Gå til innhold
Fiskersiden

RLN

Medlemmer
  • Innholdsteller

    146
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av RLN

  1. Bumper denne gaaamle tråden!

    Er det noen som kan huske å ha sett en balansepilk som heter Shuttle? Fra Oves sportsfiske - ringte dem i går men den sluttet de å selge for snart 10 år siden.....

    Store fordelen med denne er at styrefinnen er i metall - og så veier den 37g. Hvis noen veit hvordan man kan få tak i den, eller noen som er villig til å selge hadde jeg blitt veldig happy!

    Hvis det finnes andre tunge balanser met metallfinne så tar jeg gjerne imot tips på det også :)

  2. Ah, glemte å nevne at vi nå har en båt på Aurevann som man kan låne mår det er isfritt. Det var et sant H***** å dra med seg en passelig stor alu.jolle inn dit, så den bør jaggu meg bli brukt av folk også!

    Nøkkelen må du enten få av meg (bor tross alt i området) eller på anlegget i Sørkedalen. Litt usikker på hvordan det kommer til å bli siden det er såpass nytt dette med at vi skal låne ut båter, men planen var vel at man måtte ha årskort. Som sagt ikke sikkert hvordan dette opplegget kommer til å bli, men bare å ta kontakt når det blir isfritt utpå der :)

    • Like 1
  3. Den 1/29/2018 at 8.19, GGS skrev:

    Takk for svar. Tenker både sommer og vinter

    Vel vel, dette var et hyggelig spørsmål (sjeldent det er folk som spør etter Lillomarka dessverre!). Siden jeg er Områdeansvarlig for Lillomarka (OFA altså) så skal jeg vel kunne svare på litt:

    Aurevann i smalet mellom den største øya og land. Der gikk det en ørret på nøyaktig én kg (1005g får man kalle nøyaktig) under prøvegarnfiske i fjor høst. Odden som går fra sør og rett mot nevnte øy er også en god plass. Vær obs på at det er satans grunt utenfor, det går en lang rygg der. Ellers var det særdeles få ørret i garna. Utover fisken jeg satte ut i 2016 (som gledeligvis hadde vokst seg fra 10cm lange ettåringer til 100g toåringer) var det vel 7-8 ørret tilsammen. 3 på halvkiloen og så noen på 2-3hg. Heller ingen overflod av abbor, men de jeg fikk var det fin størrelse på (150-800g, fint fordelt på sterke årsklasser)

    Stokkevann kan overraske. Lettere å få ørret der enn i Stemmern (Steinbruvann). Går noen beist i Stemmern som har unngått gjeddene, men de er veldig, og da mener jeg veldig, vanskelige å få på kroken.. Man kan se dem hoppe og slå av seg lus på sensommeren, spesielt langs ryggen som går ut fra land der hvor stien mot Romsås er. Gjeddene er for øvrig ikke veldig store der  men jeg mista en på 1-1,5kg i iskanten på mandag. Kunne vært en fin matfisk om ikke annet, og på lett utstyr var det moro (inntil den glapp da..).

    Søndre Langvann er fullt av mikroabbor, grunt og næringsrikt. Ørretene jeg har fått der er +/- 0,5kg. Det er en øy/halvøy på østsiden som er best å fiske rundt. Mot vest og nord.

    Sist, men ikke minst vil jeg slå et slag for Skredderudtjern. Prøv deg rundt utoset, og sørover langs land retning innover, men vær forsiktig! Selv om isen er fin 5m fra selve oset så blir den veldig tynn veldig fort... Om ikke annet så kan du stå på bånn der den ikke er trygg lenger da, men turen er jo ødelagt om man blir gjennomblaut. Enkleste måten å ta seg inn dit på er å parkere på Bjønndalen skianlegg og så gå på veien inn (brøyta pga hytter ved vannet).

     

    Håper dette var til nytte!

    • Like 2
  4. Grorud Fisk&Vilt har (50,- per boks). Er veldig tilfeldig hvilken størrelse det er på brislingen. Noen ganger er det ganske store (typ 15cm)n noen ganger små (5cm) og nå er de på rundt 10cm med noen mindre slengere. Med de de har inne nå så er det ca 50 stk i hver boks tenker jeg.

    Man kan også skrive seg opp på telefonliste hvis de ikke har dem inne og bli oppringt neste gang de får inn. Er ikke alltid de har inne, som regel bare i isfiskesesong og når det er størst trykk fra ivrige makrellfiskere.

