Gå til innhold
Fiskersiden

kristoffer3110

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kristoffer3110

  1. Du kan bare tre løkka gjennom svivelen og så svivelen gjennom den løkka. Dårlig forklart kanskje?

    Uansett; JEG ville foretrekt å klippet av løkka og knytt en dobbel slukknute i svivel. Knutene på disse ferdigheklene er ofte elendig. Vær obs på at snøret kan og være for svakt.

    Hehe takk, det var faktiskt en bra forklaring som jeg forstod, men tror du den vil være for svak kontra å klippe av løkka å kjøre en dobbel slukknute for fisker på 1-2kg (å mye makrell) ??

    Men kan jo bli litt tyngde da hvis jeg hykker 5 makrell samtidig.. :)

  2. Eller bare hekte svivelen/hovedlina rett i løkka som er meninga? ;)

    ka gjør det, men i bunnen tenkte jeg å knytte på en swivel for å kunne ha på lodd/pilk men lurer bare på hvordan denne swivelen ska knytes på løkka?? :)

  3. Hei, fant dette heklet nettopp https://www.dropbox.com/s/vbsvyz9msqm7wk4/20140417_212002.jpg

    Jeg lurte bare på hvordan det er ment å festes til senen på fiskestanga? Som regel pleier det å være hvirvel og swivel på enden til lodd eller pilk og for å festes i seneenden, men dette har bare noen runde/oppheng liknende ender, å jeg lurte på hvordan jeg bør knytte det til seneenden?

    Takk på forhånd :)

  4. Hei, er i Aalborg og skal ut i noen fiskebutikker som jeg har sjekket opp at ligger her nede, har alleredde bestemt meg for å kjøpe en Tekota 600lc metertelleverk snelle dersom jeg finner en, så skal jeg også kjøpe stang og kanskje sene dersom det er gode priser.

    Fiske mitt består av 50-150meter torske, sei, lyr og makrell fiske, så kan si jeg trenger litt allround utstyr. Har ekkolodd og vil derfor kombinere det med tellerverk på snella som Tekota har. Kommer ikke til å fiske større fisk enn 3 til maks 12kg tipper jeg, men man vett jo aldri på sjøen. Kommer ikke til å brukke søkke/pilk/lodd tyngre enn 200/250g. Har funnet ut at jeg bør ha rundt en 12-20 lb stang ettersom mitt fiske er nokså lett havfiske/innaskjærs.

    Skal også på disse butikkene så kom gjerne med forslag dersom dere finner ut at de har noen bra stenger (eller sene) på nettsidene som kunne passet meg. Eller kom med andre forslag fra andre butikker i Aalborg som dere finner :)
    http://www.jagtogfiskerimagasinet.dk/kat1-Fiskeri/

    http://parkogfritid.dk

    http://www.aalborgjagt.dk/group.asp?group=2

    http://shop.jaegeren-og-lystfiskeren.dk/group.asp?group=15

    Så tilslutt lurer jeg bare på om det er noen andre billige men allikevel nokså gode altarnaltiver til Tekota snella? men den må ha telleverk i meter og senefører. Vil ikke bruke mer enn 2-2500kr på stang og snella, og regner med at tekota snella kommer på 1700-2000kr så en stang til 500kr hadde vært toppen, eller en litt billigere snelle :))

  5. Krishau jeg skal også kjøpe tekota, dette fordi jeg vil ha telleverk og snørefører, så da har jeg bestemt meg for en Tekota 600lc, men hvor hadde du tenkt å kjøpe den ifra?? billigste jeg har funnet er 1999kr på salarsport :)

  6. det var en meget lav pris grense du satte der. Da blir det enten å finne et knakende godt tilbud, kjøpe brukt eller kjøpe noe billig rask.

    Men du har jo muligheten til å sikre deg Lawson Inshore Boat 12-30lb til 499,- nå da. Men kun 2stk igjen. Dette er lager tømming, så det kommer ikke flere til denne prisen.

    Veit ikke om noen andre stenger av såpass kvalitet til en pris i nærheten. Alternativt er jo Shimano Beastmaster BX Boat 20-30lb til 799,-.

    Ja, jeg er ganske sikker på at jeg skal kjøpe Tekota 600lc for 1799kr, så skal jeg ha ei fin stang som passer til denne snella, å da er vel disse gode altarnaltiv http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Lawson/Alle/Lawson-Inshore-Boat-7-12-30lbs---2delt--127920-p0000059283 eller denne http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Kinetic/Godspeed/Kinetic-Godspeed-G2-Boat-7--H-12-20lbs-2-Delt---100-300gr-132640-p0000064009 eller http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Lawson/Alle/Lawson-Inshore-Light-Bait-7-6-6-12lbs-2-delt-127923-p0000059286 med mindre den siste blir for lett/svak??

  7. Hadde valgt tekotaen og inshore bait til meite, men til litt mer allround er tekotaen og beastmasteren et sikkert kort!

