Gå til innhold
Fiskersiden

Amund

Medlemmer
  • Innholdsteller

    48
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Amund

  1. Dato: 09.10.10

    Var ute og trekte hummerteiner da jeg såg mye laks som hoppet.

    Sette ut 2 laksegarn og fikk 55 laks.

    Alle oppdrettslaks sannsynligvis fra rommningen ved Grimsholmen.

    Størrelse 3-8 kg

    10% med kjønnsmodne

    1 fisk med fileskader etter PD.

    Totalt laks fanget i helgen av meg og naboene ca 130 stk

  2. Hei

    drog opp 32 fjøslaks på rundt 4-5 kilo + ein på rundt 8 kilo i helga i sagvåg på stord. Av den var over halvparten hanlaks med farge brunn til svart og har fått høre om fangst på bømlo rundt 40 stk men denne hadde laverer snittvekt rundt 2.5 til 4 kilo

    Har hatt garn ute lørdag og søndag like sør for anlegget, ved Tjernagel; resultatet var 55 laks fra 3-8 kg. 6 stk kjønnsmodne. Hyttenaboer har fått ca 50 stk. Ser fisk hopper og laks er tatt på stang i området.

  3. Hei, jeg fisker sjøkreps med teiner. Du må finne evjebunn,i skråningene, ikke for bløt bunn. jeg fisker fra 120-300m dyp. Bruker 6 teiner i en lenke, agner med fisk,kjøtt,tunfisk på boks etc som legges i en finmasket pose slik at lusa ikke kommer til. 3-4kreps pr teine er bra fangst. Minste mål er 13cm.

  4. Jaha, ja - mediestrategier er altså viktigere å ta opp enn rømming, tidlig kjønnsmodning og dermed mærdgyting, misdannelser, økende antibiotikaforbruk og sykdommer. Når "image" og merkevarebygging er viktigere enn å diskutere egne problemer bare bekreftes inntrykket av en industri som sliter omdømmemessig.

    Skulle vært artig å vite hvordan og hva disse oppdretterne skoleres i og hvilke "strategier" de skal følge opp?

    Hei, begynner å bli lei all hetsingen av oppdrettsnæringen.

    Hvis dere hatt tatt dere tid til å lese programmet for Sats på Torsk vil dere se at mediestrategier er en liten del av innholdet, 3 av 30 innlegg. I de 27 andre innleggene tas opp emner innen yngel produksjon, fiskehelse, vekst og kjønnsmodning. Misdannelser og bruk av antibiotika er på et svært lavt nivå, og er ikke økende. Det brukes en brøkdel medisiner i norsk oppdrett sammenlignet med bruk på landdyrene våre.

    Når vi blir utsatt for godt planlagte useriøse angrep fra personer med svært lav truverdighet som Oddekalv og co, er det naturlig med en gjennomgang av mediahåndteringen.

    Det er svært kjedelig at torskeoppdrett er langt nede i en bølgedal, mange grundere har måtte lagt ned livsverket sitt og tapt mye penger. Heldigvis er det noen firma igjen som satser videre og har mulighet til å lykkes. Med avl og kunnskap vil produksjonstiden gå ned og kjønnsmodningsproblematikken være til å leve med.

    Ja til fiskeoppdrett, det er den mest miljø og ressursvennlige måten å bruke fiskeoljer og mel på. Isteden for å lage herdet fett og kattemat, brukes nå ojle og mel til å produsere høyverdig sunn og trygg bærekraftig mat til millioner av mennesker.

    Amund

  5. Jeg og noen kompiser funderer på å ta en tur til island for å fiske laks. Jeg kunne for så vidt tenkt meg Skottland, men de andre virker å være mer sugne på Island. Sjansen for laks er vel noe større der også vil jeg tro (??). Jeg har fått i oppdrag å se litt nærmere på fiske mulighetene, men dette er ærlig talt et område jeg er helt blank på. Island kan jeg ingenting om. Hvis det er noen her som har erfaring fra laksefiske i Island, sjans for fiske, gode elver, priser, link til reiserapporter etc. så ville jeg være takknemmlig.

    Fiskeklubben LAX-Á har 7 elver som de disponerer med fiskeretter og hytter. Sjekk hjemmesiden deres:

    http://www.lax-a.is/english/

    Arni som driver stedene har lang erfaring rundt i hele verden med jakt og fiske. Meget dyktig fyr.

    mvh Amund

  6. <_< Tja, her i distriktet er det eit utstrakt fiske med ståande redskap (ruser/garn) heile vinteren. Dette fisket har auka kraftigt dei siste 10 åra i takt med antall arbeidare som går skiftordninger som gjev mykje samanhengande fritid. Dette er fritidsfiskarer/hobbyfiskarer som beskatter særleg kysttorskebestanden kraftigt, noko som gjev både yrkes- og sportsfiskarer betydeleg mindre bestand å fiska på. Eg trur ikkje at snørefanga (håndsnøre/stang) fisk gjev noko særleg innverknad på bestanden, men den kjem på toppen av store inngrep frå fastståande redskap og er dermed med å forsterka uttaket av fisk.

