Gå til innhold
Fiskersiden

KHB

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av KHB

  1. Det er to "menigheter" der ute og mange sverger til PP. Personlig falt aldri PP helt i min smak. Den var for myk og ga støy i ringene. Jeg synes det blir feil å sammenligne andre multi sener mot Nanofil, da Nanofil oppfører seg helt annerledes en andre multi sener og kanskje spesielt annerledes en PP. Jeg er helt frelst av Nanofil, da den føles som mono under fiske. MEN har ikke de negative sidene som mono har med hensyn til minne og sene vas. Og da spesielt ved bruk av lette spinner. Til UL viske er den derfor helt glimrende. Jeg benytter gul Nanofil ved agn fiske (sena ligger å flyter og fungerer som nappvarsler) Skjøtet inn en halv stanglengde med FC. Denne skjøter jeg med Albright (enkel nano i åtte tørn ned og fire tørn tilbake. Fukt godt og stram gjevnt til) Viktig å ikke få knuten inn på snella, da dette bare drar med seg sene ut ved UL fiske. Nanofilen er spesielt godt egna til nattfiske, da en kan fiske uten å tenke på sene vas og annet trøbbel. Jeg benytter 0,13 ved det meste av fiske og evt 0,16 hvis det er mye siv eller andre ting å henge seg fast i. Ved bruk av 0,16 nano benytter jeg 0,21 FC. Beklager at det ble så langt svar, men jeg er frelst :-)

    • Like 2
  2. Håper du blir fornøyd. Snelle er fremdeles min faste følgesvenn. En helt rå selle og de som mener den har svak brems; Nei da. Bremsen er helt passe. Utrolig glad for at bremsen er så silkefin da jeg fikk opp fisk på drøye 5 kg på sene med bruddstyrke 3 kg. Den lille snella jobbet så fint som bare det :-)

    Skitt fiske, nå er det kaldere i vannet igjen:-)

    • Like 1
  3. Det med sener er smak og behag. Min smak er slik: Jeg vil IKKE ha støy. Jeg vil ikke ha trøbbel med sene vas. Ikke minne på sena og ikke vansker med "vinn knuter". Etter å ha prøvd mye på mine haspelsneller så har jeg kommet frem til dette: Nanofil (helst i gulfarge) med FC fortom ca en halv stanglengde (viktig at knuten ikke kommer inn på spolen. Bruker for det meste 0,13 i nanofil med 0,17 FC. Er det mye siv og fare for bunn-napp bruker jeg 0,16 mm i nanofil og 0,21 FC. 0,13 nanofil har brudd styrke på ca 3 kg, men har tatt opp stor fisk 5-6 kg på den, og 0,16 mm nano retter jeg ut kroken ved bunn-napp. MEN det er viktig at skjøte- knuten er gjort skikkelig. Jeg har kommet frem til Albright hvor jeg med ENKEL nanofil, surrer ÅTTE ganger ned og FIRE ganger tilbake. Fører senen ut i motsattretning av inn. Fukt senene veldig godt og stram gjevt til og litt under en cm tamper. Da har du en nett liten knute som du ikke merker i stang ringene. Både FC og nanofil er fra merket Berkley.

  4. Har ikke fisket med Quadranten, bare holdt i den i butikken. Nydelig stang, ingen tvil om det. Men det er Aetos stanga også. Aetos benytter en kunstkork. der hvor du holder ved snella. Denne er meget rubust, og veldig fin å holde i (bedre en kork). Denne korken er veldig lik den du finner på KV+ skistaver (og den er mye mer slitesterk en vanlig kork, den får også større friksjon når den blir fuktig/våt) Bakerst på stanga er det benyttet vanlig kork av god kvalitet. Det eneste jeg kan trekke litt ned er at det i front snellefeste er plast. Er det veldig kaldt, kan denne plasten føles kald. Men i normalt fiskevær, så er denne plasten helt fin og den er også formet slik at du får en veldig god følelse ved fiske. Som jeg har skrevet flere steder her på siden så er Aetos min favoritt stang.

