Gå til innhold
Fiskersiden

alex.fossum

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alex.fossum

  1. Hei! Jeg er så mye frem og tilbake om hvilken Multifilament jeg skal bruke. Bruker groft utstyr og ønsker snøre som ikke skal nøle da storkveita eller håkjærringa biter på. Bruker Antares BX Braid Boat 7,6' 30-50LBS stang og Shimano Tyrnos 20ii. Senene jeg har sett på er Spiderwire 0.35 Red code som har bruddstyrke på 51Kg. Den andre jeg har tenkt på er PowerPro 0.43 som har bruddstyrke på 48kg. Spiderwire frister mest på grunn av rå styrke i forhold til tykkelsen og kan ha 450 meter med 0.35 på snella. Mens powerpro er tykkere men da tåler den mer skade?

    Vet det er en tråd om dette fra før men la ut en ny spesifikt mot kveite fiske siden den andre var for lettere havfiske

  2. Hei! Ble litt inspirert av videoen under til å sette opp snella mi skikkelig! Og ble overasket over resultatet på bremsestyrken i forhold til halvfull sporle til full.

    http://www.youtube.com/watch?v=u-1EZ6BrtJA

    Så har jeg et spørmål og se gjærne videoen først før å kanskje skønna hva jeg mener. Vis jeg tester med vekt når jeg har full sporle, hvor stor vekt bør jeg ha før bremsen begynner å gi etter når jeg har bremsen på "stop opp button"? i forhold til bruddstyrken på sena? Bruker Shimano Tyrnos 20 II snelle og Antares BX Braid Boat 7,6' 30-50LBS Stang. Lina har jeg ikke bestemt meg for, men vi kan for eksemplets skyld si Spiderwire Red 0.30mm Med 33,9kg brudstyrke.

  3. Det beste er da hel agn som sild og makrell. Men ett godt alternativ som er mer lettvint er gummi jigg 200-500 gram helst i farger som rød, brun, blå, grønn gjærne med glitter. Helst med mye slør da kveita er glad i jigger med mye bevegelser. Og så bruker jeg å tre på bummi mark med lukt på krogen (glup 9cm)får at kveita skal lukte den. Men husk å sette på ekstra kroker bak på jibben for kveita er litt var og smaker som regel bare på halen. Så knyt deg en ekstra krok med 3 bøyler(kanskje dårlig ordvalg) og feste en av di 3 i bummen helt bak på halen slik at du kroker fisken med en gang han smaker på halen.

    Lykke til

    Alex

  4. Jeg skal være enig med deg at jeg har hatt for løs instramming ja, men har testet dette i etterkant og vis jeg kaster med multipiklator sneller og får "backslash" så ser det mye værre ut etterpå med fireline kontra spiderwire(kan kanskje være tilfeldig?). Og når det kommer til slitestyrken så er spiderwire fenomenale!

  5. Havfiske spiderwire 0.35. Har 49kg bruddstyrke! I tillegg så er den helt rund i motsetning til fireline så den skjærer seg ikke inn i snella heller. Har et skrenk eksempel da jeg fikk på drømme kveita å fireline bare skar seg ned i smella til den skilte sei å knakk stanga å hele driten å røyk. Kjedelig

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.