Gå til innhold
Fiskersiden

kgpriv

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kgpriv

  1. Det er tydelig at det er gunstig å kjøpe fiskeutstyr på denne tiden av året. Mange fristende tilbud på nettet. Jeg tipper at det er mer fornuftig å handle nå enn å vente til sesongen starter for fullt igjen til våren,

    Jeg skal kjøpe stang og snelle til fiske av ørret, harr, abbor etc. med slukvekter 7-20 gram. Om nødvendig bruke 2-3000 kroner.

    Forslag?

  2. Jeg fikk akkurat tips om å sjekke denne siden:

    http://www.alderneyangling.com/

    veldig lave priser og topp sevice, ble det fortalt...


    Var en tur på Jesting for snart 2 uker siden.... Der var de i full gang med å rulle frem ski og annet rask. Og fytterakkern, hva har skjedd med den butikken, må være den minst hyggelige opplevelsen jeg har hatt denne måneden.... Sur og uintresert betjening, og heller ikke spessiellt gode priser. Den butikken har tapt seg enormt etter at Rune slutta der.

    Må ha vært fryktelig å se at fiskesaker måtte vike plassen for ski og annet rask! Var det noe igjen av høsttilbudene på fiskeutstyr?


    Vet ikke om det er feilpriset eller ikke, men XXL har fireline 270m ruller til 200kr på nettbutikken, 100kr for den 110m rullen. I alle tykkelser. Jeg bestilte 2 ruller på 270m i går, det er jo et røverkjøp da det koster 500kr til vanlig for en slik rull.

    Fint tips! Jeg bestilte akkurat 2 ruller selv! :)

  3. Takk for gode råd! Problemet for meg er at det føles litt unfair å bruke ansattes tid og ekspertise i en forretning, for så å gå på nett og kjøpe utstyret fra en konkurrent som er billigere etterpå. Jeg har ofte kjøpt noe jeg kunne fått rimeligere andre steder, som takk for god service. Men det blir jo litt drøyt om du kan spare et par tusen kroner på snelle og stang.

    Hvor er det best å se på, fiskeutstyr i Osloområdet?

  4. Etter mange års opphold har jeg tatt opp en gammel hobby. Stangfiske, med flue, haspel og for havfiske. Dermed melder behovet seg for innkjøp, og jeg registrerer at det har skjedd mye på 10-20 år. Utstyret er antagelig blitt mye bedre, utvalget enormt mye større og prisene ikke alt for avskrekkende.

    Jeg skal altså gå til innkjøp av en del utstyr. Internett er et naturlig startpunkt. Det florerer av fristende tilbud, som ikke alltid er like oversiktlige fordi det som tilbys ikke alltid er identisk. Det kan være kombinasjoner stang/snelle, modellvariasjoner osv. Men det er tydeligvis store penger å spare for den som velger rett.

    Da er det fristende å henvende seg til dette forumets mange erfarne brukere. For å få litt råd. Som for eksempel om det lønner seg å kartlegge nøyaktig hva man skal ha, for så å Google dette utstyret i håp om å finne laveste pris? Eller å surfe rundt til man finner noe lignende som er satt ned mye mer, eller å søke steder som Finn.no for å spare penger på å kjøpe brukt av noe veldig dyrt?

    Det virker som det er mange bra tilbud sånn på tampen av året og sesongen. En grunn kan være at utstyret som tilbys er på vei ut av produksjon, en annen at regnskapsåret skal avsluttes med et godt salg på slutten.

    Jeg tar, som sagt, gjerne mot råd. Til hjelp kan jo være å høre hva andre har gjort når nye innkjøp planlegges!

  5. Beklager, da misforsto jeg svaret ditt.

    Regner med at min 700lc blir pensjonert for fiske i Oslofjorden. Blir vel kun tatt frem om noen av mine 600lc ikke fungerer. Jeg vurderer i steden å kjøpe en 300lc/500lc til det lettere artsfiske. Men er litt usikker på om jeg skal kjøpe en telleverkssnelle, da meste av fisket foregår på bunn.

    Jeg er imponert over utrustningen! Lettvindt for meg å kunne høste erfaringer fra dem som har prøvd mye utstyr på uhildet basis. Slik kan jeg spare penger på å kjøpe sneller og stenger med bedre presisjon!

  6. helt enig.. bruker 700lc på Antares 20-30, selv om den passer nok best på 30-50..

