Gå til innhold
Fiskersiden

janerik83

Medlemmer
  • Innholdsteller

    20
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av janerik83

  1. Hei.

    Har vært ute og prøvd meg på kveita nå i x antall dager og timer. Bruker gummijigg på 400 gram i ulike varianter. Til nå har kveita uteblitt, så det jeg lurer på er om jeg gjør noe feil? Vet at det er kveite i områdene hvor jeg har vært. Noen tips i forhold til stang bevegelser? Sveiving? Håper noen her kan gi meg noen peke pinner :-)

  2. Det er absolutt ikke for tungt utstyr, snella veier tross alt bare litt over 600 gram og det er ikke mye mer enn småsnellene. TLD 20 er en veldig bra og driftsikker snelle med jevn og fin brems, det er tatt mange store kveiter på den, det negative er at sveiva er litt veik og den er noe stor og klumpete. Som nevnt over er trenden små og lette havfiskesneller til slikt fiske, om du vil ha tips hos meg så kjøp f.eks. en Preywinder (PLD), en Accurate eller en Daiwa Saltiga.

    Det ble så jeg kjøpte meg en pray winder pdl 12 og en prey power jigger 5,8 15-40 lbs stang :)

  3. Hehe ser at det kommer til å bli handla mye jigger fremover :)Magic Minnow Halibut anti Twist Rig er det for at agnet skal holde seg rett i vannet ? Jeg har noen kroker som jeg bruker til assist under jiggen, Ser nesten ut som en S, 2 små kroker som jeg hekter på gummin og en stor som stikker ut under. Husker ikke hva de heter. Skal bestille meg en prey jigg på 450g og en Crazy Daisy. Så skal jeg nå prøve og komme med noen skryte bilder utover sommeren vist det blir noe! og vist det ikke kommer noe så er det vell en grunn for det :P Tusen takk for tips og råd!

  4. Da var det bestilt Prey Winder 12 og Prey Jigger 5,8 15-40 lbs :) Ang jigg så har jeg kjøpt noe, men må vell ha et par til. Kjøpte noe greier fra sølvkroken, solvkroken tobis softbait 385 gram en i sølv og en i grønn(Noe erfaring med den?) og så har jeg noen Storm shadow jigg i grønn og i blått. Tenkte å bestille en Prey Halibut Target - Herring ? Og en Magic M, Crazy Daisy i hvordan farge ? :)

  5. TLD15 fungerer fint og jeg har tatt mange fine fisker med den. Det man skal merke seg er at den ikke har ører for feste av havfiskesele og at den rommer mindre snøre enn TLD20. Men idag brukes kun multifilament snører så den rommer mer enn nok snøre. Vektforskjellen mellom TLD15 og 20 er på kun 140gram. Jeg har kun kjent på Beastmaster Slim stangen i butikk, men jeg syns håndtaket ble for tynt og likte ikke helt aksjonen på stangen. Noen elsker denne stangen, så meningene er ulike. Et annet alternativ til lett og god stang er denne: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Westin/Dynamic-Boat/Westin-Dynamic-Boat-7-6-20-30-lbs-147635-p0000131348Denne stangen brukte jeg da jeg tok kveita på 22kg og den tåler lett mye større fisker. Settet med TLD20 og Beastmaster stangen er ikke et tungt sett og vil fungere fint til alt slags havfiske. Men dersom du vil ha ett lettere og rimelig sett er Westin Dynamic Boat 7,6 20-30lbs og TLD15 et bra alternativ. Jeg har lagt ved linker til filmer fra et par av fisketurene mine så du kan se hvordan utstyret fungerer. I Sørøya filmen fisker jeg med Westin stangen og TLD15, mens i Værøy filmen fisker jeg med Black Hole og Talica 10 2-speed. Angående Black Hole stangen er den meget bra til jigg og agnfiske etter kveite, men nesten ubrukelig til dypvannsfiske etter lange/brosme. Dette er fordi den har så stiv tupp som gjør at det er vanskelig å se smånapping.

    Sørøya

    Værøy

    Det var noen fine fangster, for en opplevelse! Var dere lenge ? hva koster noe slikt ? Har du noe formening om http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Prey/Prey-Jigger/Prey-Jigger-6-6-12-30lbs-For-multiplikatorsneller-2-delt136432-p0000118379og http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Havfiskesneller/Prey/Prey-Winder/Prey-Winder-12-I-Low-Speed-Lever-Drag-135087-p0000119388 ?