  5. Hei, jeg kjenner ikke stangen du nevner, men jeg er ganske sikker på at vektklassen er feil til ditt fiske. En stang jeg kan anbefale på det sterkeste er Fenwich Aetos 8 fot, 2-12 gr. Denne stangen kan du kaste alt fra kun mark og krok til ørret bombe på 15-20 gr. Stangen er i fire deler og leveres i en meget nett stangtube. Rett og slett en nydelig stang (dog med et spesielt snellefeste, som jeg nå elsker), som passer til "alt".

  6. Hei, jeg kan ikke få fullrost min Fenwich Aetos 8-fot, 2-12 gr. som også er firedelt. Den leveres i en meget smekker stangtube. Den klarer fint kastevekter opp mot 20 gr. Den er i heletatt bra på det meste. Stangen er fin fiske stang, meget lett og presis. Og virker mye stivere en min speedmaster 3-15gr. Men til tross for dette så egner den seg i hele spekteret fra 2 gr og oppover. Jeg har ikke prøvd de stengene som du nevner, men var jeg deg så prøv en Aetos før du bestemmer deg. Jeg vet at mange dansker fisker SØ med Aeto 8-fot, 2-12gr. Jeg selv har dratt opp ørret på over 5 kg på denne stangen. Lykke til med valget.

  7. Du har sikker helt rett, og en skal ikke se bort i fra at ABU også bli produsert der. Selve sveivknotten (som jeg synes har en helt eksemplarisk utforming) er helt likt på alle tre merkene.

    Har nå fisket noen dager med snella og den er helt nydelig (helt på høyde med min elskede Fireblood), dog har jeg nå satt inn kulelager i sveivknotten (noe som anbefales og gjøre i ABU snellene). 1600 kr hos Gero er et røverkjøp!

  8. Michell het den første haspelsnella jeg hadde. Og det var ingen god erfaring. Husker den som snella med en bøyle som levde sitt eget liv.

    Men nå sitter jeg her med en ny Mitchell Mag Pro Extreme 200. Woow! 160 gr., ultra smidig og nydelig gange og en bøyle med distinkt og presis overslag. Google søk om denne snella, ga kun minimal info. foruten en kajakk padler som var strålende fornøyd. Men så: Den er jo helt lik Pflueger Patriarch ! www.tackletour.com/reviewpfluegerpatriarchspin.html og hvis det stemmer, så kan du også gjøre et røverkjøp hos gero ! 1599,- for en snelle som blir sammenlignet med Shimano Stradic Ci4 (om ikke bedre!!)

    Jeg vil også tilføye at sveiven sin radius er et stort pluss, da den er større en normalt. Og knotten på sveiven, som er lik som Abu Garcia revos premiere, kan du sette inn et lite kulelager, og du har en helt slarkefri sveiv :-)

    Snella har to spoler og har en størrelse som er litt mindre i lengde en min Shimano Fireblood 1000, og større en Symetre 500.

    Snella er kontrollveid til 157 gr :-). Med kulelager i sveivknotten er det ikke mye som skiller den fra min Fireblood. Men Michell Mag Pro Extreme er 20 gr lettere og har reservespole.

  9. Hei, jeg ville bare dele min erfaring med Fenwick Aetos stanga, da jeg ikke ser at noen andre alt har gjort det.

    Okayh er er det bare positive ting å si, men først stanga er 8 fot, 2-12 gr og firedelt. Leveres i en smekker liten stangtube.

    Jeg kan ikke få understreket nok hvor liten og nett denne stanga er. Den perfekte reisekammerat.

    Og for en stang den er i bruk, skal ikke se bort i fra at snart ligger alle mine stenger ute for salg, det være seg en G. Loomis, Shimano diaflash, Speedmaster og Guideline GLX

    Stanga har et utrolig spekter av bruksonråde og den takler dupp og flue med glans. Faktisk bedre en min 10 fot Guideline 3-12gr.