    • Like 1
  5. Den 30.1.2017 at 22.40, Bonavar skrev:

    Har du prøvd blink/sluk med/uten krok som vekt med 5-10-15 cm oppheng om myska ? Fungerer som bare det :) 

     

    WWH0WUA.jpg

    Jepp! Det er omtrent det samme som å fiske med blink eller "tafs", avhengig av sluken over. Brukt mye Spesial 18g til røye f.eks (som regel den selvlysende varianten). Med smalere sluk, liten sildesluk f.ex, har jeg som regel bare fått abbor. Ørreten virker litt for vár til å ta etter egne erfaringer.

    Med myskha har ørretene "alltid" vært en av to: ekstremt aggressive, eller superforsiktige - ser bare at indikatoren såvidt løfter seg litt eller sena glir til siden... På hver eneste en av de siste ti turene har jeg fått ørret etter å ha satt fra meg stikka og latt den stå i ro en stund før jeg laster den forsiktig opp og begynner å bevege myskhaen. Da smeller det! Fint å drikke kaffe og følge nøye med på indikatoren! ;)

  6. Vært noen runder på Skredderudtjern den siste tida. Ingen kjemper så langt, men ørretene er fine i farge og fasong! Abborene har nydelige tegninger også! Vannet ligger under 2km fra Slattum og Skytta (kommer inn i hhv sør-/nordenden). Blitt fisk på hver tur også :) Sør og vestenden jeg har fiska i. Myskha i bly (de synker sakte og dansende, men egner seg ikke for steder dypere enn 2-3m) har funka best. Blitt helfrelst på de gamle greien der faktisk! Har med to stikker, en med wolfram og en med bly. Veksler litt på bare! Nordre Langvann (oppe ved Movanna) er også et spennende vann ;) Ingen av nevnte vann er mer enn 2km å gå til fra der man parkerer eller hopper av på en holdeplass/stasjon :)

    Synes denne listen over ubrukelige vann er ganske så kort jeg ;)

  7. Den 14.1.2017 at 19.13, LaHo skrev:

    Vært utpå de siste dagene?

    Hvordan er bettet?

    Var utpå Harestuvannet med iRobin på lørdag. Jeg fikk ingenting (en mikroabbor teller ikke ;) ), men han fikk havet av sik på artslisten sin etter mange mange forsøk! 3 opp på isen og en som glapp i hølet. Så hele målet med turen ble nådd :-D Så ikke mange som pilket der på lørdag, noen som kom forbi hadde snakket med en kar i Monsrudvika som hadde fått èn sik. Ser ut som at vi traff på en stim - rett tid og rett sted osv osv. Siken tok på liten, lett, trekantet og flat BLYmyskha. Tok mens den dalte ned. Wolfram kan gå for fort ned, så bly kan være lurt hvis de ikke er så på hugget (gjelder forsåvidt flere andre arter også dét sånn sett). Synes det har vært bra bett på isen jamnt over siden den la seg i marka jeg da :) været på søndag hadde gjort det fristende å være utpå da òg! Men, for undertegnede hadde det vært 70timers arbeid fra mandag til fredag = sov bort søndagen :P

  8. Den 11.1.2017 at 10.13, Kamyn skrev:

     

    Jeg vil gjerne komme fra polsk til å fange fisk til Norge. Trenger jeg noen spesielle dokumenter for å kunne dra på fisketur?

    Heisann!

    Erik har gitt et godt svar! :) Men tenkte jeg må legge til at det kun er tillatt å ta med seg 15kg fisk + en troféfisk per person ut av landet. Dette gjelder derimot ikke for ferskvannsfisk, laks, sjøørret og sjørøye. For utfyllende regler kan du se mer her:

    http://www.fiskeridir.no/English

     

  9. Den 8.1.2017 at 19.42, Bonavar skrev:

    Det kommer vel an på hvem merke man har ? 

    Jeg har 205 fra Heinola å det er som en drøm og bore med. Om man ismeiter eller pimpler så får man før eller siden en stor rugg på. Ser ingen grunn til å ikke få den fisken på isen pg av for lite bor. 

    Jeg laget selv en tråd om is bor før jeg kjøpte nytt i vinter. Å jeg angrer ikke et sekund på å kjøpe Heinola 205.

