Gå til innhold
Fiskersiden

Kjell Iver

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kjell Iver

  1. Takk! Da vet jeg at det er greit å holde seg unna fjellforum.no hvis det er slik folkeskikk og oppførsel som er gjengs fra admindelen der..

    Å surmule på grunn av en GRATIStjeneste som ble driftet av en over gjennomsnittet engasjert student synes jeg mildt sagt er ufint og latterlig. Dersom man krever 100% oppetid og "lifetime" garanti på online tilgjengelighet bør man over på betaltjenester. Vet du noe om IT-drift, og hvordan man enkelt kan drifte en større bildedatabase stabilt, uten å ha inntekt på tjenesten?

    Hold deg på fjellet, god tur!

    (Med forbehold at du ikke er et forumtroll, du kan nesten oppfattes slik.)

    Det var da voldsomt.

    På Fjellforum har vi 26000 bilder på vår egen server som vi betaler selv. Vi driver gratis - og på dugnad vi også - som de fleste andre. Hadde våre brukere kun lagret bildene hos oss hadde ikke dette vært noe problem. Hos oss er de trygge...

    Når jeg påtar meg å lagre all denne informasjonen som forumet får inn av turrapporter, bilder og erfaringsdata så er jeg svært ydmyk for at jeg skal ta back-up av dette, betale min regning for driften av serverne, domener og holde nettstedet oppe med en oppdatert software. Det krever sin tid, men mye av utviklingen på internett skjer på dugnad og dette er vårt bidrag.

    Om noen påtar seg å lagre bilder gratis for andre så forventer man at tjenesten skal være tilgjengelig. Det er jo nok av andre gratis bildelagringstjenester som er gratis som faktisk fungerer, er seriøse og som vil finnes også til neste vår :)

    Det er godt mulig at min reaksjon var for krass - fyren legger seg langflat, men min reaksjon må ses i lys av at tjenesten var svært ustabil når det var i drift. Å la domenet gå ut er helt utilgivelig for en slik tjeneste, men livet går videre allikevel.

    Det er andre nettsteder som er lagt ned som hadde mye viktigere informasjon enn denne. Drevet av entusiaster. Bergtatt var jo en enormt bra side som nå er overtatt av en domenehai.

  2. Fint at det ordner seg slik at man kan berge gamle innlegg. Utfordringen er vel at folk ikke gidder å redigere gamle innlegg. Det er i hvertfall min erfaring.

    At oracel hoster bilder gratis og har tatt vare på alt bør det heller gis positiv tilbakemelding på enn surving.. Ting gjør seg ikke selv i www verdenen selv om mange tror det..

    Jeg ser det motsatt. Om man påtar seg ansvaret for å lagre bilder for andre er man ansvarlig for å holde denne tjenesten tilgjengelig etterpå - og det innrømmer vedkommende også og legger seg langflat for.

    Hos oss er det 50 tråder der bildene er borte og på dette forumet er det mange ganger det antallet. Det er all grunn til å bli sur for det - men vi mennesker er forskjellige. ;)

    Jeg må bare si. Når man ser på historikken til det forrige nettstedet er jeg redd for at en stor jobb med å redigere nettadresser i alle disse gamle innleggene kanskje er bortkastet. Hva man sier er en ting, hva man gjørog har gjort er noe annet

  3. Hei!

    Sportsfiske.nu ble dessverre knabbet foran nesa på meg i august fjor da jeg ikke rakk å betale en faktura som kom i ferien. Jeg fikk bare et døgns (!!) varsel om stengning per epost som jeg ikke så før det var for sent. Jeg har forsøkt å komme i kontakt med domenehaien som knabbet det for å kjøpe det tilbake, men han har ikke svart på epost så langt.

    De gode nyhetene er at bildene er i god behold!

    Jeg har registrert et nytt domene i dag faktisk (fiskevatn.no), og så snart jeg har konfigurert serveren så kan man endre fiskevatn.no til fiskevatn.no i postene det gjelder. Jeg vet at dette ikke er en fullgod løsning, men jeg gjør det jeg kan i mellomtiden for å få tilbake det gamle domenet. I verste fall får jeg ta en tur til Sverige på motorsykkelen og oppsøke svinepelsen personlig (:

    -Andreas, tidligere eier av fiskevatn.no

    Jeg er admin på et annet forum (fjellforum.no) der vi sliter med at mange gamle innlegg og gode turrapporter har mistet alle bildene som Oracel har i sitt arkiv.

    Tjenesten var ekstremt ustabil og jeg vil si til dels useriøs. For eksempel i tråden http://www.ofa.no/Forum/tabid/133/aft/16381/Default.aspx kan man lese om alt fra "feil i redirect" , "Influensa" og "overbelastet sql". Og det var før han ikke betalte regningene sine.

    Jeg mener det er utrolig arrogant overfor de brukerne som har lastet opp bilder og stolt på at de var i gode hender. Jeg sitter hver dag og tagger gamle tråder - og har ofte irritert meg over dette og syns det var bra at jeg fikk luftet dette her til den skyldige.

    Vil til slutt gratulere deg med nytt domene http://www.fiskevatn.no/ - der står det i dag 17/6

    It works!

    Der tar du feil.

  4. Jeg registrerte meg i dag - var i grunnen ikke klar over dette forumet. Når jeg fikk opp boksen med fødselsdato tenkte jeg ikke mer på det og klikket 1.1.2012. Dett var dett :) Ingen mulighet til å komme videre

    Da kom det at jeg måtte fylle ut et skjema med COPPA (?)osv - fylle ut skjema for godkjenning av foreldre osv. Ble veldig plundrete å logge inn - og den brukeren er nå sperret - heller ikke mulig å koble mot facebook av samme grunn tror jeg. Måtte registrere meg med annen e-postadresse, men ble noe surr med brukernavnet.

    Siden dere kjører samme software som vi gjør på Fjellforum (jeg er admin der), så er det veldig OK å se hvordan dere gjør det her på dette forumet.

    Mvh Kjell Iver

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.