Gå til innhold
Fiskersiden

Iggern

Medlemmer
  • Innholdsteller

    33
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Iggern

  1. 1 minutt siden, piscator skrev:

    Snella har nok litt liten senekapasitet til kveitefiske, og jeg mener stjernebremser generelt er for svake til kveitefiske. Spakbrems er langt å foretrekke. Dessuten mener jeg at snørefører er en uting under kveitefiske, som lett gir deg problemer.

    Og for all del, holde deg langt unna monosene til kveitefiske! Bruk braid; 0.32-0.40 er passe. Skaff deg en braid som er slitesterk, som for eksempel Powerpro. Og du trenger en kapasitet på minst 300 meter, selv om kveitefisket i nord stort sett foregår på relativt grunt vann; 15-70 meter, normalt mellom 20 og 50. Men ei kveite som legger ut på langtur tømmer raskt spolen! Som fortom passer det med 1.2mm nylon. ca 1,5 meter er normal fortomslengde.

    Stanga bør vel være minst 20lbs, og usikker på om din stang er kraftig nok. At stanga er relativt kort er fint når man fisker fra båt.

    skitt kveitefiske!

    PS: bruker du 0.55mm mono til dorging? er ikke det overkill? Jeg har dorget en del etter ørret og laks, og har stort sett brukt 0.38 mono (Berkeley Big game) til dette fisket. Mer enn solid nok.

    Takk for godt svar! 

    Har andre alternativer til snelle også der jeg har muligheten til å fjerne snørefører! Veldig stiv og kort den stanga jeg snakket om, det er en pilkestang til hav iaf :-)  er noe usikker på linekapp på den andre snella, men tror den er hakket større.

    Ja, jeg bruker 0,55 til dorging, dette av den enkle grunn at jeg kjører med devon på nymoderne stenger man ikke får sveiva svivel inn på :-) maxima'n er stiv og jeg får mindre tvinn på sena!

  2. God dagen! Skal ha meg en uke etter kveita i finnmark nå, er ett stykke innlandsmenneske så er hovedsaklig mjøsfisker og fjellmann! Derfor lurer jeg på;

    - Er min DAIWA accudepth grei nok til kveitefiske, litt lite linekappasitet kanskje? Bremsen er jeg ikke redd av (tok da knekken på en shimano downrigger)

    - Hvilken sene burde jeg ha? Vil ikke satse på min 0.55 maxima etter havets dronning

    - Er min pilkestang med slukvekt på 70-300g grei nok? Tror den er 150cm.

     

  3. Har mistet ene sideparavanen min og vurdere å fikse meg et enkelt og ikke veldig dyrt oppsett til planerboards nå, noen tips til butikk og eventuelt hvilke mast(er) og brett jeg burde kjøpe, skal brukes på mjøsa :)

  4. Slik ble mine lenker, jeg er noe usikker på hvordan dett vil påvirke gangen, men etter det jeg har hørt skal denne lenken+krok være en god løsning. Dette vil Tiden vise- Gleder meg som F... til torsdag kveld, for da går startskuddet i Mjøsa!

    Lenken er satt sammen av:

    Sølvkroken extreme snapphvirvel- str: 3

    Owner ST-41 BC 2X Cutting Point -str: 1

    (Tomic 4" firetiger, Rapala Husky 13 Ph, Rapala husky 13 prikken)
    10917284_10152687713572303_8599285799409

    • Like 3
  5. Kjører konsekvent med en treble på wobblerne. Ørreten tar ofte fra siden som gjedda og dorger jeg ørret prøver jeg å få treblen til å sitte litt bak midten på wobblern, dorge jeg laks har jeg kroken rundt halen på wobblern. Er slik de fleste jeg kjenner rigger sine wobblere. Flere trebler var avlegs for mange mange år siden

    Jeg kjørte hele fjordåret med orginale wobblere, slik de leveres fra fabrikk i all uvitenhet om at det er mulig å få den endra bedre med litt modding, skjønner da ikke hvorfor store produsenter som rapala, abu ++ bruker tre trebbles på nesten alt av utstyr de leverer? noen som har et godt svar på dette så tar jeg av meg hatten.

  6. Noen som har erfaring med dette settet:

    http://www.fiskeutstyr-online.no/shop/saet-tilbud-10662p.html

    Formål: Trolling på Mjøsa. Har INGEN erfaring, men håper den kommende sesongen byr på muligheter.

    Noen som har noen enkle instruksjoner for oppsett med sideparavaner, gjerne bilder/grafikk.

    Hei Galia, jeg kan begynne med å si at jeg ikke har noe erfaring med disse stengene. Correct me if i'm wrong; men tror det der er stenger spesielt ment for å bruke til dyprigg. Jeg selv bruker billige stenger til trolling på mjøsa (http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fiskesett/Trollingsett/Dorgesett/Alle/Okuma-Trolling-8-6-12-25lbs-Okuma-XPD30-Kj%C3%B8pt-l%C3%B8st-1298--H%C3%B8yresveiv144538-p0000075929 )

    av sideparavaner bruker jeg: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Trollingtilbehor/Planerboard,-paravan/Great-White-Paravan-pakke-H%C3%B8yre-venstre155582-p0000087010

    På disse vil jeg anbefale å bytte sikkerhetsbøylen til en mer massiv en da dette er det som forsikrer deg om at du ikke skal kunne miste brettet om gummiklypa som du fester til lina løsner, denne blir fort ødelagt da du åpner og lukker den opp til flere ganger pr tur. å miste brett er kjett, tro meg <_<

    Er du helt ny i faget vil jeg anbefale deg å lese Team Colibri sin guide, da dette er den siden jeg til nå har hatt best utbytte av å lese. Her er det veldig mye lærdom å hente! (http://teamcolibri.blogspot.no/2012/03/hva-trenger-man-til-dorging-trolling.html)

    Skitt fiske :)

  7. Skjønner hva du mener, men med en båt med total verdi inkludert motor 40' er det kanskje litt overkill med et ekkolodd til 30'? :) jeg trenger ikke det største og beste, jeg trenger noe som er egnet til min enkle bruk.

  8. Ai, Elite 7 kjøpt i usa funker, jeg her en av de Erik nevner :) Men glem retur muligheter.

    Jeg har en følelse av at det kommer en del brukt utstyr Lowrance på markedet til våren, ettersom Både Elite og HDS serien blir byttet ut med nye modeller med nye kule funksjoner noen bare må ha.

    Så jeg ville hatt litt is i magen og ventet litt med det. Er du lærling, tjener du vel fort en del mer om et halvt år?

    Skjønner! da går jeg for å vente, liker generelt ikke Ebay, da det er så mye jobb om varen skulle være skadet i frakt eller lignende.

    "ettersom Både Elite og HDS serien blir byttet ut med nye modeller med nye kule funksjoner noen bare må ha"

    Dette er nok folk som er hakket mer intr i Ekkolodd enn det jeg er!

    Lønna øker hvert halvår, stemmer det! men, første Mai vil jeg gjerne at alt skal være på plass for da går jo startskuddet for oss som fisker mjøsa :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.