleggingsmølla :)

  8. Ja, Jeg fisker vel gjevnlig med Skrekkjager.. Og Jovann er ett forholdsvis fint vann, selv om sørven later til å ha overtatt det fullstendig..

    Jovann er flott.. det er forsåvidt Ribber også, men sørven har tatt over Jovann fullstendig.

    De store Suterene er vekk, og tilogmed Gjedde blir det mindre av selv om jeg ikke nødvendigvis tror Sørven er skyld i det..

    Har blitt en del Østeuropeere her etterhvert uten at jeg skal beskylde noen for noe så er det merkelig mange jeg har sett med bøtter fulle av sørv på gjedde jakt i områdene rundt her.

    Langsævann var også ett brukbart gjeddevann.. har rekord der på 8,2kg, men der er det også begynt å bli lengre mellom dem..

    Jeg hadde ikke spist gjedde som har mesket seg i sørv vokst opp på bomuldsfabrikk rester og sykehusets sigevann..

  9. En plass det er greit å få tak i bly er bilverksteder.. Nå er det snart vinterdekk tid og da er det greit å spørre etter de vektene de avbalanserer dekkene med.. Det er nok ikke det reneste blyet, men hva gjør vel det?

    Nå skal ikke jeg svare på Martin sine vegne, men jeg antar at isolert bly er bly man dekker enten med maling, eller gummi etc.. slik at man ikke er i direkte kontakt med blyet når man tar på det..

    Jeg vet man får kjøpt selvlysende maling som man maler på og "baker" i ovnen på ca 150 grader i en 40 minutters tid.. men da tror jeg jeg ville brukt en hybelkomfys og ikke stekeovnen hjemme ;) Avkroken selger også farge til bly som fungerer på noenlunne samme måten..

  10. Fikser Gips varmen? isåfall er det jo bare å bruke modellleire til å lage formen også lage en gipsform..

    Kanskje gips inni treverk..

    Når det gjelder bly så ville jeg brukt hansker og kjøpt meg en ordentlig maske hvis jeg skulle gjøre det mye.. Hvis det er en gang i året holder det nok med god ventilasjon/ vind ute.. Men Bly er kjipt å få forgiftning av for det forsvinner ikke ut av kroppen..

  11. Flott tiltak!!

    Dette kan jo ikke annet enn å bli bra.. Nå vet jeg jo at det finnes flere lag som kultiverer i Vestfold allerede, og det kan jo bare bli bedre..

    Håper Norske politikere tar etter Danmark når det gjelder utsetting av Piggvaryngel og.. Tror de setter ut slettvar også, men er usikker..

    Det nyeste i Danmark jeg har lest om er at både laks og sjøørret som er satt ut blir skåret fettfinnen av på.. Og etterhvert er det vel kun fisk uten fettfinne som er lov til å slå ihjel..

  12. Det beste agnet til hummer hvertfall her på Sørlandet er uten tvil berggylte som har ligget i sola en dag eller to..

    beste tipset er da å investere i engangshansker til egning.. Det fisker greit med krabbe også, men krabbe tar alt mulig.

    Min erfaring er at letteste måten å fiske krabber på nå rett før hummerfiske er snorkling eller hov.. Jeg foretrekker snorkling langs skjæra ut mot havet.. De krabber nesten tørt nå om dagen så det er ikke vanskelig å ta dem med hov heller, men da er du avhengig av at havet er mer stille..

    Når hummerfiske er i gang er det bare å ha en 20-50 berggylter i frysen.. Og husk å legg dem ut en dag eller to før bruk.. Hummer liker ting jo mer råttent jo bedre..

    Jeg har prøvd en del forskjellige agn til hummerfiske når jeg dreiv med det som IKKE funker.. Og av de kan jeg nevne:

    Laks / Ørret.. Denne trodde jeg var bra for den var fet og fin.. brukte kapp og slo jeg kjøpte på fiskebrygga.. Den funka ikke.. Hverken på hummer eller krabbe.. Det var såvidt sjøstjernene ville ha den..

    Lyr... Denne var heller ikke noen suksess å skrive hjem om.. Den var fersk da og kan funke etter att forråtnelsesprosessen har begynt.

    Elgkjøtt: Noe av det samme her.. Liten effekt.. fikk noen hummer, men slett ikke det beste agnet.. Mulig bedre når det er råttent..

    Oksekjøtt/Gris Ikke noe særlig tess.. Litt krabber, men både dette og elgkjøtt varer lenge som agn.. Og fisker progressivt bedre jo lengre det ligger.. Mulig det lukter lite, eller at det må råtne før bruk..

    Ett tips som jeg fikk av en gammel fisker som funket fint mot agn tyver er nylonstrømper.. Det gir også større muligheter innenfor agnvalg. Blåskjell og andre skjell er kanskje bra. Jeg har merket meg at når jeg snorkler er det merkbart mest krabber der det er mye rur. Hvis ikke det er rur på skjæret så finner jeg ett annet..

    Håper du kan lære av mine feil og få litt både hummer og krabbe :D


    Du kan godt bruke halve berggylter.. de varer lenge.. Viktigste er at de stinker død, kolera og fandens oldermor..

  13. Det kalles vel hovegapet hvis ikke jeg tar helt feil. Og det ville vært litt flaut siden jeg er fra Tromøya

    Det jeg har hørt er at det er fint å fiske etter rødspette der, Selv har jeg fisket og fått både fjordsild og sjøørret der.

    På spornes er det flere som har fått Piggvar og skrubbe. De er det jo forsåvidt over hele området der.. Og sjøørret også.

    Hvis du kommer fra færvikkrysset så kjører du over en bro som heter sandum, der er det flott å fiske lyr, sjøørret og sild har jeg også fått der.

    Videre har du bjellandstrand og alvekilen som jeg har fått fjesing, skrubbe og sjøørret og torsk. Sei og lyr er også tilstede der og sikkert en del annet snacks også.. flatfisk feks det er fin bunn der..


    Kikk litt på kartet så finner du utav det. Hva fisker du etter osv?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.