Gå til innhold
Fiskersiden

Talica

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Talica

  1. potemkin..nå er nok 90% av fisken nærmere 300 enn 500 gram. Men det finnes slengere opp mot 500 også. Og der er fisk på 1-2 kg men de går ikke i disse garna. Men det er også veldig mye småfisk under 300 gram. Det bruker jeg ikke mer tid enn at jeg spar disse ned. Så eg vil si det er god forvaltning for sportsfiske og 9 av 10 fisketurer fisker jeg selv med bare stang, regner meg selv som god sportsfisker.

     

    • Like 1
  2. Vil kjøpe meg ørretgarn.. Ønsker meg bedre kvalitet enn det som selges på biltema, jula..

    Noen som har anbefaling av gode garn og hvilken type jeg burde kjøpe. Er det nylon eller monfil som er best.

    I vanna hvor jeg skal fiske er det stort sett fisk mellom 300-500 gram. Hvilken maskevidde bør eg ha?

    Og tips om hvem som selger kvalitetsgarn

  3. Det er mye nyttig og god info fra Fiskeri her som nok kan mer om dette enn jeg kan. Min viten begrenser seg til fra historiene til de eldre i havna som har fortalt meg hvordan det var for 40-50 år siden. Siden ble størja så godt som utrydda her hjemme. Og nå noe så fantastisk at noen få nå er dukket opp igjen etter alle disse, så er det første mann gjør å fiske på de. Ville ikke tro det var mange størjene mann trenger for forskning så får håpe det er svært få som blir tatt opp. Men er redd denne forskningen er et spill for galleriet. Men håper virkelig tiltakene som fiskeri beskriver gjør at størja kommer tilbake.

  4. Så snart det kommer en sårbar art tilbake så skal den fiskes på med en gang. Fatter ikke at det går an å ha så kortsiktig og en så liten dømmekraft. Som det sies over her "Man ser nå (for første gang på mange år) en bedring i bestanden." Det er en svært liten bestand. Hadde det hvert så lite av en art på land hadde den hvert fredet og på rødlisten fortsatt og lenge enda og man hadde blitt straffet for fiske på de. Men de som driver kommersielt har jo selvfølgelig ingen skrupler.

    • Like 1
  5. Kan heller ikke skjønne at det skal være noe problem med flytetau, har selv brukt det og siden det stort sett alltid er en form for strøm så vil gjør det at tauet holdes stramt og da står det jo skrått nedover under båten.

  6. Har nå lest igjennom hele tråden for å finne ut eksakt hvilket tau/line som det prates om her men har ikke kunnet finne hva det tauet eller lina heter. Er det slikt tau som en bruker på liner det er snakk om? Typisk kveiteline tykkelse?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.