    Stangen er stramere en speedmasteren i 9 fot 3-15 gr og faktisk veldig lik min G.loomis 7 fot 2-10 gr, og like lang fra snella til tupp som G.loomis. Men den ekstra lengden bak gjør Aetosen til en to hånds stang ved lange kast, men det er ingen problem og kaste kun med en hånd og stor presisjon.

    Okay, dere skjønner jeg er frelst. Litt om snelle feste: Spesielt, men en dags fisk og du vil ikke ha noe annet. Du føler at du har et presisjons "våpen" i hendene. (bare husk å stram til snelle feste, da du holder rundt den når du kaster. Jeg har ikke hatt noen problem etter at jeg passet på å stramme godt)

    Litt om sene valg (som jeg postet et annet sted):

    Hei, etter å ha vært gjennom mye av sener, mono og multi, har jeg kommet frem til denne kombinasjonen som takler lett fiske, som to tre mark kun på en krok, til 16 gr dupp med flue: Nanofil 0,16 mm med 0,21 FC Berkley. Jeg bruker den gule varianten av Nanofil. Med denne kombinasjonen har jeg rettet- ut Mustad markkrok str 8 ved bunnapp. Og den er "lett" nok til å kaste kun mark (dog er nok 0.13 nano med 0,17 Fc ennå "bedre")

    Noe har klagd over dårlig knutestyrke: Jeg benytter Albright til skjøting. Jeg har kommet frem til at enkel nano, med 8 tørn nedover og 4 tørn tilbake, og nanoen ført paralelt med sena ut av mono løkka gir en broblemfri og meget nett liten knute. Husk å fukt meget godt og stram gjevt og forsiktig til. Ha ca 5 mm tamper. Jeg tror mye av problemene folk har med denne knuta er stor friksjonsvarme når en bruker for mange tørn evt legger nanoen dobelt (noe som blir anbefalt).

    Nanofil synes jeg er helt overlegent alt annet der ute. Den føles som mono, mao ingen vinnknuter, støy fra ringene. Ingen minne og trøbbel det medfører og du kaster langt med den. Har brukt sena to sesonger i elv uten at den har blitt slitt. Seks av seks stjerner fra meg:-)

    En siste ting: Jeg bruker ikke lenger fortom en at skjøte knuten kommer 20-30 cm fremfor snella. Da får du ikke broblemer med at knuten tar med seg sene på vei ut (spesielt viktig når du kaster med lette ting)

    Lykke til å skitt fiske

  10. Hei, etter å ha vært gjennom mye av sener, mono og multi, har jeg kommet frem til denne kombinasjonen som takler lett fiske, som to tre mark kun på en krok, til 16 gr dupp med flue: Nanofil 0,16 mm med 0,21 FC Berkley. Jeg bruker den gule varianten av Nanofil. Med denne kombinasjonen har jeg rettet- ut Mustad markkrok str 8 ved bunnapp. Og den er "lett" nok til å kaste kun mark (dog er nok 0.13 nano med 0,17 Fc ennå "bedre")

    Noe har klagd over dårlig knutestyrke: Jeg benytter Albright til skjøting. Jeg har kommet frem til at enkel nano, med 8 tørn nedover og 4 tørn tilbake, og nanoen ført paralelt med sena ut av mono løkka gir en broblemfri og meget nett liten knute. Husk å fukt meget godt og stram gjevt og forsiktig til. Ha ca 5 mm tamper. Jeg tror mye av problemene folk har med denne knuta er stor friksjonsvarme når en bruker for mange tørn evt legger nanoen dobelt (noe som blir anbefalt).

