Gå til innhold
Fiskersiden

Gaute.

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gaute.

  1. Takk for det, hyggelig å høre :) Blir jo alltids noen turer, og synes selv rapportene her er veldig gøy når man sitter hjemme og knoter. Skal prøve å slenge inn en og annen selv også og ta bilder litt med tanke på det. Frem til nå har det ofte vært mest bilder av diverse avsporinger på tur :)

  2. I midten av april trengte jeg litt hjelp til å utruste en fluestang, og i løpet av noen timer var jeg ganske bra oppdatert. Jeg er litt mer laidback på fiskinga enn en del her inne, men etter noen mnd på kontoret bikker det tidvis over, og da er toget gått for å drive research på flueutstyr når jeg ikke har fiska med det på 20 år nesten. Så takk for hjelpa til dere som bidro med tips, utstyret var på plass hjemme noen dager senere. Tenkte skulle slenge inn noen bilder fra forrige uke for de som sitter på en kontor og kneger og venter på å stikke ut en tur. Ihvertfall da jeg bruker å sjekke innom forumet. Jeg fisker for gøy og bruker bare å knipse med mobilen eller et actionkamera har i fiskeveska av og til. Så om du er petimeter på bilder, tekst eller fangst, sjekk neste post eller ta deg en pils :)

    Jeg gikk for et WF-snøre #8 fremfor kasteklump som ble foreslått, Å tørrtrene på gress var ikke et alternativ, og jeg orka ikke se på en ferdig utrusta fluestang heller på gulvet i Oslo i ukevis.Så jeg dro en tur hjem til Vestlandet siste uka i april. Hardangerfjorden var fredet, og det står egentlig jævlig sørgelig til der inne med tanke på laksefisk. Så det ble noen dager på Osterøy før en fyllekule hjemme i Hardanger...

    Synet av denne får de fleste som ikke har fiska med flue på 20 år ut av kontoret og stua:
    post-29415-0-87306000-1399376754_thumb.j

    Fredag var ankomstdag og bare for å få ut litt energi og iver etter å ikke ha fiska siden januar fiska jeg litt i et vann nedenfor huset til fattern. Egentlig fult av småfisk, og en og annen sjøørret som vaser seg opp dit sent på sommeren når det er flom. Men primærmålet var bare å få følelsen igjen. Idyllisk var det ihvertfall, og herlig temperatur til å være 25. april...
    post-29415-0-46316800-1399377248_thumb.j

    Med en rusten teknikk og utstyr som jeg så for meg skulle være tungt nok til å tidvis kunne overvinne de evindelige vindkulene hjemme så klarte jeg ikke å rulle ut flua skikkelig. Så løsningen ble en stor ørretflue de fleste av småfiskene ikke klarte å svelge unna. Denne karen dro den i seg såpass at den ikke lot seg sette tilbake, men den ble min første fisk på ny fluestang og følelsen var upåklagelig.
    post-29415-0-78868700-1399377404_thumb.j

    Tanken var å fiske litt sjøørret fra land, litt fra båt og en del på dypet. Jeg har alltid fiska mye, og synes tidvis artsfiske er mer givende enn å stå å banke etter laks og sjøørret hele sommeren. Det er jo fisker som er mindre bitevillige eller sjeldne sånn om man skal rangere de, og de smaker jo minst like bra. Et vellykket prosjekt med å fiske skolest i Osterfjorden for en tid tilbake smakte for min del langt bedre enn mange av laksene jeg har fisket for eksempel.

    Så lørdag morgen var det sjøsetting, noe som også kribler litt ekstra ved sesongstart.
    post-29415-0-19168100-1399377615_thumb.j

    Reisekofferten var med, så jeg var egentlig forberedt på det meste selv om noen har ment det er galskap.
    post-29415-0-73011300-1399377691_thumb.j

    Noen finværsdager med fluestang blåste imidlertid litt bort. Det ble en del makrell som tok på vei ned (mest sannsynlig har de stått i fjorden hele vinteren), litt sild, masse små drittbrosmer og denne som egentlig var ganske ok. Kameraet svikta meg desverre på mange av de andre.
    post-29415-0-37462400-1399377801_thumb.j

    Avstanden fra kontoret i Oslo og hit er enorm:
    post-29415-0-82387500-1399377823_thumb.j

    Desverre blåste båtfisket litt bort, og jeg orker ikke kåle på med en dregg på 3-400 meter. Så det ble en del sjøørretfisking. Konklusjonen må vel være at rundt Osterøy og mot Bergen var det veldig bra. Jeg tok rundt 20 fisker på noen dager, 3 ble med hjem på grillen. Fluestanga fungerte veldig bra når jeg ikke blåste bort, men da var det fint å bare overlappe med lettspinn. Fiskene var fra miniputter på 300 gram til 2,5 kg. Jeg har sett ganske mye fisk de siste årene de samme stedene også, så det lover jo bra for så vidt. Et par fisker på rundt 4 kg gikk etter flua noen ganger, men spytta den fint ut igjen mens jeg kåla med å ikke tråkke på snøret...

