Gå til innhold
Fiskersiden

Martin Karlsen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    79
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Martin Karlsen

  1. Vet ikke om du er i Sandefjord enda, men du finner nok ikke så mange ørreter i Sandefjord. Ta turen til Larvik så skal du se at det er godt/greit med ørret å få (Er i hvert fall 4 vann og en elv). Jeg anbefaler deg å sjekke ut Larvikmarka Fluefiskeforening for info (du trenger ikke å fiske med flue bare så det er sagt)! :) 

  2. Bruker nå for tiden drivanker etter båten, men syntes ikke dette er optimalt. Vi er som regel fler samtidig i båten og det fiskes med 4-6 stenger samt alt annet vi har hengene ut rundt båten :P Ønsker derfor minst mulig greier som henger ut/etter båten utover det som allerede er der..

    Jeg mener at det burde være mulig å få denne motoren til å gå saktere? Noen andre som har  samme motor og ar lyst til å dele litt?

  3. 5 minutter siden, L K skrev:

    Enten kan du henge et drivanker etter båten,eller bytte propell til en med mindre stigning.

    Gikk selv ned fra 13" til 11" i stigning på en 25hk for å få rette farten.

    Sikker på at det er 3 knop og ikke 3 kilometer du har?

    Synes 3 knop på tomgang var mye for 4hk på en 16foter...

    Ja, det er jeg sikker på. Har ikke knopmåler i båten, men har målt med KM/T med GPS og mobiltelefonene våres. Den viser fart på 5,3 KM/T dersom det er god motvind og 6,9KM/T når det er så godt som vindstille. Helt enig L K, 3 knop er veldig mye for en 4hk og en 16 fots båt med dobbeltbunn og masse vekt i seg..

  4. Hei,

    Jeg har nesten nylig kjøpt meg denne motoren (motoren ble kjøpt brukt, men er kun gått noen få timer i følge forrige eier).

    Motoren brukes til dorging og farten jeg ønsker å ligge på er 1,5-3 knop. Men med denne motoren så ligger jeg utelukkende over 3 knop selv om jeg kjører på tomgang? Båten den står på er en 16 fots NordPolar så båten er helt klart tung nok. Er det mulig å gjøre noe med dette? Ønsker altså å kjøre i saktere fart enn det jeg gjør i dag.. (Ønsker en fart på 1-3 knop)

    På forhånd takk for svar :)

  5. 4 timer siden, Aurejeger skrev:

    Istedet for å slette dette idiotiske innlegget jeg skrev, lar jeg det stå som et eksempel på hvordan man IKKE skal oppføre seg.

    Denne slags latterlige innstilling fra min side beklages på det sterkeste.

     

     

    Hehe :)

    Den ‎23‎.‎08‎.‎2014 at 21.05, rogna skrev:

    Når det gjelder den myndighet det enkelte oppsyn har, så skilles det mellom oppsyn med og uten politimyndighet.

    Hvilken myndighet har en som ikke har politimyndighet og hvilken myndighet har den med? Hva kan de altså gjøre? (Jeg er ikke i en diskusjon med noen oppsynsmenn/grunneiere bare så det er sagt, jeg bare spør fordi jeg er nysgjerrig :)

  6. Ser ut til å være første generasjon av real eel fra Savage Gear. Dersom den er leddet (du kjenner det så vidt) så er det andre generasjons real eel :)

    Disse har dessverre ikke fungert veldig bra for meg, men ser jo at det blir tatt fisker på de. Jeg har brukt de til fiske etter gjedde. Lykke til! :D 

    (Til info så går de veldig rart/merkelig i vannet og enda rarere ved bruk av fluorcarbon-fortom)

  7. Den ‎22‎.‎06‎.‎2016 at 15.13, Aristokraten skrev:

    Da ble det denne. Har nå fått den og jeg må si jeg virker litt skeptisk, men vi får gi det ett forsøk :) Det som gjør meg litt skeptisk er disse aluminiums stengene som er i matten og hvor tynn matten faktisk er. Sitter med en følelse av at denne ikke beskytter fisken så godt og i hvert fall ikke med tanke på hvor store (tjukke) disse stengene er. Dersom fisken for eksempel begynner å sprelle/hoppe så vil den treffe rett på stengene og matten er så tynn at den ikke demper fallet noe særlig...