    Men det blir da det dyreste settet mulig av de kombinasjonene jeg har satt opp, er det mulig å bruke noen av de to andre stengene, enten lawson 12-30lb stanga, eller kinetic godspeed 12-20 lb stanga? Begge disse stengene koster 500 på tilbud nå istedenfor 900, da ville det kostet meg 2500kr totalt med tekota snella.

    Mtp at jeg tar tekota 600lc snella til 2000 + en av de to stengene til 500, hvilken er best? :))

  8. Linecounter er alltid i fare for å bli ødelagt.

    Men dersom du ser fisk på ekkoloddet ditt.. så vil du også klare å se pilken på vei ned.

    Jeg benytter meg kun av dette når jeg fisker.

    Ellers er det ikke mye fisk som står midt i vannet her i Stavanger området.

    Det er stortsett sei.

    Dersom det er sei du skal ha, så kan du strengt tatt bruke harpe :)

    Ellers er det ganske unormalt å pilke over 100m.

    Da blir det agn.

    Tor Arne

    Okey, takker for svar har du da en snella du vil anbefale uten televerk? Har sett litt på Shimano TDL20 eller 15, men det er nå tilbud på dette settet her på skittfiske http://www.skittfiske.no/Avdelinger/Supertilbud/Hav--og-baatfiske/Alle/Beastmaster-Boat-20-30lb-Shimano-TLD-20-Kj%C3%B8pt-l%C3%B8st-2848---130628-p0000061995

    Men jeg vett ikke helt om dette kanskje blir litt for tungt utstyr og en for stiv stang, ser helst etter en 12-20lb stang tror jeg, etter hva jeg er blitt anbefalt :))

  9. De snellene som gjerne går under multiplikatorsneller har som regel magnet brems eller sentrifugalbrems, og er dermed kastesneller.

    Ulempen med linecounter er at disse snellene ikke er laget for den harde påkjenningen pilkefiske utsetter snella for. Dermed er det lett at du ødelegger snella. Når du har et 300g lodd på 150meter dyp og begynner å rykke kraftig i stanga gang på gang på gang på gang, så er det ganske mye kraft du utsetter snella for.

    Ok, så jeg bør styre under den billigere multiplikatorsnella, og si hvis jeg fisker med max 200g lodd/pilk på max 125-150m, vil linecounter da også stå i fare for å bli ødelagt ??

  10. Multiplikatorsneller og havsneller er det samme.

    Noen multisneller er mer rettet mot trolling/dorging.

    Nå kjenner jeg ikke til helt teknisk hva forskjellen er.

    Men en kan være en mer "høylytt" knarr.

    Jeg holder fremdeles fast på at meter teller ikke er så nødvendig.

    Husker jeg også lurte på å få det til havfiske.

    Kjøpte en snelle til det, men ble aldri brukt.

    Men nå skal det være sakt at Ambassadeur er en grei snelle.

    Tor Arne

    Ja har hørt av en del foolk både som er for og imot telleverk på snella, men for meg virker dette som en genial løsning ettersom jeg er veldig dårlig til å anta hvor mye sene jeg har ute til en hver tid, og ettersom jeg også kan se dybden på fisken under meg på ekkoloddet, hadde det vært greit å senke snøret ned til den dybden med telleverket :)

    Men kan du anbefale noen av de ambassadeur snellene jeg har funnet om hvilken jeg bør gå for, eller hvis du har andre forslåg kom gjerne med dem :)

    personlig ville jeg(også) styrt langt unna disse linecounter snellene til pilkefiske. oppimot alle disse er nok mest beregnet på dorging/trolling. Som nevnt tidligere, så kan du jo hekte på en ekstern linecounter i de tilfellene du mener du behøver det. Så slipper du i minste å ende opp med en uegnet snelle for pilkefiske.

    Men jeg er litt usikker på alle disse typene fisking, dorging, tolling og pilke.. Jeg ønsker å fiske ved å sette stanga i fiskestangholder, dorging og vanlig klassisk fisking løfte stanga rett opp og ned, så kan ikke helt se ulempen med linecounter i disse tilfellene ?

  11. det var en meget lav pris grense du satte der. Da blir det enten å finne et knakende godt tilbud, kjøpe brukt eller kjøpe noe billig rask.

    Men du har jo muligheten til å sikre deg Lawson Inshore Boat 12-30lb til 499,- nå da. Men kun 2stk igjen. Dette er lager tømming, så det kommer ikke flere til denne prisen.

    Veit ikke om noen andre stenger av såpass kvalitet til en pris i nærheten. Alternativt er jo Shimano Beastmaster BX Boat 20-30lb til 799,-.