    Nanofil synes jeg er helt overlegent alt annet der ute. Den føles som mono, mao ingen vinnknuter, støy fra ringene. Ingen minne og trøbbel det medfører og du kaster langt med den. Har brukt sena to sesonger i elv uten at den har blitt slitt. Seks av seks stjerner fra meg:-)

    En siste ting: Jeg bruker ikke lenger fortom en at skjøte knuten kommer 20-30 cm fremfor snella. Da får du ikke broblemer med at knuten tar med seg sene på vei ut (spesielt viktig når du kaster med lette ting)

    Lykke til å skitt fiske

  11. Hei, hvorfor er det ikke mer snakk om Shimano Diaflash ULS 7'9 0.8-8 gr. Dette er min favoritt, en utrolig morsom stang som passer til veldig mye. Denne kaster to-tre mark på krok (uten bly ol) uten problem og takler 12 gr sluker som bare det. Fikk 2 kg gjedde på den stanga .. ingen problem. Stanga har en meget spenstig tupp som jeg bruker som nappvarsler ved Ul fiske. Dette kombiner med 0,11 gul nanofil sene som også varsler napp .... moro :-)

    Stanga er som en 7' fra snellefestet og frem og den ekstra lengden gjør at du kan kaste med to hender også.

    • Like 1
  12. Hei, jeg vil bare komme med en stang anbefaling igjen. Denne gange er det til UL fiske, men denne stanga kan så mye mer. Jeg hadde aldri hørt om stanga, men Marius hos Skittfiske mente jeg burde prøve den.

    Stanga heter Diaflash Spinning Light 237L-S og er produsert av Shimano. Den er beregnet på kastevekt 0,8 – 8,0 gram! Men Diaflash’en er ikke slaskete og langt spenstigere en min 9 fots Speedmaster 3-15 gr. Selv om den er 30 cm kortere så er den ikke så mye korter fra snellefeste til tuppen, da mye av nedkortingen er gjort i bakkant ( stanga er allikevel fin å kaste med to hender)

    Det som gjør denne stanga så utrolig morsom er en utrolig følsom tupp, hvor en ser nappet før en kjenner det i stanga. Derfor er denne stanga perfekt til meitefiske. Du kaster langt og presist med kun krok og mark. Med sluk og spinnere så er stangen helt perfekt opp til 10-12 gr.

    Det eneste merknadene jeg har til stangen er at stangringene er så små at en kun får igjennom snøre (sluk låser , duppstoppere må av). Stangen har ikke ”krokhempe” og stangen leveres uten stangtube, kun i trekk.

    Men til tross for dette så er dette blitt min foretrukne stang for meite, spinner og sluk fiske fra 0-12 gr.

    Og til sist vil jeg også si at de nye ABU haspelsnellene har blitt veldig gode. Har i sommer fisket mye med ABU Revo Premier 10 og denne har faktisk den beste bremsen jeg har vært borti. Så nå er det Fireblood eller Revo jeg tar med meg på tur J

  13. Hei, vil bare dele min erfaring med Shimano Exage 1000 FC snella. Har hatt noen turer med denne nå og er veldig imponert. Mine referanser er en Fireblood 1000 FA (utrolig bra snelle, ikke noe og utsette) og en Stratic 1000 FB (bra snelle, men blir ikke helt fortrolig med den raske utvekslingen og litt "rar" følelse ved inn-sveiving av spinnere som går dypt og tungt)

    Tilbake til Exage'n: Har blitt god snella. Bra følelse ved fiske. Veldig god brems. Topp snøre-opplegg. Topp bøyle - overslag. Under praktisk fisk så er det intet og utsette på den. Vekta er på 205 gr (kontroll målt). Det eneste som jeg kan utsette er at når du sveiver veldig fort (fortere en du gjør når du fisker) så er det en liten ulyd i snella. Du skal rett og slett lete veldig lenge etter en bedre snelle. Sveiv-radiusen er også helt riktig. Ok nok skryt :geek:

  14. Flott å høre at du er fornøyd med Nanofil :thumbsu:

    Du kan ha ett poeng i at knuten, eller selve snøret for den del, hvis det ligger svært løst på spolen kan grave seg ned i andre vendiger og således skape kaos i utkastet. Vil bare poengtere at jeg har fisket med Albright og ca 5 meter fc eller mono fortom i svært mange år - uten at det har "gitt problemer ved kast".

