Gå til innhold
Fiskersiden

Kenneth Haugland

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kenneth Haugland

  1. Du kan få mange tips ;) Enda flere om du ser litt nedover i delforaet hvor du postet dette, mye er besvart rundt ekkolodd til både 3 og og 20 lapper.

    Du snakker om enheter til 3000-3500, er det dette som er budsjett?

    Til kart og ekkolodd på samtidig vil 7" være fornuftig. Du skal gjerne kunne se hvor du kjører.

    Til fiske hadde jeg ikke lengre greid meg uten frontmontert elmotor. Om dette er noe som står på ønskelisten, så hadde jeg spart litt lengre og heller ventet til jeg hadde et budsjett tilpasset en enhet som også kan styre denne. Da er det to veier å gå Minn Kota som da betyr Hummingbird Helix fra 9" og alle i Onix serien. Eller Motorguide som da betyr Lowrance Elite TI og HDS seriene.

    Utifra dette tror jeg det rimeligste stedet å starte er den nye Lowrance Elite TI serien, men vi snakker fort ca 10 lapper da. (Og så kommer motorguide med batteri til 20 lapper etterpå. )

    Men det er mitt tips. Jeg startet selv med en Elite Combo for 2 år siden, solgte den nettopp og byttet til HDS. Jeg har en minn kota, men den blir byttet med en Motorguide en eller annen gang i løpet av året.

    Takker for tilbakemeldingen, må innrømme jeg ikke har tenkt på frontmontert elmotor men tror det får vente for øyeblikket.

    Mye strøm hvor jeg fisker så vet ikke om en elmotor er kraftig nok heller.

    Siden båten i utgangspunket har blitt brukt for lite så tror jeg heller jeg får oppgradere når den tid kommer. Fikk lyst på HDS 7 gen 3, men blir jo litt mer penger.

    Tror jeg satser på Elite 5 eller 7 chirp da. Virker som Chirp er verd de ekstra kronene.

  2. Hei!

    Jeg kjøpte meg et ekkolodd Lowrance Elite 7x i USA for et par år siden og fant ikke ut før jeg kom hjem at dette var uten GPS, men nå er jeg lei av å leve uten GPS på skjærgårdsjeepen min. Ekkoloddet har også feil giver for saltvann, den har den som er beregnet på grunnere vann.

    Har sett litt på Lowrance Elite 5 med GPS, så Jula hadde en til 3500 på salg , men ikke med chirp.

    De har også en Elite 4 med chirp for 3000 kr (http://www.jula.no/catalog/fritid/bat-og-maritime-produkter/batelektronikk/ekkolodd-kompasser-og-batradioer/ekkolodd-plotter-953156/)

    Jeg skal bruke båten til fiske i sjø på vestlandet (Radøy, Øygarden, Fedje)

    Såvidt jeg har forstått så koster sjøkart 1700-2500, kanskje greit å få litt større skjerm da? 7" kanskje?

    Noen tips?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.