    Jeg har Rantanen (før det bytta navn til Heinola), men det er en hel krone istedet for komposittkrone med løse skjær. Løse skjær har en liten fordel, men også ditto ulemper + at komposittkrona ikke tåler all verdens... Med de løse skjærene og alt som er av skruer etc så suger den seg fast i isen når det er skikkelig kaldt ute. Nå er det ikke nødvendigvis SÅ gøy å isfiske når det er bikkjekaldt heller, men da er det desto mer enerverende hvis utstyret ikke funker optimalt. Eneste gangen 155mm ikke har funka for meg var på sjøisen da jeg skulle få opp en torsk på 97cm/7,9kg :P

    Styggstor Borre på over 1,5 kan jeg se at blir trøblete, men den tid og sorg i så fall ;)

  10. Den 3.11.2016 at 8.15, erik skrev:

    Jeg bruker også det store borret når jeg skal ha med ekkolodd, men må innrømme at jeg ikke har armer til å å borre med det hele dagen så jeg bruker 170 (tror jeg det er) og kunne egentlig tenkt meg ett rundt 130 for leting etter abbor med balanse/ jigg. Du mister kanskje drømmefisken med et 130, men på den annen side får du den ikke med 205 for da orker du ikke å borre deg frem til den. ;) Ismeite etter abbor driver jeg ikke med, men der er selvfølgelig 205 bankers.

    Hva med 155mm-bor da? Burde vel holde? Alternativt kan man jo også bore opp med 115 først og så ta det samme hullet med 205'en. Litt dobbel jobb, men det er bedre enn å ta hele greia med 205'en synes jeg.
    Ellers:

    Problem #2 med 205'en er at de er vanskelige å slipe opp. Ove's er veldig flinke, og advarte meg om at resultatet ikke var gitt at kom til å bli godt når de skulle slipe opp mitt. Boret ble skarpt, men tok isen enda dårligere enn før jeg leverte det inn (gal vinkel). Fikk beskjed (første gang) om at det bare var å komme innom hvis det ikke funket og så skulle de gi det en ny giv. Jeg surra det (selvsagt) bort i kålen, og nå er ikke boret blitt brukt på to år :P Min feil det altså! Bare greit å nevne at 205'en kan være en b**ch å ha med å gjøre...

    • Like 1
  11. 3 timer siden, RLN skrev:

    Over middels ivrig markafisker selv, med i OFA sånn at det er nevnt i samme slengen. Selv om jeg var mye i marka før jeg ble med der. Faktisk fått færre fisk etter det, siden markaturene nå består mer av dugnadsarbeid enn ren fisketid :P

    Uansett:

    Fiske i Bynære vann? Dra til Lillomarka da vel! Jeg bor 5 min kjøring unna, så det er mitt lille nærområde :) Jeg har hatt "en del" runder på isen der i år, og sett ÈN annen isfisker - på Steinbruvann. Aurevann gir fin ørret, det er ikke lange biten å gå. Prøv deg utenfor div odder i sørenden av vannet f.eks. Eller rundt den ene store øya.
     Ellers er det flere av de små puttene rundtomkring der som er gode også ;)

    Skal man inn andre steder i marka så avslører jeg ikke mine aller hemmeligste beste vann ;) Men forholdsvis kjente vann, hvor jeg har fått flott fisk selv er "røyeløypa" (Elvannet, Trehørningen, Langvann og Nordvann). Tok en abbor på 680g i Nordvann rett etter at isen la seg sånn for øvrig. Resten av desember (før jul) gikk til eksamenslesing :( I nærheten har du også Måsjøene som er gode fiskevann - er jeg der en helg på sommeren så er det minst en ørret på over 5hg - på vinteren biter det nesten enda bedre siden man kan sitte rett over marbakken i S.Måsjøen. På isen der bruker jeg bare Myskha (grunne områder) og balanse (marbakken).

    Dro nord i marka og hadde noen få timer på isen i går. Det ga en ørret på snaut 6hg etter en knapp time (måtte bare finne igjen "godgrunna", en abbor på2hg og en abbor på 405g. Hadde en jævel av en ørret bortpå hele tida som jeg kunne skimte nedi hullet. Den smakte på maggotene hele tida, men bet aldri over hele myskhaen. Sto og sleit med den i en halvtime og så ble det for mørkt... Men før det , rett etter den første ørreten, hadde jeg på en annen som rev stikka over ende og ned i hullet (115mm hull og stikka er 65 cm lang). Det er så grunt der at stikka stakk i bånn med tuppen, så jeg fikk tak på snella (og ble jækla våt og kald i samme slengen). Den KNAKK myskhaen! Den beit mens jeg rensa den andre ørreten i -14. 4 meter unna meg men jeg tryna på isen da jeg skulle ta stikka, og så gikk det til h.... Ingen verdens guder fikk unnslippe bannskapet mitt akkurat da.