    Jeg tror problemet som oppstår når jeg legger knuten på spolen, er at jeg fisker med små sluke/spinnere osv. Da legges sena veldig løst på spolen og det skal da ikke mye til for at snøret hekter seg fast i knuten på vei ut.

    Var på ny fisketur noen dager nå igjen. Hadde forskjellige snøre kombinasjoner på ulike sneller. Og min erfaring med nanofil tykkelse og FC fortom, står seg ennå. Forresten så er det veldig mye fisk i Nordmarka i år. Fire fine ørret tiltross for varmt vann. Men vær ops på at OFA kalker vannene nå i uke 29 og 30, så sjekk OFA sine sider før du drar på tur. Skitt fiske :mp3:

  15. Hei, vil bare komme med noen erfaringer jeg har med Nanofil etter å ha blitt "frelst" høsten 2012. Fisket jeg bedriver er UL-L dvs ørret og åbbor opp mot 1,5 kg. I "gamledager" benyttet jeg mono 0,18 -0,20.

    Har de siste årene prøvd det meste av multi snører uten å bli helt fornøy (derfor har jeg prøvd mye :turned: Men høsten 2012 ble jeg "frelst", og da med 0,13 Nanofil. Jeg har så fyra opp resten av snelleparken med tykkelser fra 0,9 og 0,11 og 0,13 og 0,16. Til min store overraskelse så er kastelengden på disse helt minimale, men fordelene ved å benytte de to siste tykkelsene er store. De er mye lettere å håndtere mht knuter, blir ikke så lett påvirket av vind og tåler mere slitasje. Min drømme kombinasjon er nå 0,16 Hi viz chartreuse med ca 2 m Trilene 100% fluorocarbon 0,21 mm. Ved bundnapp pleier denne kombinasjonen å ryke rett under Albright knyten som jeg benytter til skjøting. Albright knyten gir minimal friksjon i stangringene, men det er viktig at lengden på fortomen ikke er så lang at knuten kommer inn på spolen, da dette gir problemer ved kast. Jeg legger knuten mellom første og andre stangring, sett fra snella)

    Med denne kombinasjonen på en 8 fots stang 3-14 gr, gikk jeg smygfisking med kun krok og tre mark. Kastet langt og presist, og benyttet Nanofilsenea (med signal gul farge) som napp varsler. J.... gøy. Og fisk fikk jeg også :mp3: .

    • Like 1
  16. Etter noen år med en 10`Guideline LPX 3-12 gr og en G.Loomis 7`UL stang har jeg hatt "roen" på stang fronten :-) MEN litt tilfeldig prøvde jeg en Berkley Skeletor pro 8' 4-28 gr stang. Og nå etter noen helger med mye fisking med denne stanga, så måtte jeg bare si: Dette er en helt utrolig stang som passer til nesten alt. Den kunne hvert noen fot lenger til bombard fiske og noe mer presisjon ved små spinnere og sluker på 2-4 gr. og ikke helt "stabil" ved ett-håndskast (den er beregnet for to-håndskast)

    MEN: Sluker fra 6-12 gr kastes så langt som jeg aldri har kastet før. Og kontakten med fisk fra 200 gr og tyngre er faktisk bedre en Guidlinen og G.Loomis. Og det er nettopp dette som imponerer meg mest. Skeletoren er en mye stivere stang, men har en mye bedre kontakt (fisken føles større). Balansen og snellefestet er også veldig bra. Når jeg går rundt vannet med stangen så kjenner du at den er "lett" og gå med. Snerten ved kast: Toppklasse!!

    Denne stangen setter en ny standard for hvor lite en må ut med for å få en stang av topp klasse. På XXL selges den for 1050 kr. Og det synes jeg er helt rått. Den eneste stanga som kan minne litt om Skeletor er Shimano Fireblood (den koster vel 6 ganger så mye) Men snellefeste er bedre på Skeletor.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.