Gå til innhold
Fiskersiden

ørret_anonym

Medlemmer
  • Innholdsteller

    141
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av ørret_anonym

  1. Startet med en liten tur i elva idag , har skjønt at det er full klekking av alle slags fluer nå for tiden , men måtte jo iallefalll prøve med sluk !

    Festet på en 12g lillauren i svart/gul og speidet etter hvor jeg skulle kaste , og endte med å kaste på siden av "berget" der strømmen ikke var så sterk. På første kast var det et lite hugg som ikke satt , men på andre kast satt tilslaget som en kule og fisken var på land etter noen få minutter.

    Var egentlig ute etter å få litt fart på treig sommerørret , men en feit abbor på 957 gram var ikke til å klage på!! :)

    la nå merke at bildene ikke ble med , hvordan gjør jeg dette fra iPhone ?

  2. tusen takk for svar alle samen ! :) det ble en kjempefin fisketur som endte opp med 13 ørret og 2 abbor , største ørreten lå på ca. 300g og ble tatt på en sølvkroken spesial med sølv og små røde prikker.

    mens alle de andre ble tatt på små rapala woblere på 3cm og 5cm , bortsett fra de 2 aborrene som ble tatt på flue og dupp :)

    • Like 1
  3. hei :)

    nå begynner jeg å bli lei av bunn - napp ! :) sikkert ikke den første...

    er det noen her som har noen smarte tips / løsninger til dette ? tenker mest på kystmeite.... noe som jeg har hatt problemer med lenge..... når jeg har kastet ut , så ligger jo hele greia skrått ned på bunnen..... og når jeg skal dra opp for å sjekke om det fortsatt er agn på , så sitter jo hele driten fast i bånn... fisker mest i tang og tare.... noen som har løsning på dette ? har også prøvd å bytte ut treblekroken på sluken med en sirkelkrok , med det funka jo ikke i det hele tatt....

  4. hei :)

    nå begynner jeg å bli lei av bunn - napp ! :) sikkert ikke den første...

    er det noen her som har noen smarte tips / løsninger til dette ? tenker mest på kystmeite.... noe som jeg har hatt problemer med lenge..... når jeg har kastet ut , så ligger jo hele greia skrått ned på bunnen..... og når jeg skal dra opp for å sjekke om det fortsatt er agn på , så sitter jo hele driten fast i bånn... fisker mest i tang og tare.... noen som har løsning på dette ? har også prøvd å bytte ut treblekroken på sluken med en sirkelkrok , med det funka jo ikke i det hele tatt....

  5. lag en fortom med mono i 1.20 eller 1.40 hvis du vil , i toppen fester du en blekksprut , nedenfor dette fester du forskjellige saker som selvysende slange ( som også beskytter mot skarpe tenner ! ) og perler og krimskrams... i enden av snøre fester du en sirkelkrok , gjerne i størrelse 7/0 eller 9/0. denne agner du med en saftig HEL markell fileet.. prøv å fisk litt aktivt , kast ut , vent litt og så rykk litt i stanga.

    Skitt fiske ! :)

  6. hei :)

    noen som har peiling på hvordan man rigger til en havfiskebom ? hvor skal jeg feste søkke , mono fortomen med gummi blekksprut og krok ? skal fiske etter brosme med en slik en. har akkurat bestilt denne fra skittfiske :

    http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Havfisketilbehor/Havfiskebom/Havfiskebom-stor--114509-p0000045825

    og hvor skal jeg feste sena direkte fra stanga ?

    takk for svar :) :)

  7. hei ! :)

    skal nå prøve meg etter noen nye arter ( bare for morro`skyld :) ) og med dette , følger jo flatfisk med !

    så er greia :

    skal fiske fra båt , hvor dypt må jeg ? er ikke ute etter noe spesiell art , bare flatfisk i seg selv.

    tenker at dette burde fiskes litt lett ? er jo ikke ute etter 10 kilos kveite akkurat , hehe ;) det holder vel med en 6 - 12 lbs stang og en liten multiplikator snelle og fylle den med 150 - 200 meter multifilament ? (kjekt å ha litt sene hvis jeg skal fiske uer med denne å) og hvilken dimensjon ? 0,20 / 0,25 burde vel holde i massevis !