    Sjøørret-ABC, finn en slik plass og kast ut snøret. Får du ikke noe kan du bare gå rett på puben.
    post-29415-0-00158800-1399378180_thumb.j

    Sol og blanke fisker gjør jo dagen for de fleste uansett hva som er favorittfisket.
    post-29415-0-61861000-1399378541_thumb.j

    Denne var kroket på en svært liten spinner, og lot seg ikke sette tilbake.
    post-29415-0-53615600-1399378604_thumb.j

    Men man skal jo være relativt mett før man ikke får vann i munnen av å ha slike på grillen
    post-29415-0-26207100-1399378639_thumb.j

    I mangel på mobilkamera etter hvert dro jeg frem et actionkamera fra fiskeveska som egentlig ikke har brukt fra i fjor. Et av miniene som fikk friheten tilbake så slik ut på det kameraet:

    Mesteparten av dagene gikk imidlertid uten kamera, jobb eller stress. Kanskje ikke så rart når man har det slik:

    post-29415-0-56284700-1399378890_thumb.j

    Jeg fikk ihvertfall roa fiskenervene litt, og da er det litt lettere å sitte tilbake i Oslo. For å fyre opp bruderen litt som måtte jobbe når jeg fiska lasta jeg opp en kort snutt med noen klipp fra juli i fjor, droppa HD-kvaliteten siden satt på dårlig linje. Som sagt er vi ikke så iherdige som en del her inne lenger, men vi har fiska mye og har det mye gøy når vi får vasa oss avgårde på tur. Ikke alt er fra Vestlandet i videoen under med tanke på tråden her, men fiskegleden er tilstede, så man kan jo ta en titt om man ivrer etter ferie fra kontoret. Fisking bør være gøy og bare det :)

    • Like 2
  3. Jeg gikk for snella og backing og safet med et WF-snøre,bør rekke vestlandsturen med god margin. Jeg fikk stanga ny for 1000 kroner på en Intersport-butikk som skulle slutte å selge fiskeutstyr. Så blir en spennende kombo å prøve, stort sett fisket med lettere utstyr før, men ble tidvis tatt av vinden og har lyst å utforske sjøen og en del småelver med litt større fluer. Så blir vel en stang nr 2 etter hvert og.

    26. april håper jeg å være ved sjøen med fiskestang uten at det blåser fra alle kanter. Selv om det kanskje er synd å si i dette forumet, så har jeg brukt en del tid de siste årene på å fiske på dypet på Vestlandet, så blir fint å fighte litt mot de fiskene som holder seg litt høyere i vannet igjen også igjen. Har stort sett valgt ferksvann når har gått for lettspinn. Takk for tips og gode råd.

  4. Takk for et bra pakkeforslag, var noen veldig gode priser der. Noen som har erfaring med leveringstid fra Skitt Fiske, tenkte skulle ta en tur til Vestlandet med avreise 25. april, og begrensa med dager med postgang før da, Vil nødig sitte der med en strippa stang mens resten ligger på postkontoret på St Haugen :)

    Jeg har tidligere erfaring med WF-line, og ikke prøvd å fiske med klump. Når ser de som kan det ser det jo helt rått ut, så må nok prøve det også. Tror skal gå for WF først, se hvor rusten har blitt :)

  5. Hei

    Etter mange mange år uten å ha tatt i en fluestang, har logga veldig mange fisketimer i perioden ellers, så føler jeg for å hoppe på litt igjen. Men jeg trenger noen tips på utstyr. Jeg har liggende en stang, en Guideline LPXe 10` #8 som jeg ønsker å rigge til.

    Jeg trenger altså en anbefalt snelle og tilhørende line. Jeg kommer til å bruke den litt alround, både langs fjorden og i småelver på Vestlandet etter laks. Jeg bor på Østlandet med fisker mest på Vestlandet, så kan nok bare ta høyde for at det tidvis er vind når man fisker og at utstyret må tilpasses deretter...

    Når jeg for lenge siden fiska med flue så var det med veldig lett utstyr. Jeg kunne nå tenkt meg noe som var egna for å dra på litt mer. Noen gode forslag?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.