Gå til innhold
Fiskersiden

ansair

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ansair

  1. Slate Light Weight 10ft #7 selges da jeg ikke bruker den nok. Testvinner i alt om fiskes sjøørret-stangtest. Pent brukt og alltid renset/vasket etter bruk. Noen bruksmerker men ingenting skjemmende eller noe som påvirker bruk. Selges med originalt trekk og tube.
    Nypris 2499,- Ser gjerne at jeg får 1000,- for denne, evt. så får du komme med bud!

    Snowbee wide brim strl. XL fiskehatt i fargen grønn/oliven selges, kun prøvd, aldri brukt på tur. Selges til under original pris i utlandet, 250,-

    post-28233-0-38834300-1430333293_thumb.j

    post-28233-0-14649000-1430333327_thumb.j

    post-28233-0-29816500-1430333366_thumb.j

    post-28233-0-47609700-1430333405_thumb.j

    post-28233-0-37506500-1430333407_thumb.j

  2. Folk sier så mangt, men når det kommer til laks har jeg gode erfaringer selv med denne metoden:

    Bløgging umiddelbart etter fangst ved kutting av gjeller, vil ikke snitte over halsen f.eks, for å holde fisken mest mulig "lukket". Henger den deretter opp etter halen for å få mest mulig blod ut, da dette er det mest praktiske. Har hørt fra mange gamle krigere at det beste er å la den blø ut i kaldt vann (type elv) men det blir for mye arbeid for min del.

    Den bør definitivt fryses rund og tømt for blod da blodet kan sette både smak i kjøttet samt gjøre det litt udelikat å se på, det har jeg selv opplevd. Sendte august-laks til røyking i desember som hadde ligget fryst og bløgget. Den smakte nydelig og så fortreffelig ut.

    • Like 1
  3. Det ble litt stille i den innbitte billig/neopren-vadebukseleiren nå. For all del, dere som har lyst til å stå i neoprenbukser til siste slutt, kjør på, men ikke kom med overkjøringstaktikken dere bruker (i dette tilfellet mot meg) fordi jeg ikke deler deres innbitte oppfatning av vadebuksers funksjonalitet ift. forskjellige typer stoff.


    Har noen PVC-vadere fra Ron Thompson som jeg har brukt siden i vår. Kjøpte de litt for store. Har ikke hatt vadere før, men er blitt helt hektet ila. året... Ron Thomson vaderene var forsåvidt en billig inngangsbillett for å teste vading under kikkmeite/vindusfiske. Men de har føltes ganske klumpete og klamme, selv med bare ull under. Kjøpte meg nettopp en vadepakke som var på tilbud: Scierra CC3 XP vadepakke - type pustende. Har bare rukket å brukt dem et par ganger i sjøen nå i november, men de virker ganske bra. Med to lag ull under holdt jeg både varmen og det ble ikke klamt. Merket er for meg helt ukjent fra før... Regner med det blir bare mer vading til neste år og fremover - så satser på at de holder mål. Noen andre som har prøvd dette merket?

    Jeg har eid et par med CC3 XP stockingfoot, men jeg byttet den ut da sokkene ble for små i forhold til størrelsen. Rent kvalitetsmessig ble jeg positivt overrasket, den holdt godt og ble brukt (i en periode på 3-4 mnd) i både åpent lende på strender og i store og små vann og elver. Så hvis den passer deg ser jeg ingen problem med å bruke denne :)

  4. Nå er jeg kanskje litt slem, men det er litt artig at du mener Simms og Pategonia er verdens beste uten å ha prøvd de? ;)

    Forøvrig er det ingenting som slår neopren i en kald vårelv eller senhøstes fiske etter sjøørret etc, men det er ikke noe å gå langt i. PVC er noe skit uansett, men neopren har definitivt sine bruksområder fortsatt.

    Du var nok ikke så smart som du trodde du var.. Bruker Guideline fordi det passer best til studentbudsjettet per dags dato. For ordens skyld har jeg testet både Simms og Patagonia og det kan ikke sammenlignes med Guideline, Vision etc. etc.

    Ja, neopren har sine bruksområder men er underlegent gode pustende vadere uansett hvordan du vrir og vender billig på det.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.