Gå til innhold
Fiskersiden

presskanne

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av presskanne

  1. Hei.

    Den beste tiden for stor sei er september (august-oktober).

    Vest for Brandasund (opp til ca. 4nm fra land) finner du mange topper med dybde på 50-170 meter. Jeg ville prøvd på/rundt disse. Gå fort til neste topp hvis du ikke får noe.

    Jeg vil anbefale å bruke gummimakk nr. 10/0 eller 12/0 i kombinasjon med enten ett blylodd eller en pilk. 400g-1200g blydlodd eller 400-750g pilk.

  2. Hei jeg har fiska flere ganger i filipinene. var der for bare noen uker siden å drog meg en blue marlin. Jeg holder også til på mindanao. Fisket foregår hovedsakelig på østsiden i stillehavsdypet. det er sesong der også på hva du kan fiske og usikker på hva du kan fiske i september. Har skrevet litt om sist tur og laget en film.sjekk bloggen min.

    http://team-smorholm.blogspot.no/

    Vet du hvor jeg kan undersøke sesong, minstemål og andre relevante regler?

  3. Jeg og konen skal være 3 uker på Filippinene i september. Vi tenkte å ta med fiskestenger og se hva vi kan få i sjøen (fra land).

    Det eneste vi har fisket på Filippinene tidligere, var Bangus i en oppdrettsdam.. Da agnet vi med pellets og dro opp fisk med jevne mellomrom. Øl ble servert mens vi fisket og levende fisk forsvant og kom tilbake ferdig tilberedt.. Svært behagelig fiske (så lenge ingen begynner med karaoke :o), men ikke spesielt utfordrene eller spennende..

    Vi kommer til å være nord på Mindanao, vest for Cagayan De Oro mesteparten av tiden, med en tur til Cebu/Mactan. Noen tips til fiskeplasser i disse områdene?

    Utfra det jeg har funnet på Google er det best å fiske på steder med koraller/stein, men det er mye mer av sand/mudder strender der vi kommer til å være. Noen som vet om det er mulighet for fangst på slike steder? Kanskje flatfisk eller akkar?

    Dette er ikke primært en fiske-ferie, så det må være plass til andre ting enn fiskeutstyr i koffertene. Det tatt i betraktning, kan 270cm teleskopstenger med noen små haspelsneller være ok utstyr?

    Har tenkt å satse mest på meitefiske, med det vi finner på stranden som agn, kanskje med noe gulp i reserve, men vet ikke hva som fungerer der.. noen forslag?

  4. Hvis det er blyet som setter seg fast så kan du knytte fast blyet med tynnere mono, kun blyet.

    Jeg skal prøve det. Har lest om det før, men var litt skeptisk pga. jeg har sett masse slitasje på monoen rett over blyet. Men jeg kan sikkert tre en gummislange utenpå for å unngå det.

    For ikke å snakke om mot tenner, siden det var lange og brosme det var snakk om.

    Har brukt fluoriserende slange fra kroken og ~10cm inn på fortommen pga. det.

  5. Hei.

    Jeg har problemer med at jeg setter fast snøret og ikke får det løst uten å slite det av.

    Jeg har stort sett fisket på bunnen etter lange og brosme, så er neppe stortare eller annen vegetasjon som krokene kan sette seg fast i. Jeg regner derfor med det er loddet som hekter seg fast i stein og fjellsprekker(?)

    Er det noen lodd som ikke setter seg like lett fast som andre eller som er lettere å dra løs igjen?

    Noen teknikker for å unngå å sette seg fast? Eller bare noe jeg må regne med når jeg fisker etter bunnfisk?

    Jeg bruker 0,28mm Tuf-line (17Kg) med 0,5 mono (12Kg) som fortom. Tanken bak dette var at fortomen skal slite først hvis det setter seg fast, men det har ikke skjedd. To ganger har multien røket rett under båten og en gang røk FG knuten mellom multi og mono.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.