    Fritids fiske med garn og ruser trur jeg beskatter bestandene minimalt. Jeg fisker litt med et trollgarn og et breiflabbgarn, ca 30 m langt. Fanger noen få fisk i året. Får knapt nok til at måsen gidder å komme når jeg sløyer. Når jeg er ute kommer det fiskebåter og setter ut lenker på minst 1 km med dypgarn, disse blir flyttet systematisk rundt og fisker det som er av fisk. Etter en runde med dissse fiskebåtene er det nesten ingen vits å fiske lengre for fisken er vekk. Så her må yrkesfiske begrenses, ikke fritidsfiske.

  7. En hytte nabo fikk to hann sjøørreter på 5 kg hver sør i Bømlafjorden forrige helg. Han fikk de i garn men det viser at det er stor ørret i området. Slikt gir inspirasjon til å prøve dorging.

    Har ikke sett fiskene, skal prøve å få tak i et bilde.

    Fiskene er røykt og bilder finnes ikke. Denne ene var 4 kg og den andre 5 kg. De var lyse i kjøttet. sjøørret som beiter på brisling?

  8. Nå eller aldri for Vossolaksen.

    Dessverre sier min magefølelse - tuftet på den langvarige arrogante oppdrettsnæringen i hordaland, at blir for Vossolakse blir det aldri.

    Det er godt håp for Vossolaksen, dyktige kunnskapsrike mennesker er involvert, sur nedbør er på krafig retur, arbeid/grusutak etc i elva blir sikker redusert, en er mer obs på hva som har negative og positive effekter og kan handle mer etter dette, klekkeriet blir utbygget og det blir smoltproduksjon i Evangervannet med utsett av ca 100000 smolt pr år, denne blir sannsynligivs behandlet med lusemiddel og slept ut til Fedje. Dette vil øke overlevelse og tilbakevandringen til Vosso. Så om 5, 6 år ser jeg for meg en vakker elv full av bitevillig storvokst Vossolaks.

  9. Denne artikkelen inneholder en del feil om oppdrettfisk. At en som er formann for et elveeier lag er blitt så feilinformert er ikke bra, Her er det behov for mer informasjon om oppdrettsfisk og dens tilstand. Lakse lus er et problem og som det jobbes seriøst med å få kontrollert, Ofisk i elvene kan være et problem. Men at oppdrettsfisk er skadelig å spise er ikke tilfelle, prøv å hold diskusjonen på et seriøst nivå. Oppdrettlaks er ren god velsmakende mat som en trygt kan spise. Kunne tenkt meg litt dokumentasjon på alle disse påstandende i artikkelen, finnes disse eller er det skremsel propaganda?

  10. 4 kilo fisk for å få 1 kilo laks!!! Slå den :):)

    Dette stemmer ikke i dag:

    Her er regnestykket fra en fórprodusent:

    Regnestykket

    Vi legger følgende forutsetninger til grunn:

    • Fôrfaktoren er 1,1, dvs. laksen bruker 1,1 kg fôr for å bli 1 kg.

    • 19 prosent fiskeolje i fôret

    • 30 prosent fiskemel i fôret

    • 12,2 kg fisk gir 1 kg fiskeolje (8,2 % utbytte av fiskeolje)

    • 4,39 kg fisk gir 1 kg fiskemel

    Regnestykket for fiskeolje blir slik:

    (1) 1 kg laks x 1,1 kg fôr / kg laks = 1,1 kg fôr

    (2) 1,1 kg fôr x 0,19 kg fiskeolje / kg fôr = 0,21 kg fiskeolje

    (3) 0,21 kg fiskeolje x 12,2 kg fisk / kg fiskeolje = 2,56 kg fisk

    Produksjon av 1 kg laks med 19 % fiskeolje i fôret krever fiskeolje fra 2,56 kg fisk.

    Regnestykket for fiskemel blir slik:

    (4) 1,1 kg fôr x 0,30 kg fiskemel / kg fôr = 0,33 kg fiskemel

    (5) 0,33 kg fiskemel x 4,39 kg fisk / kg fiskemel = 1,45 kg fisk.

    Regnestykket viser at vi trenger 2,56 kg fisk for å ha nok fisk til å produsere fiskeoljen vi trenger, og at vi trenger 1,45 kg fisk for å dekke behovet for fiskemel.

    Basert på dette er det riktig å si at vi er avhengig av 2,56 kg fisk for å produsere 1 kg laks, men ikke at vi bruker 2,56 kg fisk til å produsere 1 kg laks. Dette fordi 2,56 kg fisk gir mye fiskemel ”til overs” som brukes i fôr til andre fiskearter og i fôr til gris og kylling.

  11. er helt enig med danielsen og villlaksen. et propaganda-prosjekt fra o-næringa. dette er nok o-næringens forsøk på samme taktikk som regjeringen prøvde seg på med de 3 eller 30 milliardene(husker ikke helt, men antallet er ikke poenget) til regnskog. alle synes det var veldig flott at de ga penger til regnskogen, men det er ingen som har hørt noe om hvordan de skal bruke dem og da er vel nytten litt uviss. slik er det vel også i denne sagaen om den snille o-næringen. sleipinger! de lurer ikke meg ihvertfall :) !

    Dette er ikke noe propaganda, dette er et reelt prosjekt hvor oppdrettsnæringen trør til med både penger og kompetanse for å hjelpe Vosso laksen. Ideen til denne løsning kommer fra ildsjeler i o-næringen som ønsker å hjelpe til, uten at det er noe personlig vinning i dette.

    Problemene til Vosso laksen skyldes flere parameter, les her for mer info: http://www.dirnat.no/content.ap?thisId=1009608&language=0

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.