Gå til innhold
Fiskersiden

Dan fisherMan

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dan fisherMan

  1. Hei. 

     

    Jeg er en helt ny laksefisker. Jeg har i dag en klasse 8 Orvis Clearwater med Guideline Bullet snøre. STangen er god og grei, men ser det at i noen elver vil en tohåndsstang være betydelig bedre. Har noen noe tips om hvilke tohåndsstang? Fot osv? Snelle, snøre og alt med dette? 

    Er det Guideline sitt Hatch set fra XXL noe å sette tenna i? 

  2. Den 5/31/2016 at 21.35, espen jacobsen skrev:

    Hei. Fisker ikke mye laks, men vurderer en tur opp til lærdal i fellesferien. Det store spørsmålet er; hvem bør en henvende seg til for fiske i to dager? ;) Finnes det noe nettsted med oversikt eller lignende? 

     

    Skal du prøve deg som laksefisker anbefaler jeg Oselva. Vik (her er det best med flue nederst eller øverst i august og mark ellers), Hopsfossen, arnaelva og andre småelver. 

     

    Lærdal koster deg ca 25 000 minimum om du skulle få plass i det hele tatt. Der er det nok en ventetid på 3-4-5 år. 

  3. Hei, har lyst å prøve meg på ørretfiske.

    Jeg har stang og snelle, har også kjøpt et par skjesluker og spinnere.

    Er det noen som vet om noen fine vann på Sotra, der det er gratis og fiske?

    Er ikke ute etter noe større ørret en 300-500 gram

    Lurer også på om hvor sent ut på året man kan fiske ørret.

    Bruvik

    Fleste vann på Sotra holder den type fisk du etterlyser. Flere vann holder og større fisk. Det er mange vann rundt i Bergen som huser lignende fisk også. Har laget en liten oversikt her som skal oppdateres snart.

    https://stramtsnoreblog.wordpress.com/vann-arter/

    Husk at det er kort fleste steder. Men ikke spess dyrt. Ikke fisk i vann uten kort eller en samtale med grunneier

  4. har alltid med meg par poser på fisketur. Enten til jeg får en fisk som jeg kan ta med hjem (Det skal sies at den posen ikke er brukt enda :mobile: ). og en som jeg gjerne bruker til søppel. Fordi jeg ser også ofte dette rundt de fleste vann i bergensområdet.

  5. Ja om man fisker innerst i fjordene i nærheten av brakkvannsområder er det mye liten og tynn, utgytt fisk.

    Ihvertfall her i lillesand.

    Jeg plasserer båten i en av de ytterste sør vendte buktene om vinteren, for da fryser den sjeldent inne og jeg har muligheten til å jakte de større eksemplarene som gjerne har hoppet over gytinga denne sesongen ytterst i fjordsystemet :)

    Med flue da eller?

  6. i Haukåsvannet og Kipevatn ligger i Åsane og er et meget gode vann for fluefiske etter ørret. Har selv vert der et par ganger og fått ørret på over halvhiloen

    Skal vist gå grei røye der og har jeg hørt. Stort vann da. Hvor er det best å fiske i de vannene?

  7. Er det noen som har greie på om det er noen plasser det finnes mye regnbueørret eller laks rundt Bergen? (Rømt oppdrettsfisk)

    Takk for svar :)

    Osterfjorden skal holde noen regnbuer enda. Noen småviker isv rundt om i bergen holder og enda. Ikke lenge siden (høst/vinter) det ble oppservert en del i store lundgårdsvannet

  8. Si som morem min sa Når jeg og brodern var små og fisket med henne nedenfor et hus ved vannet ved Oslo. En man kom ut og sa det var hannes tomt. Henne sa: Har du ikke hørt om strandlinje!? Han sa: Dere kan ikke gå her. Mamma: Det ksulle du tenkt på når du bygde huset ditt omtrentlig på vannet. Så fortsatte vi og fiske ;) To små gutter, en hunnløve av en mor

    • Like 3
  9. Så du denne?:

    Problemet med rømt fisk er at man ikke vet om fisken har sykdommer eller større mengder medisiner i seg.