    Alle (de er ikke SÅ mange altså) ørret over kiloen har jeg mista.... Alltid noe som kødder seg til. Kjører seg fast/rundt en stein, lina ryker, kroken brekker. You name it - I've done it... Men, og det er et men; det finnes stor ørret i marka (jeg mangler bare noen egne skrytebilder :P ). Rett tid, rett sted, rett redskap. Det florerer ikke av stor ørret, men de er der! Større vann huser flere og større ørret - men det er mange timers fiske mellom hver av dem. De mellomstore vanna derimot - de er det enklere å få seg en god oversikt over, og man kan fiske mye mer målretta.

    Jeg frekventerer de samme 10 vanna "hele" tida, og har 10 til som jeg alltid må avlegge noen besøk i løpet av de forskjellige sesongene. De vanna kjenner jeg ganske godt, men det tar gjerne litt tid før man føler at man vet hva som er rett medisin i hvert enkelt. På isen er uansett myskha i grunne områder et godt valg. Er det en liten grunn bukt med mer åpent vann rett utenfor er det også mulig det blir raskt dypere. Der liker jo fiske seg sommer som vinter, sjeldent dumt å oppsøke slike plasser!

    Skitt fiske!

    DSC_4482.JPG

    DSC_4492.JPG

    • Like 2
  12. Over middels ivrig markafisker selv, med i OFA sånn at det er nevnt i samme slengen. Selv om jeg var mye i marka før jeg ble med der. Faktisk fått færre fisk etter det, siden markaturene nå består mer av dugnadsarbeid enn ren fisketid :P

    Uansett:

    Fiske i Bynære vann? Dra til Lillomarka da vel! Jeg bor 5 min kjøring unna, så det er mitt lille nærområde :) Jeg har hatt "en del" runder på isen der i år, og sett ÈN annen isfisker - på Steinbruvann. Aurevann gir fin ørret, det er ikke lange biten å gå. Prøv deg utenfor div odder i sørenden av vannet f.eks. Eller rundt den ene store øya.
     Ellers er det flere av de små puttene rundtomkring der som er gode også ;)

    Skal man inn andre steder i marka så avslører jeg ikke mine aller hemmeligste beste vann ;) Men forholdsvis kjente vann, hvor jeg har fått flott fisk selv er "røyeløypa" (Elvannet, Trehørningen, Langvann og Nordvann). Tok en abbor på 680g i Nordvann rett etter at isen la seg sånn for øvrig. Resten av desember (før jul) gikk til eksamenslesing :( I nærheten har du også Måsjøene som er gode fiskevann - er jeg der en helg på sommeren så er det minst en ørret på over 5hg - på vinteren biter det nesten enda bedre siden man kan sitte rett over marbakken i S.Måsjøen. På isen der bruker jeg bare Myskha (grunne områder) og balanse (marbakken).

    Dro nord i marka og hadde noen få timer på isen i går. Det ga en ørret på snaut 6hg etter en knapp time (måtte bare finne igjen "godgrunna", en abbor på2hg og en abbor på 405g. Hadde en jævel av en ørret bortpå hele tida som jeg kunne skimte nedi hullet. Den smakte på maggotene hele tida, men bet aldri over hele myskhaen. Sto og sleit med den i en halvtime og så ble det for mørkt... Men før det , rett etter den første ørreten, hadde jeg på en annen som rev stikka over ende og ned i hullet (115mm hull og stikka er 65 cm lang). Det er så grunt der at stikka stakk i bånn med tuppen, så jeg fikk tak på snella (og ble jækla våt og kald i samme slengen). Den KNAKK myskhaen! Den beit mens jeg rensa den andre ørreten i -14. 4 meter unna meg men jeg tryna på isen da jeg skulle ta stikka, og så gikk det til h.... Ingen verdens guder fikk unnslippe bannskapet mitt akkurat da.