    er ikke ute etter noe stort , alt over 400g og under 3 kg

    agn ? vekt på søkke ? takkel ? ( helst ikke pasternoster ....) og kroker , hvilke størrelser ? sirkel eller J - kok ? selvlysende perler o.s.v

    helt grønn på dette , så fint med hjelp :) :)

  8. hei , har nå etter litt lesing rundt her på forumet , rigget til et takkel som jeg gjerne vil dele :) :)

    stang :

    En gammel abu - stang , en 20 - 30lbs stang.

    snelle og sene :

    Penn 60 snelle (multiplikator) , 270 meter med 0,32 fireline rett på spolen , har også en sjokkfortom. sjokkfortomen er på 1m , 1,2 mono.

    agn/bait :

    kommer for det meste til å bruke storm giant jig shad , på 264g. skal også bruke en stinger. fiskes på 40 - 60 meter , bytter til en svenskepilk på 250g og 400g hvis jeg skal fiske på 150 - 200 m p.g.a trykket shaden blir skvist av..

    målet er stor torsk og kveite , hadde vært fint å fått en stor sei også da :)

  9. helt enig med deg limanda ! :) bruker 0,25mm fireline på den "vanlige" havfiskestanga , som blir brukt til fiske på 100 - 150 meters dyp , og søkker / pilk eller jigger på 4 - 500 gram. og den litt mer heavy havfiskestanga , som jeg bruker på det JEG kaller ekstremt havfiske.... bruker da søkker opp til 1000 gram , og jigger på 400 gram når jeg er ute etter kveita eller stortorsken. denne bruker jeg 0,32mm ( fireline )

  10. neida , bruker jo selv 0,25 mono på slukstanga , fiska torsk og sei på 3kg med denne... men kjekt å ha litt styrke i sena om jeg skulle få litt større fisk , som ofte skjer.. :) er ikke sjeldent jeg har fått ei sprek brosme på 8 - 9 kilo når jeg er ute etter "småtorsk" ( 4 - 5 kg)

    og der jeg fisker oftest ( yndlingsplassen :) ) er det litt røff bånn med steiner og skipsvrak...

  11. hei ! :)

    noen som vet om en bra mono - sene som jeg kan lage havfisketakkler og pasternoster fortommer ? skal ha i to tykkelser :

    en som jeg kan lage litt grove havfiske takkel av , til brosme/lange eller middel/stor torsk. tenker da på 1mm eller 1,2 , siden brosma og langa kan være grov i kjeften :)

    og en annen som jeg kan lage fortommer ut fra hovedsena ( paternoster ) i 0,80 eller 0,90. helst en som tåler litt , selv om jeg ikke fisker dypere enn 60m med pasternoster , men skal likevell tåle torsk/sei på 2 - 3 kilo.

    mvh. Andreas :) :) :)

  12. hey :)

    tenker nå på å kjøpe ny stang , fant en stang på skittfiske som var ganske billig. følger med stang, snelle , pilk og stangtube. 12-30 lbs , noen som har erfaring med denne stanga ? vil kunne se nappene i tuppen av stanga ( når den er i stangholderen og jeg drikker kaffe..) med den skal jo selvfølgelig ha nok kraft til å pumpe opp "stor" fisk (alt fra torsk på 5 kilo , småuer og brosme/lange på 5 - 6 kilo... ) funker dette tror dere ? :)

    vet jeg kan legge litt mer penger i stang og snelle , men har egentlig ikke noe behov for ny stang. kjøper denne bare fordi den er billig å ser bra ut.

    mvh andreas :)

  13. hei ! har nå kjøpt meg en liten fiskebåt på vesle 24 fot..... har planer om å fiske litt lengre ut i havet... der det ofte er 200 meters dyp eller dypere. hvilke fangster kan jeg forvente å få på dette dypet ( mener da arter) brosme er vel en sikker vinner ?

    lurer også på shadjigg ( fra storm ) hvor dypt kan jeg fiske med disse, uten at de skal bli skvist av trykket på bunnen... funker vel greit på 40 - 60 m`?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.