Gå til innhold
Fiskersiden

Tutto

Medlemmer
  • Innholdsteller

    22
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tutto

  1. Blir litt for myk for min smak, og ligger bare å støver ned. Kaster langt med 2g spinnere eller kun krok og mark. Kjempe gøy å kjøre fisk på den!

    Noe usikker på når den ble kjøpt, men det er noen år siden. Brukt en håndfull ganger og er som ny!

    Lengde 210

    kastevekt 0-7g

    Link til stangen på Elbe sine sider. http://www.elbe.no/fisk/produkter/stenger/tidligere_modeller/16714/no

    1000kr bør være en grei pris?

    Hentes på Stange/Hamar eller sendes på kjøpers regning

     

    IMG_1061.JPG

  2. Har til nå kun dregget etter gjedde og aldri kastet noe særlig etter dem. Hvor kraftig utstyr anbefales til spinnfiske etter gjedde? Trenger både stang og snelle, om det blir haspel eller multi er jeg usikker på.

    Har en ambassadeur revo sx, men den er kanskje ikke kraftig nok til å kaste tyngre utstyr?

  3. Begynner å bli rimelig frustrert her jeg sitter, fridagene går med på å ikke gjøre noe som helst og jeg vil bare ut på isen nå. Om noen kunne gitt meg tips om hvor isen er trygg ved Hamar, Stange, Lillehammer områdene er jeg takknemlig. Stort sett alle områder i Hedmark er aktuelle, kom med tips.

  4. For ett pr uker siden kjøpte jeg en liten 10 fots jolle med en 4 hk motor som jeg i hovedsak tenkte jeg skulle drive med inne i Åkersvika etter åbbor og gjedde. Men når jeg allerede har en del utstyr til ørret kunne jeg kanskje brukt noen timer etter ørreten også. Er det områder rundt Hamar som fisker godt? Vet at folk drar en del fisk ved Helgøya og inne i Furnesfjorden, men med den båten og motoren jeg har nå er det begrenset for hvor langt jeg kommer. Det blir også kun overflate fiske da jeg ikke har dypriggere eller annet redskap for å få noe særlig dybde på woblerene, så lurer på om det blir tatt fisk i overflaten eller om det kun er på dypriggeren folk får fisk.

    Hvor tykk sene bruker dere som dregger mye? Bruker dere stålfortom tilfelle det skulle bite på gjedde?

    Tips til fiskeplasser rundt Hamar til gjedde utenom Åkersvika er jeg også interessert i.

  5. Tuppen på stanga knakk og snella fikk seg en omgang da jeg sto på en ustø stein og falt uti!

    Så da må jeg kjøpe nytt utstyr. Bruksområdet blir åbbor fiske og noen fjellturer etter ørret. Har hittil hatt stenger som går opptil 15 g og vil fortsette med det, 9 fot trives jeg godt med. Når det gjelder snelle aner jeg ikke hva jeg ser etter, annet en at den må passe stanga. Prisklassen på utstyret skal ikke overstige 2000 kr, helst unner det også.

    Har sett litt på denne pakka her som hørtes kurant ut men håper å få tips her.http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fiskesett/Haspelsett/Beastmaster-CX-9--3-14gr-Aernos-1000FA-Kj%C3%B8pt-l%C3%B8st-1998---145156-p0000076549.aspx

  6. Takk for råd, tenkte på få solgt multisnella og jerk stanga når jeg drev å fomla med det nedi her, men det må være morro å mestre det, er jo greit med litt utfordring utover vanlig haspel.

    Tenkte å få kjøpt meg en casting stang som passer til snella, noen tips her?

    Hvor tykk tråd passer til en revo sx egentlig? Det som var på var fireline 0,32mm, frykter att dette kan ha vært en smule får kraftig da det blir veldig stivt? Har en bunt med 0,38mm mono jeg kunne tatt på nå i starten for trening om det kan være en OK løsning bare for å kjenne på følelsen av multisnella.

    Edit: Hvordan er Revo sx ift andre multiplikator sneller for en nybegynner når det gjelder hvor lett den er å bruke?

  7. Da har jeg tatt opp igjen fiskeinteressen, uheldigvis litt sein på året. Kjøpte for noen år siden en abu garcia revo sx snelle det var meningen skulle brukes til jerkbait fiske. Både stang og snelle har blitt liggende ubrukt, men idag prøvde jeg hvertfall utstyret. Lange turen ble det ikke da snella ( Eller jeg?) rett og slett var håpløs. Jeg speidet utover Mjøsa og så wobleren falt ned i vannet og når blikket igjen vendte ned på stang og snelle var alt ett kaos, sena var ikke lenger inne i snella, men var spredt rundt. Umulig å fiske var det så da ble det kutting av sene. Prøvde igjen og det samme skjedde. Nå var det ikke igjen mer sene. Jeg dro hjem surret på resten av senen og prøvde å finne noe på nettet som kunne hjelpe meg. Fant ut at jeg måtte justere litt på bremsen og selv bremse med tommelen når kroken treffer vannet. Prøvde dette og det gikk bra noen kast før det samme skjedde igjen.

    Helt håpløst, dette ble noen veldig dyre kast. Håper noen kan gi meg noen tips om hva jeg må gjøre for å få til dette. Får jeg justert det så det blir rett eller blir det så sena flommer ut av snella uansett?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.