    Du bør kanskje lese mitt svar en gang til. Det er vel en setning der om at jeg har brukt den gjennom et år på min 20-20lb stang :)

    "Interessante opplysninger for en som ikke har hatt annet enn 600lc". Med ordet "en" var ment "meg". Jeg har kun én Tecota, og det er 600lc. Derfor var det interessant å høre hva en langt mer erfaren bruker, som i tillegg har flere sneller, hadde for synspunkter. :rolleyes2:

  7. Må si meg bare delvis enig i potbelly her. 600lc er en kjempesnelle er er midt i blinken til 12-20. Med 20-30 kunne jeg ønsket meg en snelle som er hakke større enn 600lc. Problemet er at 700lc føler jeg er 2 hakk større og blir for stor. Har brukt 700lc på min 20-30lb stang nå et år, men har nå akkurat byttet tilbake til 600lc på den stanga. Skulle vært en modell mellom 600 og 700.

    Interessante opplysninger for en som ikke har hatt annet enn 600lc.

  8. mye fornuftig her, men jeg tror allikevel at valget i stor grad vil bero på smak... Jeg har benyttet mye forskjellig gjennom mine 11 år med aktiv havfiske.. og det er klart at her sydpå benytter vi mye spinklere utstyr.. Jeg har vært innom det meste av det Tica leverte av sneller og stenger.. med vekslende " fornøydhet".. Når det gjelder stenger nå sverger jeg til Shimano Antares.. der jeg har 12-20, 20-30 og 30 50. Jeg bruker også en Shimano inliner 12 punds.. god stang,, men jeg kjenner at jeg er litt ferdig med innlinere.. Det er noe herk å stå til sjøs og være nødt til å tre den på nytt,,., uten stiv nok trekkesnor.. Men igjen.. smak og behag,, og litt erfaring :-)

    Takk for svar. Det er med fiskeutstyr som med det meste: Det lønner seg stort å skaffe seg kunnskaper før man handler - bokstavlig talt :-) Men det er en urskog av utvalg og varianter, med betegnelser og navn på sneller og stenger som ikke alltid er like intuitive. Man finner jo frem, men det tar tid....

    Jeg bruker mest Tekota 600 til trolling, samt til lett havfiske, dvs 6-20 punds stenger, da med braid på ca 0.25. Istemmer med de som mener 0.39 er overkill, og også den snella i kombo med stenger i opptil 40 pund blir temmelig skjevt. Tekotaen i tospann med en Shimano Speedmaster 6-12 pund er en digg kombo til lett fiske. Har også brukt den endel sammen med den letteste Greys Siege (12 pund).

    Takk for nyttig svar. Jeg endte opp med en Beastmaster Boat Slim 7,6'/12-20lbs fra SkittFiske til halv pris, kr 700,-. Så har jeg noe å starte med, Traktorsnøret (0,39) på min Tecota 600 er, etter alle gode råd, byttet til 0,28.

  9. Du klarer deg lenge med 0,28-0,32. Ikke noe behov for tykkere til noe normalt fiske egentlig. Du kan bruke en topshot om du er på områder der du er utsatt for slitasje. Ved å velge en stang på eks12-20 får du mye bedre balanse i utstyret med en 600 snelle!

    Ja, jeg følger rådene om å skaffe en 12-20-stang og å skifte snøret fra 0,39 til 0,28 på min Tekota 600 LC. Innkjøp foretas pr. omgående.

    Så er planen å skaffe nytt utstyr med en grovere snelle og en kraftigere stang til mitt 0,39 snøre, som nå blir tatt av Tecota 600 LC.

    Jeg tar gjerne i mot råd om hvilken snelle og hvilken stang jeg skal velge til bruk for 0,39-snøret mitt og litt grovere fiske til andre steder enn Drøbak.

  10. Ville gått ned til 0.28 sene og kanskje sett på noen stenger fra enten 12-20lbs eller 20-30lbs. Kjipt å ødelegge fiskegleden ved å starte å fiske med en pinne, spesielt i Drøbaksundet :)

    Godt råd! Jeg ville nok ha savnet stangen om jeg hadde stått der med en staur! :mp3:

    Da skaffer jeg meg en 12-20 lbs stang og 0,28 snøre. Mange takk for råd. Hvilket herlig forum for en som trenger noen tips! :|

    Hadde gått for 12-20lbs på de dypene du nevner og jeg hadde valgt daiwa kenzaki evt også 6-12lbs men den sistnevnte liker dårlig søkker som er tyngre enn 200g (200 er mer enn nok det å...). Jeg mener også som Rage sier over her at du bør gå ned på 0.28 eller hakket tynnere også alt etter hva du selv foretrekker.

    Jeg følger gode råd.