    Ja, det er den lawson stanga jeg vurderer sterkt siden den har fått så bra omtale, den er på ett meget bra tilbud og den passer for det lette fisket jeg skal drive med, samtidig som den kan dra opp storfisken også om jeg skulle få den. Men så er det snelle igjen jeg lurer på, fant nettopp fra ett annet forum disse to snellene

    http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Havfiskesneller/Ambassadeur/Linecounter/Ambassadeur-7000I-Linecounter-Meter--114656-p0000045972

    eller http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Havfiskesneller/Ambassadeur/Linecounter/Ambassadeur-7000i-Salmon-Special-LC-Linecounter-Meter-132917-p0000064286

    og denne litt billigere (multiplikasjonssnella) vett ikke om det er noe forskjell på det og havsnelle, men men her er den:

    http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Multiplikatorsneller/Ambassadeur/Trolling/Ambassadeur-7000i-Trolling-LC-Linecounter-134468-p0000065839

    Begge har linecounter i meter! og er akk den prisen jeg hadde sett for meg for snelle, er noen av de gode? og isåfall hvilken ville dere anbefalt for meg ? :)

  12. Nå er den Lawson Inshore Boat i nøyaktig samme klasse som den Shimano stanga da. Så kan ikke se hvordan den ene kan passe til ditt fiske og den andre ikke.

    Den inshore er jo 6-12lb eller 12-30 lb, mens shimanoen er 20-30, men jeg vett ikke det er vertfall hva jeg har blitt forklart av andre at shimano stanga kunne blir for tung for mitt fiske, men jeg er ikke noe ekspert på dette, derfor jeg trenger tips :)

    Når det gjelder snelle med dybdemåler ville jeg gått for Tekota 600 lc først som sist, da har du en kvalitetssnelle som holder i mange år, koster litt mer, men kan vel finnes brukt her eller på finn.:-)

    Jeg kjøpte en pent brukt for litt over tusenlappen og har ikke angret!

    Har selv den Lawson light bait 6-12 lb stanga, knall fin og følsom stang, løp og kjøp til den prisen:-)

    Ser det har vært snakk om DAM - dybdeteller, jeg har en sånn også, den er ikke mye god, hyler og skriker, vinglete hjul, og skruer som løsner.

    Har også en Roybi, den er utrolig mye bedre, men tror de er gått ut av produksjon. Mulig du finner den på Ebay fortsatt:-)

    Hilsen

    Stian

    Edit:skriverfeil og litt mer info.

    Ja har nå sett litt å lest om Tekota 600lc snella, den virket meeget bra, men den koster nå litt i overkant av 2000, noe som er lit for mye syntes jeg, men den har tellerverk i meter som er ett stort +, så jeg skal prøve å finne en brukt en på finn eller denne siden som jeg kan slå til med. :)

    http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Trollingsneller/Shimano/Tekota/Shimano-Tekota-600-LC-Telleverk-i-meter-109382-p0000040788

    Eller at det kommer tilbud på den her kanskje?

    Men på den lawson light bait 6-12lb stanga de hvor tungt bly kan du ha på den ? (250?) og bruker du den sammen med tekota 600lc snella di ? er dette et bra sett for mitt fiske isåfall? :)

  13. Litt dyrere...

    http://www.ebay.co.uk/itm/Sea-Fishing-LINE-COUNTER-BOAT-SEA-FISHING-DEPTH-3000899-/350772850614?pt=UK_SportingGoods_FishingAcces_RL&hash=item51abb0efb6

    ikke DAM, men samme grei (har en av disse også)

    Ellers kan du bare søke på Linecounter..

    Mange selgere sender hvis du bare spør dem..

    Okey, får prøve meg av han andre selleren å sende en melding på tysk om han kan sende hit jeg bor, så er det bare jakten på fiskestang + snelle som gjennstår.

    Har fått anbefalt at den Shimano stanga + TDL20 snella ble litt for tungt utstyr for mitt fiske, så jeg har fått anbefalt disse to stengene, men klarer ikke helt bestemme meg for hvilken http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Lawson/Alle/Lawson-Inshore-Light-Bait-7-6-6-12lbs-2-delt-127923-p0000059286 eller

    http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Lawson/Alle/Lawson-Inshore-Boat-7-12-30lbs---2delt--127920-p0000059283

    og begge er det jo veldig bra pris på nå, + denne snella

    http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Havfiskesneller/Ambassadeur/Linecounter/Ambassadeur-6500-Linecounter-LC--102941-p0000034401

    men den har allerede linecounter i fot da, som er litt unødvendig hvis jeg kjøper lincounter i meter, som jeg helst vil ha.. Har noen noen bra forslag til en grei snelle å ha på en av de stengene ??

  14. Tror ikke du får dem dyrere eller billigere enn 249,- her i Nisseland.

    Har ikke noen betenkligheter med å bestille fra ebay. Du får brukt hvis du bestiller brukt. Det står altid om varen er ny eller brukt (eller ødelagt).

    Jeg bestilte herfra: http://www.ebay.co.uk/itm/370941469297?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

    Eneste problem med denne selgeren (som de fleste andre Tyske selgere) Er at de KUN komuniserer på Tysk (som jeg ikke skjønner en dritt av)... Google Translate er din venn..

    Ja den koster jo rundt 80kr, mens denne akkuratt den samme, koster 249, http://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=60127&WebSiteMapNodeID=1004005

    men er det noen toll, frakt eller annet når man bestiller derifra da ?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.