Gå til innhold
Fiskersiden

svebe

Medlemmer
  • Innholdsteller

    106
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av svebe

  1. Har etterhvert funnet ut at 2 stenger er nok.  Skal du fiske effektivt med litt god fart på redskapen, så har du nok med å kontrollere og rense to stenger.  Fisker du med mange stenger så klarer du ikke å holde redskapen rein.(det idielle hadde vært 3 stenger) Det blir mye lort som sitter fast på krokene i saltvann.

    Ellers vet jeg at det praktiseres kjøring med fler enn 2 stenger, så går man over på 2 etter at det er kommet blank fisk i båten, men det er ikke lov. Kjører du med to stenger har du hele tiden minst en som fisker effektivt.  Høyt i vannet på godværsdager og 5-15 meter ned på lavtrykks-dager.  Du må regne med mange timer -  ihvertfall etter laks. ;)

  2. Du skal la redskapen gå så fort at seien ikke klarer å te.  Når du tror at det går for fort, har du antagelig rett hastighet. Vanskelig å oppgi i knop da strømmen kan være ganske sterk der oppe.  

     

    Gå for redskap som tåler litt hastighet, f.eks Bomber eller helst Strike Pro 9-12 cm. Vanlige farger sølv,blått/sort kan være en grei start.  Tassi (26g blå eller gul) kjørt feil vei tåler også ganske godt  med hastighet

    • Like 2
  3. Med en 20hk som lader til et batteri vil du aldri klare å tømme batteriet ved normal bruk av ekkolodd. Selv har jeg en 8hk som klarer å lade batteriet, selv om jeg bruker ekkolodd og en elektrisk dyprigg og lader tlf osv.  Men jeg er sikker på at du hadde dekket dine behov med en 9,9. Hvor gammel er den?

  4. TT du kan fint benytte en 9,9 til å lade batteriet for ekkolodd. På enkelte 9,9 er (yamaha) er det bare å koble rett på. Undersøk om motoren din har likeretter. Hvis ikke montetes dette på noen få minutter. Ledningsnettet ligger ferdig i motoren, og plassering og hull til skruer likeså.

    Likeretter kan kjøpes brukt/nytt på ebay, eller av forhandler. De er ofte og finne på Finn også.

     

    • Like 1
  5. Ja Flyfishing FS har gode tips. Yo-zuri, Ismo og Strikepro er saker som tåler fart. Du kan også teste ut tradisjonelle sjøsluker. Prinsipper er at de ikke skal rotere, men svømme. Prøv å fiske litt høyt i sjøen på østavær og høytrykk. 6 til 8 grader i vannet er optimalt. Mai til medio juni burde funke utenfor Trondheimskysten. Du må kjøre så fort at sei og torsk ikke klarer å ta agnet.

    • Like 1
  6. Når krybba er tom bites hestene! Dette er "never ending story". Fiskere som skylder på hverandre, når fangster uteblir. Hvor er fiskerikonsulentene? Sitter de og gulper pizza i sofaen? De burde ligge et hestehode foran og gitt føringer for tilstanden i vårres vassdrag og basseng. Årsak til nedgang i fangster har aldri hatt årsak i stangfiskeri, hverken fra land eller båt!

    • Like 1
  7. Norges trollingforbund har i 2014 gått inn med økonomisk støtte til:

    1. Bidrag til utbedring av fisketrapp i Lenaelva, Østre Toten.

    2. Bidrag til bygging av fisketrapp i Lomsdalselva (Randsfjorden)

    3. I disse dager planlegges det å lage en ny gytebiotop for Tyrifjordstammen, kanskje norges flotteste ørret. Dette vil være en viktig satsing i sammen med Ringerike Sportsfiskere.

    Det handler om å bidra i å få sterkere stammer i de store innlandsvassdragene!

    • Like 3
  8. Det er desverre mange som "trener" i Tyrifjorden og Randsfjorden. Hvor det er hhv. 5 og 4 stenger som er regel. Om det er idiotregler får andre svare på! Men jeg treffer alt for ofte trollere som har inntil 10 stenger i disse bassengene.

    Så at de åpner for dette i Eikern vil kanskje bety at de reiser dit i stedet, forhåpentlig.........

    • Like 1
  9. Det er en god ide Erik! Det har vært snakk om dette. Bare det å få satt et fokus på Tyrifjordstammen er vanskelig. Den ene gytebekken etter den andre blir borte og ødelagt, uten at noen reagerer.

    Fritt fiske og null forvaltning av regler. Til og med mange trollingfiskere bryter regler hele tiden. Få båter som går med riktig antall stenger.

    Dette ser de som bor langs fjorden. De tenker "kan de kan vi" og jubler når de får ørett under minstemålet på 40cm, når de otrer eller setter garn.

    Men hvem som helst kan søke fylkesmannen om å sette ut. Det selges yngel fra tyri!

  10. Norges Trollingforbund har satt ut 220 ørett fra 1 til 2 kg av flott Tyrifjordstamme. Kostnad på kr 20.000,- Fisken som er merket med hulltang i fettfinna ble satt i går, lørdag 8.november. I fjor satte forbundet ut 1000 stk av god to sommer stamme.

    • Like 3
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.