    Time will show.

    Uansett takk! :)

  8. Hei,

    Hvor er det dere bestiller klær med deres eget trykk på? Jeg selv har brukt både Spreadshirt og Vistaprint, men er ikke noe fornøyd med kvaliteten fra Vistaprint og jeg syntes Spreadshirt kan bli dyrt med tanke på mva og tollgebyret fra Posten..

    Må være mulig med trykk foran, på armene og på ryggen (et lite bilde på ryggen, men resten tekst). Genser/jakker

  9. 50 minutter siden, Martin Lopez skrev:

    Jeg har laget målebrett en gang i tiden og til formålet, ( http://lh5.ggpht.com/_Fsl86SBRUQc/SuscKVEgNiI/AAAAAAAACCI/b4GyhSwhWFA/s720/IMG_3665.JPG )  men ..Gjør det enkelt : Kjøp dere målebånd ment til tekstil og lim på der dere vil . Takrenner , planker osv

    http://www.cchobby.no/maleband-l-150-cm-6-stk

    Problemet med disse målebåndene er jo at disse er så "tynne/smale". (PS: ja jeg vet at jeg selv kan streke opp på brett osv, men jeg ønsker altså en ferdig løsning :P #latskap..) Synd du ikke lager og selger de da Martin Lopez! :(

    • Like 1
  10. 21 timer siden, Dolven skrev:

    En brukt GoPro kan gi mye for pengene. Generasjon 3 er ikke så verst, og jeg synes forsåvidt også den nyere "billig-GoProen" gir veldig mye for pengene. Hvis du ikke trenger slow-motion og 4K kan jeg absolutt anbefale den som kun heter Hero. Hvis du trenger litt mer kan en brukt GoPro Hero 3 være et godt alternativ. Eneste ulempen med GoPro er egentlig størrelsen, men også her har GoPro et alternativ, nemlig Hero Session. Skal du ha noe mindre enn det, går det fort utover bildekvaliteten, uavhengig av produsent, med mindre du går opp i pris. 

    GoPro Hero går for ca. 1300 kr nytt.
    GoPro Hero+ går for ca. 2000 kr nytt. 
    GoPro Hero+ LCD går for ca. 2250 kr nytt. 

    Jeg har selv Hero og er veldig fornøyd med den. Til enkel bruk er den mer enn god nok. Og bildekvaliteten er ikke så verst den heller. Her får du 1080p full HD 30fps og 720p HD saktefilm med 60fps. 

    Se der ja, kjempe svar! Hjertelig tusen takk! Tror nok da kanskje jeg får starte med en vanlig Hero lik det PeterSL bruker (fine fangster da!). Takk til deg også Espen for utfyllende forklaring :) 

    • Like 1
  11. GoPro er noe jeg helt klart ønsker meg, men ser at økonomien ikke er helt på plass til det for øyeblikket. Jeg mener å ha sett noen på forumet her har kamera til å feste på capsen og det virker ikke som om at det har vært problemer med det. Man får jo tak i relativt små, lette og gode kameraer nå i 2016. Når man er alene på tur med bikkjer og masse utstyr så er det behagelig å få mest mulig utstyr som kan henge på deg (noe GoPro kan).

    De gamle GoPro'ene er vel ikke noe å anbefale eller? Jeg har sett litt på de, men syntes ikke kvaliteten på bildene/vidoe er så kjempe god - mulig jeg bare er sær og vrang?.. :) 

  12. Takk dere! Skal prøve dette i helgen (skal møte han kameraten min igjen da). