Gå til innhold
Fiskersiden

Trønderfiskern

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trønderfiskern

  1. siden du skal ha litt forskjellig så ville jeg ha tatt en tlf til en fiskebutikk og forklart hva du skal fiske, og få de til å sette sammen pakker. jeg er selv nybegynner, da jeg startet i mai i år. og kan gi mine tips i forhold til det jeg selv har erfart( ta tipsene med en klype salt, da som sagt jeg er nybegynner).

    til ørret fiske, liker jeg en klasse 5 stang i 9 fot lengde. denne passer fint til tørrfluer og nymfer og er lettere å kaste en fluestenger med lavere klasse( 4stang, 3 stang osv).

    til å fiske streamere etter innenlands ørret og fiske på sjøen i lite vind passer en 9- 9,6 fot 6 stang.

    til sjøøret / laksefiske i mindre elver og på sjøen i vind, passer en 9 til 9,6 fot klasse 7 stang.

    for all del , du trenger ikke 3 stenger i starten, det holder med 2. kansje en 5 og en 7 stang er greit nok, da har du i værtfall mulighet til å fiske mer variert.

  2. hei, for fluefiskedelen anbefaler jeg å bruke forumet til fluefiskesiden.no , men det er sikkert mange her som også kan svare. kan være smart å spesifisere hva du skal fiske etter, (ørret, laks, sjøøret). og hvilken fluestang du trenger snører til, hvilken vektklasse den har. foresten så trenger du ikke å bruke 30000, du får mye bra flueutstyr på salg.

  3. hei, dette er sikkert et dumt spørsmål, siden en del av laksefiske er flaks. jeg har ofte fått hørt at fisk som går tar mye lettere en fisk som står. men når det kommer til laksevald, så er det ofte vald som ligger litt oppi elva med høler der de tar mest fisk. burde det ikke egentlig være lettere å ta fisken i vald som ligger relativt nærme utløpet av elva? de vil jo som oftest gå, å ikke stoppe opp. mvh trønderfiskern.

  4. dette var på . er ikke ute etter å "rakke ned" på noen, kan jo være en oversett feil(eventuelt at jeg forklarte meg for dårlig), har jo hørt mye bra om de, og har fått god hjelp til andre ting der før.

  5. Takk igjen. Begynner å lure på hvorfor en ekspeditør i en en spesialforetning gir meg så feil dimensjonerte fortommer, når de skal være eksperter på dette, glad jeg lagde meg bruker på dette forumet ! Rio fortommen var 15 ft , den jeg fikk anbefalt til en 6stang

  6. Var i butikk å kjøpte fortommer til smålaks, hadde allerede en zpey fortommspole på 0,35 med 10 kg bruddevne, fikk noen Rio lakse fortommer, i størrelse 0,35 , som jeg ser at har en bruddevne på 5,4 kg,. Ekspeditøren sa dette skulle gå greit. Men Er det smart å skjøte på med en line med høyere bruddenevne eller blir dette helt dumt? Er foresten nybegynner.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.