    Nei, bare leste om det. Jeg tenker om de er bra nok for mat hylla er de bra nok til mat og. Men man må jo se på kjøttet osv om det ser bra ut og kansje ikke spise det til sushi hehe

  10. for all del, å fiske etter fisk som holder på å gyte er noe man kanskje bør unngå. Men det er et par sider ved denne praksisen her hjemme det er verdt å se på med litt kritiske øyne, og som neppe er konsistente med biologiske fakta. Hvorfor skal laksefisk ha en spesiell status i så henseende? Når det er fredning av laksefisk, burde man ikke da også frede andre arter i forbindelse med gyting? Og hvis man utvider denne praksisen, siden det alltid er en eller annen art som gyter, er konsekvensen totalfredning hele tiden, hvis man drar dette langt nok? I tillegg er det en dobbeltmoral her, anadrome laksefisk, som altså er fredet på høsten/vinteren i forbindelse med gyting, er likevel de eneste artene man tradisjonelt BARE har fisket på gytevandring. Ja, de har hatt bedre beskyttelse (spesielt med tanke på restriksjoner på dorging) i havet, der de spiser og vokser, enn i elvene, der de gyter. I tillegg har vinterstøinger, som uansett utgjør en forsvinnende liten del av bestanden, og der de fleste kanskje ikke overlever, spesiell beskyttelse. Misforstå meg ikke; slik fisk er uinteressant å fiske etter, og neppe mat, men med en slik praksis, hvorfor tillater man da nærmest rovdrift på nylig utgytte gjedder for eksempel? Ja, gjedda er det til og med lov å SKYTE i forbindelse med gyting... Dette virker ytterst problematisk på meg. Vi skal heller ikke glemme at det aldri er slik at hele bestanden gyter hvert år. Å tillate dorging i store innsjøer og i havet etter gjeldfisk (altså de som ikke skal gyte det året) på høsten fremstår som biologisk sett helt uproblematisk, men det er likevel strenge fredningsbestemmelser. Konklusjonen er at det er mye her som ikke henger helt på greip!

    Oki? Det var vel ikke svar på noe av det jeg spørte om?

  11. Mitt tips vil nå være å la disse artene være i fred nå, slik at de kan få gytt i fred og gitt fremtidige generasjoner muligheten til å svømme i vannene våre.

    Det finnes mange andre arter man kan fiske på i denne tiden hvor dette pågår. :)

    oki. Kansje prøve på røye. Tips til Røyefiske i Skogseidvatnet?

  12. Mulig det finnes noen topics om dette men spør fordet.

    Lurer på nå til helgen og enten fiske ørret i Skogseiden (vet det kan være litt seint), eller sø/laks i mostraumen/matre.

    Tips hvor jeg burde dra? Og evt tips til andre steder for å få laks eller ørret?

  13. Hei alle sammen. Er da en helt nyt som medlem på denne siden, men har lest mye her tidligere.

    Jeg har fisket mye i saltvann og fått mye bra ved Fedje utenfor Radøy/bergen.

    Jeg har nå blitt veldig intressert i ferskvannsfiske og har prøvd meg litt rundt med forskjellige utstyr.

    Har da fått meg ny snelle og line fra de hyggelige på campelen i Bergen. Har nye kroker, spinnere osv. Har testa vannet på Munkebotn og det store ved NHH. Mye liten Ørret. Fikk en grei 350 grammer på Munkebotn med rogn. Burde nå ligge par på 500 grammeren der håper jeg.

    Idag prøvde jeg med en kompis på Nesttunvannet, siden jeg har hørt det er en del Gjedde og abbor der.

    Vi prøvde med gummi wobbler, agn og dupp (brukte nok feil agn), og spinner. Gjedden pet etter noen timer på Spinneren og var utrolig gøy å få. Gjedden var vel litt under meteren.

    Vi så en abbor ligge i vannet forann oss, men fikk den ikke. Desverre ikke så mye mer fisk der. Vanskelig å komme seg til vannet fra flere sider der.

    Lurer på å skrive en liten blogg om alle steder jeg fisker, slik at det blir en liten oversikt. Hva synes folk? :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.