Gå til innhold
Fiskersiden

Angerfish

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Angerfish

  1. Helt klart. og både tang, avbitertang og håv står klart i gjeddesekken i boden. Problemet var heller at jeg var uforbredt på storgjedda på denne turen. Som sagt hadde jeg gjerne satt denne ut igjen, men med lett utstyr så ble den kjørt litt for lenge. Men at det var fett er det ingen tvil om!

  2. Hei og hå! Tenkte jeg skulle dele en liten opplevelse med dere. En opplevelse som beviser at man ikke trenger å reise lang etter morsomt fiske!

    Denne fredagen dro jeg og min storebror for å fiske i ei elv i trøndelagsomerådet. Vi fisket til sent på natt og jeg var hjemme ca kl 0300. Samboeren skulle opp på jobb kl 0600 og var så snill at hun vekte meg før hun dro. Det resulterte i at jeg ble lys våken og rastløs. Derfor bestemte jeg meg for å utnytte dagen og dra opp til den nærmeste fiskedammen jeg vet om her i Trondheim, Theisendammen. Jeg hadde dagen før BETALT for mark (sykt) for første gang, og følte at jeg MÅTTE bruke opp marken før den daua naturlig. Det har i det siste vaket ganske bra der oppe og jeg har fått litt småfisk på dagtid tidligere i sommer.

    Nå skulle jeg altså fiske storfisken jeg har sett der oppe. Den som alltid vaker én meter til venstre for duppen. Den som bare napper i marken når jeg for én gangs skyld treffer vaket med ultralett oppsett, liten krok og en nydelig anrettet mark. Jeg gikk målrettet av bussen og rett til godplassen. Det vaket ganske bra, men ikke like mye som tidligere i uka. Klokka var 0715, sola strålte og jeg var helt alene. Nydelig! Etter en halvtime så begynte det å regne. "Flott! Værskifte!", tenkte jeg. Så bøtta det ned. Noe så sinnsvakt! Jeg ble våt inn til huden på et øyeblikk, og alle tegn til fisk døde ut. Men, regn holder iallefall folket hjemme. Jeg gikk rundt dammen og kastet, prøvde å plassere marken i vak og langs alle naturlige standplasser jeg kunne se. Etter to, tre timer hadde jeg kommet ca halvveis rundt. Jeg byttet fra krok og søkke til et rødt jigghode på 5 gram som jeg agnet med en ganske feit mark. På første kastet kjente jeg at noe tok marken. Den beit rolig og forsiktig. Jeg ventet 2 sekunder og gjorde tilslag. Reaksjonen i andre enden var jeg på ingen måte forberedt på. Stanga slo nesten ned i vannet, snella hylte av glede, og jeg skvatt som *****! Dette var absolutt ingen ørret! Gleden var likevel stor, og pulsen spratt i været. Den økte ytterligere når jeg kom på at jeg fisket med den minste ørretstanga, med 0.10-snøre og NULL fortom. Jeg er sjeleglad for at jeg tok spolen med fireline og ikke 0.16 mono akkurat denne dagen.. Når jeg endelig fikk tatt en titt kunne jeg bekrefte mistanken: jeg var utsatt for et godt gammeldags bygjeddeoverfall. Snella hylte på nytt og fisken dro 30 meter rett ut og ned. Dette gjentok seg sikkert 15 ganger før gjedda var utmattet jeg endelig fikk tatt rett grep og løftet den opp på land. Uten tang så endte jeg opp med noen tannmerker på begge hender når jeg skulle få ut kroken. Og det etter avlivning. Fiskevekta mi stopper på 6 kg, så jeg fikk ikke bekreftet annet enn at den veier mer enn det.. Lengden fikk jeg derimot målt og den ble 97 cm! Skulle i utgangspunktet likt å sette den ut igjen pga størrelsen, men fighten varte leeenge og fisken var helt ferdig så da blir det gjeddekaker resten av sommeren.

    Jeg elsker at jeg kan ta bussen i 10 minutter og ha muligheten til å få både kilosørret og svære gjeddemadammer. Nå er målet å få en 10kg+ før isen kommer!

    Gjeddekakefest, go!

    post-30899-0-50732400-1437909795_thumb.j

  3. Hei og hå!

    Etter at jeg landet 5kilosgjedda som første av arten har jeg viet ganske mye tid til gjeddefiske... Litt hekta, for å si det slik!

    post-30899-0-07323800-1427995406_thumb.j

    Nå som isen trekker seg tilbake så ville jeg teste et vann litt lenger øst for der jeg var sist. Kun rykter om gjedde her også, men litt sikrere kilder. Siden dette vannet er ganske mye større enn det første så bestemte jeg meg for å rett og slett gå hele veien rundt og kaste, bare for å få litt oversikt over hvor gjedda evt kan trives. På vei rundt så kom jeg over, ikke mindre enn tre (!) fantastiske bekker/elver. Stilleflytende, forholdsvis smale, igjengrodde og dype! Perfekt for både gjedde og ørret. Der skal jeg LETT fiske når der blir varmere.

    post-30899-0-21215000-1427995738_thumb.j

    Etter ei god stund, i ei solfylt vik, hugg det godt i wobbleren (biltema, oh yes). Fikk akkurat bekreftet at det var gjedde før den spytta ut wobbleren og svømte avgårde. Kjipt, men fikk ny giv når jeg så hva det var. En halvtime senere kom jeg til et isdekt stykke.

    Tenkte på et tips jeg fikk en gang om å fiske etter ørreten langs iskanter, men hadde ikke trua. Kasta oppå isen.... fikk dratt wobbleren ut i vannet og ca to sekunder etterpå; bam! Landa en finfin kilosgjedde!

    post-30899-0-00434200-1427995471_thumb.j

    Hadde et hugg senere også, men den ble ikke med helt inn.