    Alle (de er ikke SÅ mange altså) ørret over kiloen har jeg mista.... Alltid noe som kødder seg til. Kjører seg fast/rundt en stein, lina ryker, kroken brekker. You name it - I've done it... Men, og det er et men; det finnes stor ørret i marka (jeg mangler bare noen egne skrytebilder :P ). Rett tid, rett sted, rett redskap. Det florerer ikke av stor ørret, men de er der! Større vann huser flere og større ørret - men det er mange timers fiske mellom hver av dem. De mellomstore vanna derimot - de er det enklere å få seg en god oversikt over, og man kan fiske mye mer målretta.

    Jeg frekventerer de samme 10 vanna "hele" tida, og har 10 til som jeg alltid må avlegge noen besøk i løpet av de forskjellige sesongene. De vanna kjenner jeg ganske godt, men det tar gjerne litt tid før man føler at man vet hva som er rett medisin i hvert enkelt. På isen er uansett myskha i grunne områder et godt valg. Er det en liten grunn bukt med mer åpent vann rett utenfor er det også mulig det blir raskt dypere. Der liker jo fiske seg sommer som vinter, sjeldent dumt å oppsøke slike plasser!

    Skitt fiske! :)

    • Like 3
  13. Den 2.1.2017 at 19.10, espen jacobsen skrev:

    blir det tatt noe sø i askerområdet om dagen? vært dårlig for meg hvrtfall.. fisket på både torsk og sø,men de var ikke intressert i flua mi gitt..

    Ikke på meg - og ikke hørt om noen andre heller :(

     

  14. Stemmer det ja! Inn fra Stryken kan du sykle (hvis ønskelig) eller gå på grusveien inn. Trolig enklere enn ski på vinteren da veien, forbi n.djupdalstjern og Manntjern, blir brøyta og det er en litt drøy stigning. Ville beregnet halvannen time med trasking, er vel en 7-8km å gå hvis du følger nevnte vei. Kortere veier finnes selvsagt også, men tidsmessig må du nok regne omtrent det samme. Alternativt ski når det er snø ;)

    Vær obs på isen der! Det går tunnel inn med vann fra Gjerdingen! Og videre ut, mao er det stor gjennomstrømning med forholdsvis varmt vann. Det er en odde på østsiden med en øy, som du nok ser på kartet, nordafor den søndre tarmen. Nord-nordvest fra denne går det en rygg, en jævlig langgrunn rygg faktisk (pass på boret!), og langsmed denne ville jeg ha satset på store borrer for å si det slik... ;)

    Her er to av de større som fikk friheten og som heller ikke var de to største (de satte jeg ut så fort garna kom opp)

    For større fisk (sik og abbor) er det et ypperlig vann. Ørreten er i god kondisjon, røde i kjøttet og sjeldent kjønnsmodne før 30cm, men tilgode å se/få kilosfisk. Likevel fine fisk på 3 til 6-7hg. I den nordøstre tarmen er det en, merkelig nok, stor og flat "gressplen". Antar at den kom til ifm tunnelbyggingen. Finfin teltplass skulle du overnattet i samme slengen :)

    Vær for øvrig obs på en stor grunne sør for den overnevnte øya. Jeg slo i bånn med årene, så det kan være lurt å passe på boret der og. I det hele tatt er det et vann jeg ville tatt med et ekstra skjær i tilfelle du prøver deg rundt den øya :P

    Sleng gjerne ut en rapport her eller på OFA-sidene hvis du fisker der (eller send en pm hvis fangsten helst skal være hemmelig). Kjekt å se litt på hva folk får igjen for fiskeinnsatsen, og for meg når det gjelder om fangst gjenspeiler prøvegarnserier. De er tross alt et øyeblikksbilde og et såpass lite vann kan ikke ha for mange slike bilder heller :P

    Skitt fiske :)

    DSC_4098.JPG

    DSC_4097.JPG

  15. Får se om jeg får tatt en ny tur i morgen, men bursdag til fruen vorder ikke gått for dyrking av mine hobbyer :rolleyes:

    Fralandsvind hadde nok vært bedre i dag, alternativt være et sted hvor det blir dypt nærmere land. Jaja. Fint å lufte seg litt uansett!