    Jeg skal vel etter hvert til litt røffere forhold enn ved Drøbaksundet også, og det kan være greit å ha noe grovere utstyr der. Jeg har altså et 0,39 snøre og kjøper gjerne en snelle og stang til dette nå som det tydeligvis er mange nedsatte "end season"-priser ute og går.

  11. Hvilke arter skal du fiske etter og hvor?

    Jeg fisker gjerne etter torsk og sei når jeg fisker vertikalt fra båt.. I Oslofjorden, ut til Drøbaksundet, sånn omtrent.

    Hvor dypt skal du fiske og hva med? pilk eller agn? evt søkkevekter osv.?

    Må vel sies å være nybegynner, så jeg tenkte å prøve meg litt frem, både med pilk og agn. Dybde? - Kanskje 20-100 meter.

    Det virker lite balansert med en så kraftig stang som jig stick 20-40 lbs og ikke minst 0.39 braid til en relativt liten snelle som Tekota 600 LC. I mine øyne passer denne snella bedre sammen med en 20-30 eller enda lettere stang, og med 0.23-0.32 braid - selvsagt avhengig av hvor og etter hva det skal fiskes etter.

    Det er vel slik i starten; man prøver seg frem og skaffer seg erfaringer. Jeg merker meg at det kan se ut som 0,39 er i grøvste laget, kanskje det samme med jig stick 20-40. Tanken var å fiske fra en 28 fots båt i Drøbaksundet.

    Til min tekota 600 LC bruke eg som regel en 12-20lbs eller 15-40 Tiger inliner, og har fylt den med 0,33 braid. Kunne nok gått ned i braidtykkelse, men fikk nok line på snella uanz til bruken, og hadde denne tilgjengelig.

    0,39 hørtes brutalt ut, men den diskusjonen e jo tatt 1000 ganger her på FS.

    Jiggstick 20-40lb har eg egentlig kun til kveitestang, men har brukt den litt som backup i d siste, da Kenzaki 20-30 fikk seg ein uheldig trøkk. Jiggstick er helt klart ei stang som gjør seg bedre til jiggfiske enn feks meite.

    Takk for interessant svar. Jeg innser at det vil lønne seg å surfe seg til mer kunnskap på nettet. Kanskje det vil lønne seg å finne noe mindre "brutalt" å matche tekota 600 LC med. En ny og kraftigere snelle til mitt 0,39 snøre og planlagte Jiggstick 20-40lb. (Forslag?)

    Så får jeg skaffe tynnere snøre og en lettere stang til tekota 600 LC.

  12. Jeg kjøpte meg akkurat en Shimano Tekota 600 LC fra Villmarksbutikken for ca kr 2.000,-. Godt fornøyd. Var innom G-max på Storo for å handle egnet snøre, Berkley Fireline TR EX 0,39M som etter mitt nybegynnerskjønn skulle passe bra.

    Har noen forslag til hvilken stang jeg skal kjøpe? Til vertikalfiske fra båt.

  13. Det er ikke kvalitetsforskjeller på Shimano og andre sneller fra produsenter i toppsjiktet. Det eneste som kan skille er årsmodeller.

    Det at noen kan selge sneller med 60% rabatt kommer nok mest av at snellene er kraftig overpriset i utgangspunktet. Selv betaler jeg aldri noe særlig mer en tusenlappen for en snelle.

    Av de 15-20 Shimanosnellene jeg har så er alle kvalitetsneller. Selv de billigste varer i årevis og topmodellene virker som nye etter 10 års hardt bruk.

    Takk for nyttig svar!

    Da jeg skulle kjøpe en Tekota 600 lc tidligere i år sendte jeg en mail til flere butikker, alle kunne selge den for kr. 1 990,- også de som ikke hadde den avertert for det på/ i butikk. Elbes veiledende pris på kr 3 090,- er jo spinnvill.....

    ...og forresten, knall snelle, løp og kjøp :)

    Takk for nyttig svar. Jeg skal knuse sparegrisen og hente meg en T 600LC ! :-)

  14. Jeg vurderer å kjøpe 2 sneller fra Shimano: Tekota 600 LC og Stella 2500 FE.



    For Tekota ser jeg at prisene fra forretninger på nettet varierer svært mye. Fra drøyt kr 3.000,- til 1.999,-.


    For Stella er forskjellene prosentvis mye mindre.



    Det jeg lurer på er følgende: Er det varianter av disse snellene, for eksempel kvalitetsforskjeller mht. produksjonsland? Det vil jo ellers være merkelig om en forretning selger identisk samme snelle for ca 60% av det den koster i en annen forretning/Internettsite her i Norge.


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.