    Siden jeg ikke har spist gjedde før så bestemte jeg meg for å ta med kilosn hjem. Etter litt googling så tørket jeg støv av min hjemmelagde varmrøykeovn. Den ble til i fjor sommer når det ikke var annet enn makrell å få og jeg ville prøve å få brukt alle som måtte knertes etter stygg kroking o.l.

    Jeg la gjeddefillétene i hvitløk/sitronpepper/salt, hadde i en dæsj vann, og lot de ligge noen timer. Så ble de røkt på 90ºC i 30 min. Litt høyere temp enn jeg ville. Ideelt sett skulle jeg hatt 75º-80º i én time, men selve temp.kontrollen må taes på feelingen og den har blitt borte over vinteren ;) Ikke for å skryte for mye av meg selv, men dæven det ble godt! Til og med gamlingene hjemme likte det! Neste gjedde får samme behandling, helt sikkert!

    post-30899-0-38409200-1427996767_thumb.j

    post-30899-0-88206800-1427996776_thumb.j

    post-30899-0-41434300-1427995792_thumb.j

    • Like 3
  4. Klarte ikke la være, måtte teste de i sjøen i dag. De rene spinner-versjonene går så det griner! (har lagd 3-4 stk) Hvis ikke gjedda biter på en av de da gir jeg opp :D Må bare passe på å ikke lage de for baktunge neste gang.

    Men den franken-gummien går litt skjevt. Tror kanskje det kan løses ved å kutte spinner og splitring nederst og sette på en ring i festeøyet midt på. Det virker som om det er litt trangt og "tvinger" gangen for mye.

  5. Ny tur, ny gjedde! Denne gangen 5.6 kg! Samme vann, nesten samme plass, men annen mann bak fiskestanga. Denne gangen beit'n på en hvit curlytail-jigg med et rødt spinnerblad på opphenger foran. Litt kaldere i helga, litt mye is på vannet, men isfritt rundt innløp og utløp av bekk/elv. Gleder meg til påska nå! Da skal jeg teste noen nye spinnerblade/gummi-kombinasjoner i 3 nye vann jeg har blitt tipsa om de siste dagene. Mye engasjement rundt gjeddefiske, både på godt og vondt.

    post-30899-0-28620700-1427025134_thumb.j

  6. Hei!

    Har lest mye og lenge her inne, plukket opp mye tips og inspirasjon. Nå er det på tide å gi litt tilbake;

    Har fiska i sjøen hele vinteren, mye (les; dritmye) torsk å få, litt ål, litt flyndre,men det gir liksom ikke den samme tilfredstillelsen som fangst i ferskvann. Tidligere har jeg nesten utelukkende fisket etter ørret, men etter at en kompis tok i gjedde på 13 kg så ble jeg litt gira på å prøve selv. Så da ble det brukt godt og vel ei lønn på div utstyr som jeg ikke visste at jeg trengte, også måtte jeg vente på at isen skulle gå. Heldigvis går den ganske tidlig på enkelte plasser her i trøndelag. Pakket sekken, vekte sykkelen fra vinterdvalen og la i vei, litt usikker på om det faktisk var gjedde i det vannet jeg skulle til!

    Jeg kom frem fredag kveld, ca kl 17.00. Rakk å fiske 2 timer før det ble såppas mørkt at jeg måtte gi meg. På kveldens siste kast var det noe som tok helt inne ved land. Kunne vært gjedde, kunne vært ørret, men den plaska avgårde før jeg rakk å se. Den tok på en 15 cm, 25 grams gummigjedde.

    Tidlig opp lørdag morgen, påan igjen. Prøvde et nytt sted ved samme vann, men det var mye grunnere enn jeg trodde og det var veldig mye vegetasjon rett under vannskorpa (ikke nødvendigvis dumt, men her ble det plagsomt). Etter et par timer med prøving og feiling sykla jeg tilbake til gårsdagens fiskeplass. Og på første kast tok det igjen rett inne ved land. Nå fikk jeg bekreftet at det var ei lita gjedde, men den var såppas liten at jeg ikke ble lei meg for at den glapp igjen. Maaange timer gikk, skifta mye wobbler, shadd og spinnere, jeg kokte kaffe, stekte pølser og grubla litt.

    Men jeg ville ikke gi opp enda! Og ca kl 16.15, etter at sola akkurat hadde gått ned bak en haug, hugg det kraftig i gummigjedda. Fisk! Og det var ikke no smågjedde som sist! Etter å ha kjempet i 5-10 min fikk jeg tatt en titt, og jeg kunne fort konstatere at den håven jeg hadde med ble altfor liten! Heldigvis satt den godt og jeg kunne dra den enkelt inn i "strandkanten" jeg sto på. Min første gjedde rundet akkurat 5 kg på vekta. Helt sinnsykt. Ikke hadde jeg fått gjedde før, ikke visste jeg om det var gjedde der før jeg kom dit, og nå lå den der; dritlang, dritfeit og drittung. Det syntes ihvertfall jeg der jeg hoppet rundt og hylte for meg selv. Den fikk glatt svømme videre og vokser seg forhåpentligvis enda større til neste gang.

    Etter det så klarte jeg ikke konse helt, så jeg dro hjem. Prøver på nytt imorra!

    post-30899-0-73390000-1426360697_thumb.j

    post-30899-0-47430900-1426360699_thumb.j

    post-30899-0-73725200-1426360700_thumb.j

    • Like 5
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.