  6. Hei janerik83, og velkommen til forumet. Det er ikke nødvendig å poste det samme emnet i flere underforum, det vil uansett dukke opp på toppen av lista på "nye innlegg" som er den de aller fleste bruker når de logger inn på fiskersiden. Når det gjelder spørsmålet ditt er det mange gode svar i de andre trådene dine, men jeg holder med de som råder deg til en mindre, lettere og mer kompakt snelle. Disse er kraftige i massevis, har nok snørekapasitet, og er ikke minst lette og deilige å fiske og kjøre fisk med. Okuma er nevnt, preywinder er nevnt, sammen med daiwa saltist er dette forholdsvis rimelige ift shimano (eks Talica), men holder mål i massevis til flere års kveitefiske. Min første havfiskesnelle var en tld 20, og har hatt mye gøy med den, dog mest agnfiske, men når jeg fikk prøve lettvektsneller har jeg aldri sett meg tilbake. Skitt fiske!

    Tusen takk for det, skal ikke skje igjen. Ny her så viste ikke det og ønsket svar fort :P Har fått masse gode svar, så får bare se hva jeg ender opp med. Endte opp med å avbestille da flere sa at det var for tungt utstyr for å fiske målrettet etter kveita. Tror det blir en TLD 15 i år, så får jeg se om jeg om jeg ikke får litt opp i pris til neste år.

    Tusen takk for svar og all hjelp!

  7. TLD20 fungerer fint til kveitefiske. Denne snellen kan brukes til det meste av havfiske i Norge (minus håkjerring) og er en solid snelle som holder i mange år. Jeg har selv landet ei kveite på 22kg med TLD15. Skulle du etterhvert ville kjøpe utstyr spesielt for kveitefiske kan man investere i en kortere stang og en mindre snelle. Jeg bruker Black Hole Cape Cod Special 250g og Shimano Talica 10 2-speed. Dersom du ikke har kjøpt jigger er Magic Minnow Crazy Daisy en jigg som absolutt er å anbefale. Den fisker meget bra etter kveite, torsk og sei.

    Hei.

    Hvordan fungerte tld15 ? Avbestilte da jeg såg at det ble for tungt, vurderer å bestille tld 15 og http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Shimano/Beastmaster/Shimano-Beastmaster-AX-Boat-Slim-7-6-20-30-lbs148741-p0000132756. Har kjøpt en del jigger, men får bestille en av de bare for at de var så fin :)

  8. Ville ikke gått målrettet etter kveite med en Tekota.

    Tekotaene er knall gode til sitt bruk, men synes at f.eks. en Talica hadde vært å anbefale.

    Jo mindre mikk-makk som kommer i veien jo bedre.

    Ville styrt unna snørefører, da det kan hende at den ikke klarer å henge med i svingene.

    Prey winder serien er også verdt å se på!

    Takk for svar! Skal se på det men Talica og Prey winder snellene er over midt budsjett for denne gang. Tror jeg skal teste stangen som Buster anbefalte og en TLD 15 snelle. Så får vi se hvor det bærer i år, kanskje jeg må oppgraderer til neste år igjen :P

    Ville også sett på en kortere stang til målrettet kveitefiske. 5'8" for eksempel. Å pumpe stor kveite med ei 7'6" stang blir tunge saker.

    Har canselert ordren på skitt fiske så får se hva jeg finner av stenger når jeg skal bestille igjen :)

    • Like 1
  9. Gratulerer med nytt fiskeutstyr! Detta så farlig ut! :thumbsup: Tror over hodet ikke at snella er for stor, ut fra bildet. Har ikke erfaring med kveitefiske, men når vi vet at kveita blir styggstor, og kan være utrolig tung å få opp,( utsagn fra erfaren kveitefisker), så tror jeg nok det er lurt å ha utstyr som holder. Det tror jeg du vil erfare den dagen 150-kiloskveita biter på.

    Har du noen fisketips om kveite da? Har båt på trøndelagskysten, og vil gjerne prøve meg på kveitefiske etter hvert.

    Hei takk for innputt :) Når det gjelder råd ang kveite fiske så er det første tolmodighet, så må du finne en plass den faktisk er :P Ut over det så er det vell bare å drive over områder med stanga i bevegelse og en god jigg eller en sild i enden av snøre :) Dorge etter kveita skal vist også være effektivt. Har ikke prøvd det selv, men en som sa at 1-1,5 knop og med en jigg nært bunn. Hvor i trøndelag holder du til ?

  10. Tusen takk for svar. Har ikke hatt noe problemer med snøre førern ? TLD 15 snella er ikke så veldig mye tyngre en tekota 600 snella, men den er uten leder ?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.