Gå til innhold
Fiskersiden

ffoss

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ffoss

  1. Jeg har nå fisket en del med Ambassadeur 2500C. Fikk masse kule trimdeler forleden, som gjorde den enda bedre :-).

    En fantastisk snelle :-)

    Men, jeg har et problem. Etter å ha fisket en stund, får jeg problemer med at snøret låser seg når jeg kaster (uten at spolen ruser). Jeg opplever problemet både på mono- og multisnøre, men lettest på multi.

    Det jeg tror er problemet er at snøret som ligger ute i sidene på spolen raser over snøret i midten. Dette på grunn av at spolen har en konisk form (trakt), og at snøret i midten etterhvert blir komprimert mer enn det ute i sidene. Når det relativt "slakke" snøret ute ved sidene faller over og låses stopper alt opp ved kast. Det virker nesten som om snøreføreren står for lenge i ro ute ved kantene, og derfor legger mere snøre her?

    Noen som har opplevd dette, og ikke minst, er det noe man kan gjøre med det? Spolen er en Avil, men jeg hadde samme problem med den originale også.

  2. Ok, takker for det. Det var "et godt kjøp" på e-bay som medførte at jeg kjøpte begge to. Har ikke fått de enda, så vi får se. Det er vel knapt en stang å finne til 1500C?, eller kan jeg kanskje bruke samme stang som til 2500C?

    Hvilket fiske ble egentlig 1500C laget for tro?

  3. Jeg ønsker tips til ny stang for lettere fiske, type sjøørret og innlandsfiske. Jeg har en Ambassadeur 2500C som jeg ønske rå bruke til dette. Jeg har sett meg ut noen alternativer, men er ingen ekspert, så det hadde vært flott med litt hjelp. Kan disse være brukbare til formålet?:

    Fenwick Aetos Casting 1004M 10' 8-32g.

    Fenwick Elite Tech Casting Salmon 962M 9,6' 7-28g.

    Abu Garcia Veritas 1022ML 10,2' 10-32g.

    Flott med tips til snøre også.

    Eller andre gode forslag :-)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.