Gå til innhold
Fiskersiden

Kaptein Vom

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaptein Vom

  1. Hei,

    Jeg fisker mye i Drøbaksundet og ned mot Sonsområdet.

    Etter min mening har området tatt seg veldig opp siste par år. Virker som det er god bestand av torsk, sei og lyr og snittstørrelsen har også økt betraktelig i samme tidsperiode, men det virker som fisken er ganske stedbunnen. Får titt og ofte fisk i nevnte arter på rundt fire fem kilo og også innslag av andre arter som sjøørret, makrell, sild, hvitting, hyse m.fl.

    I den senere tid har jeg hatt gode fangster fra Storeskjær og sørover langs Hurumsiden. Du kan gjerne prøve deg på litt dypere vann nå som vanntempen stiger. Min erfaring er at de grytidlige morgentimene (før 08.00) gir best fangst, men dette kan sikkert være tilfeldig. Ut i fra mageinnhold ser det ut til å være godt med sild i området, slik at svenskepilker og sildesluker (i str.150 -250g.) , gjerne med en gummimarkopphenger fungerer svært bra.

  2. Var i Drøbaksundet i går og i dag. Overflatesikt på ca 30-40 cm, men jeg antar dette bare er et sjikt på et par tre meter før det normaliserer seg. Fikk 20 - 30torsk (de fleste var tusenbrødre, men en over tre, en over to,noen på 1,5 samt et par (store) høstmakrell og noen fjordsild.

  3. Fine fisker.

    Det er ganske mye lyr i de mest strømrike områdene i Drøbaksundet. Går ofte tett opp mot land. Har tatt fire stykker fra 3,0 til 4,5 kg på dorging med wobbel på innsiden (les fra bøyene og inn mot badeparken) av Drøbaksgrunna i høst, i tillegg til noen fine på vårparten.

    Den ene klarte til og med å lure en trebblekrok tvert gjennom fingern min under avkroking-nydelig. Takk til fiskeskøyta som kom meg til unnsetning med avbiter. Ble en tur innom legevakta for avkroking av meg selv også utpå dagen og en hoven finger noen dager.

    Har også i tidligere fått mye tildels stor lyr i Drøbaksundet. En god bekjent av meg (les undertegnede) har også gjeldene norgesrekord (12,8) tatt i dette området. Virker som det er en god stamme med lyr i området.

    Utrolig artig sportsfisk, full av krutt og ok og spise.

    PS!

    Det er også en del ganske grov sei inne om dagen, men de jeg har fått har gått ganske dypt.

  4. Etter noen måneder som leser, tenkte jeg og dele noen av mine fangster og meninger med forumet. Utløsendse faktor denne gang, var denne lille kuriositeten som kom opp i helgen.

    http://fiskersiden.no/forum/index.php?act=...&cmd=si&img=668

    (hvis det ikke kommer noe bilde, får noen tipse meg om hvordan dette gjøres).

    Endelig ga timer med dypvannsfiske (150 m+) i Drøbaksundet en litt anderledes fangst og ny art for meg. Blir stort sett en og annen Vassild og noen små Langer på dette dypet for min del, men hører om sporadiske fangster av litt mer eksotiske slag fra tid til annen. Etter å ha plukket med meg middags og agnkvoten med makrell,la jeg meg på hurumsiden av skipsleia litt sør av det gamle fergeleie på Storsand. Fiska med en kombinasjon av makrell og reke, subbende langs bånn.

    Hadde rigget opp flere stenger, og selvsagt måtte den bite på 13" slik at tyngdepunktet kom godt ut fra kroppen. Samtidig er det jo godt og varmt om dagen, så fiskens ferd mot dagslys ble en lang og tung afære.

    Selve fisken veide ikke mer en ca 2kg, men den oppførte seg som et kumlokk dratt på tvers i vannet. Fisken var ikke veldig livat, men gjorde noen spredte forsøk. Trodde først jeg hadde fått blekksprut (fikk dette for noen uker siden i Son), men synes det var en hyggelig overaskelse og se den flotte skata. Vet ikke om dette er vanlig art i området, men jeg har brukt noen hundre timer i området, og aldri fått dette tidligere. Håper og høre om det er flere som får skate eller pigghå (evnt. annen småhai) fra tid til annen i området.

    Denne lever i alle fall i beste velgående (tror jeg). Ble sluppet pent ut et et par bilder og svømte rolig ned mot dypet igjen.

    Er forøvrig bra med middagstorsk om dagen, har fått to denne uka rundt tre kilo rundt på rundt 50-60m

    dyp i tillegg til makrell(så mye du vil).

    Espen

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.