  16. Åja, så en annen post av deg om siken. Katnosa har også sik i MENGDER så hvis du vil bruke en helg i marka til våren (kano får du leid på DNT hytta) skal jeg gi deg noen tips der da ;) du ser det koker i overflaten på kvelden av sikstimer (3-4hg sik). Store Daltjuven har størst sik av markavanna jeg kjenner. Tok en der i høst på ~850/900g. Går større sik enn det uti der også. Abboren der er det heller ikke noe å kimse av. Massevis av abbor på 6-8hg, trolig finnes det mange større enn som så - men de gikk ikke i prøvefiskegarna ;)

    P.s: Før noen på forumet klikker i vinkel ang. abbor+garn så ble alle de store (som levde) gjenutsatt ^_^ det var vel 8 av 15borrer mellom 5 og 9hg som fikk friheten igjen sånn sett. Kreps i magen på de fleste av litt str sånn for øvrig! Bomber crawdad wobblere er nok ikke dumme i det vannet!

    • Like 1
  17. God jul godtfolk!

    Tenkte meg ut en tur i fjorden og trekke en juletorsk i Askerområdet nå som det blir stormflo. Ser for meg at det kan bli et flott etegilde for fiskene i fjorden nå, med Flo på 130cm over normalt. Men er det best å fiske i dag eller heller utsette det til stormen har gitt seg? Tenker at kanskje begge deler er like bra, men noen som har erfaring med dette? Og kanskje spesielt i Oslofjorden (tips til gode torskeplasser med tidevannet som kommer nå er heller ikke å forakte!). Ålreite plasser for torsk sånn ellers for meg har vært Torvøya (på isen) i sør, og oppover via Elnestangen, Børsholmen, Holmenskjæret og mange fler små viker, bukter osv osv. Børsholmen og Elles er vel stedene jeg tenkte meg i dag. Førstnevnte pga stor sandbanker/skjellbanker som nå blir dekket i nok vann (endelig) til at man ikke setter seg fast hele tida... Sistnevnte da strømmen der er kjent for å være gøyal med tidevannet og gir ofte fisk - selv om det var køfiske der for noen år siden. Heldigvis mindre slikt nå generelt og trolig 2.juledag spesielt ;)

    Annen spennende flatfisk ++ som kan nåes bedre nå enn ellers ville selvsagt også være av interesse. Svigers har akkurat vært på besøk, og kommer tilbake igjen om et par dager, og skulle gjerne vist vestlendingene at det finnes utmerket fisk i denne fjorden også ;)

    • Like 1
  18. 14 timer siden, iRobin skrev:

    Takk for knall svar!! Åssen tror du isen er nå? Har kjøpt inn fjærmygglarver men må skaffe meg non små myskhaer i fargene du nevner. 

    Tid på døgnet og dybde etter siken?

     

    Mvh. Robin

    Siken kan du godt fiske langt utover dagen og mot solnedgang. Trenger (heldigvis) ikke være noen morgenfugl! Gangbar is der oppe nå, 20+cm :) vika jeg nevnte for sik er like ved der du kan parkere, Monsrudvika. Vannet er max 10m dypt og topografien er heller "kjedelig", så du kan omtrent være hvor som helst. Men Monsrudvika er der OFA har arrangert sine forumturer tidligere, IIRC, og det pleier å bli noen sik der ;) litt lenger nord for Monsrudvika tok Fisherman to flotte bælfeite gjedder på hel 200g sild (kan jo bruke sik også evt ;) )  på den ene turen. +/-5kg begge to. Den ene hadde fått hele overkjeven bitt av, og var blind på ett øye. Likevel var den rene julegrisen, så de lider ingen nød i det vannet ^_^

  19. Østsiden av vannet er vel Lunner Allmenning, vestsiden er OFA. Har du ett av kortene bryr trolig ingen seg hvilken side du er på i de fleste delevann. Men vær obs på forskjellige regler mtp antall stenger, minstemål/maxmål (gjedde f.ex) i delevann. Sikfisket er som regel ganske bra der, prøv "vika" på østsiden av vannet (tror det er en badeplass på sommeren). Myskha i hvitt, sort, blått er som regel fine farger. Bør ikke være veldig store, liten i kjeften! Får du tak i fjærmygglarver går de for å være best, men kan fint bruke kunstig (Gulp!/Powerbait) eller maggot. Kan fôre opp med frossen fjærmygglarver i fra akvarie/zoo-butikk for å lokke inn. Ikke bruk for mye av gangen så de spiser alt annet enn agnet ditt ;)

    Sik er nok bedre (som mat) litt lenger utpå enn nå rett etter gytinga (skjedde nå i månedskiftet sånn ca). Men for å krysse av på lista er de nok greie å ta nå! Ellers er det gjedde, lake og litt andre standardarter i vannet du kan få også, så ta med litt div hvis siken ikke er bitevillig ;)

    Skitt fiske!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.