Gå til innhold
Fiskersiden

Corre

Medlemmer
  • Innholdsteller

    89
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Corre

  1. Jeg har ikke vært aktiv her på forumet det siste året og vel så det. Har ikke blitt mye fiske heller... Her kommer en samlerapport over de siste turene mine, skal prøve å få oppdatert tråden etterhvert.

    19/4

    Blåser en del denne dagen, så finner meg en plass der fjella gir li for vinden.

    82664_s.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

    Fiske er heller dårlig, er et halvkilo bly fattigere, men får noen lusuer, ny art notert.

    82665_s.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

    3/5

    Tar turen til Lysefjorden for å prøve meg på hysa. Fant meg en plass der det nesten var plass til meg og stengene, men desverre ikke plass til å få kastet skikkelig. Får 4 hyser mellom 600g og 1kg. Ny art.

    82666_s.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

    Får også ei lita sypike, men når denne krabaten dukker opp, pakker jeg sammen.

    82667_s.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

    14/5

    Tar meg en tur til ei av de langstrakte strendene våre, for å lokke piggvaren. Snakker litt med Øystein på msn før jeg drar, det viser seg at han skal møte en liten gjeng fra Stord samme plass som jeg har tenkt meg.

    Fisket er for min del relativt dårlig, et lite napp på et par timer. Men det løsner til slutt. Kan notere 1,73 som ny pers på piggvar:)

    82668_s.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

    Her finner du full rapport og flotte bilder fra turen skrevet av Helge S.

    https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=46451

    Håper å komme tilbake med mer etter helga:)

  2. Flotte bilder! Fin SØ og godt du endelig fikk piggvaren. Kan godt nevne at når jeg fikk min piggvar, så fikk Øystein og Even hver sin innen 5 min. Dette ser jeg ofte når jeg fisker piggvar. Skulle gjerne hatt to som du skreiv, men det ble kun med den ene. Hilsen "ein annan kar":lol:

  3. Tenker på å bestille litt varer fra England, bla Veals. Og har litt spmål ang dette.

    1. Sender Veals varer som "gift" eller under andre bestemmelser for at jeg skal slippe avgifter?

    2. Ingen avgifter på pakker under 200,-?

    3. Gjelder 200 kroners regelen for kun varens pris, eller er det summen av varen og frakt?

    4. Hvis du handler for over 200,- blir det kun et fortollingsgebyr + 25% moms. Stemmer dette?

    5. Hva er dette fortollingsgebyret på? Er det avhengig av pris og fraktselskap?

    6. Hvis en pakke blir sendt som "gift", er det da stor mulighet for at jeg må fortolle varene alikevel?

    7. Hvor mye må jeg beregne i frakt fra veals? (tipper varene kommer på 1-2kg)

    Håper noen kan hjelpe meg litt her...

  4. Må bytte multi på et par sneller, da den gammle begynner å bli slitt. Har mulighet til å kjøpe Fireline Crystal til en grei pris, og lurer på hva som er best av denne og den gule Firelinen til surf med haspel. Tenker spesielt på slitasje...

    Ser enkelte av dere mener Sufix Matrix Pro ikke egner seg til surf fiske, kan dere utdype hvorfor? (Bare nyskjerrig:)

  5. Takker for flere gode svar og innspill! Tror jeg kjører med mono til jeg har vendt meg til multisnellene, for så og prøve multisnøre på den ene.

    Havengel: Har allerede noen surfstenger med haspelsneller, men er litt gira på å teste multisneller til dette fisket.

  6. Da blir d high speeden! Er det slik at jeg bør ha minst mulig sene på spolen for lengst kast? Dere fisker med multisnøre(?) på disse snellene, hvilke tykkelse er ideelt? 0,3?

    Tidligere har jeg altid hørt at man bør bruke mono på multisneller, noe som har dempet iveren min til å prøve de...

  7. Vurderer å kjøpe meg et par surfstenger med multisneller. Eneste erfaring jeg har med disse snellene er at jeg har sett bilder av de, og lurer på hva som egner seg best til lettere/medium surf fiske. Kommer til å bestille fra Bårdsen. Hvilke av de snellene de selger på Bårdsen er best egnet? Hva er forskjellene på disse 4-5 snellene?

  8. Har lenge ønsket meg skate på lista mi, men det kommer altid noe i veien... Etter å ha lest litt i gamle raporter her på forumet, sender jeg en melding til Fishermann. Kort tid etter pakker jeg utstyr og retter kursen nordover.

    Etter å ha parkert, og tatt et par tre skritt mot fiskeplassen innser vi at vi har pakket litt i lyngste laget, men velger å fortsatt slite med oss flere titalls kilo helt unødvendig utstyr. Som vanlig... Svett og andpusten slenger jeg ut et glidende pn takkel agnet med makrell. Under oppstramming av snøret napper det, og dagens første blir halt i land, en fin hvittling. Den neste timen blir med smånapp på oss begge. Før det smeller skikkelig på siden av meg. Fishermann ”The strongest there is” knekker stanga så søkke og stangbiter flyr berg imellom! Det første som slår meg er at der røk CM stanga. Men han hadde heldigvis lagt den igjen hjemme, og brukte ei billig RT stang. Siden dette var eneste stanga han hadde med, og jeg hadde to stk, hintet jeg frem at han kunne låne den ene mi. Men han avslår tilbudet.

    Jeg lander så en pigghå rett over kiloet. Har bestemt meg for å smake pigghå, så den blir kakket. Siden dette er en art Fishermann manglet på listen, insisterer jeg på at han overtar den ene stanga mi. Denne gangen takket han ja, og det lyser ”pigghå” i øynene på han.

    37078.jpg

    Denne veide faktisk 1,1 etter bløgging, selv om den ser mye mindre ut på bildet.

    Etter en ny pigghå på land merker jeg litt anderledes napping enn tidligere på kvelden, Jeg gir fisken god tid til å ta agnet, venter uutholdelige 30 sek til den stopper og dra ut, før jeg gir et kraftig tilslag. Det er krefter i andre enden! Men jeg er sterkere! Pumper og drar, helt til fisken kjører seg fast. F*** i he*****! Jeg gir slakt snøre, og prøver på ny. Får dratt den noen meter til før den kjører seg fast igjen. Gjentar samme prosedyre og plutselig danser fishermann ballet, med håven godt hevet over hodet og roper Skkkskskaaate!

    37079.jpg

    3,46 kg, og ny art. Den ga faktisk GOD fleks i Mustad Longkasten, og er største fisk jeg har tatt på denne stanga.

    Etter dette hadde fishermann noen heftige utras, men ingenting ville bli med på land.

    Dette var første skategutsinga på oss begge, og ble en kveld jeg aldri kommer til å glemme! Må igjen takke for en flott tur!

    37080.jpg

    Piggskate?

    37081.jpg

    Må gå til innkjøp av starre håv!

    Skata var desverre kroket i magesekken, så jeg måtte med tungt hjerte sette kniven i den. Noen som har tips ang tilberedning av skate og pigghå?

    Fishermann fikk en lyr :lol:

    Alle bildene er levert av: http://fiskevatn.no/foto/

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.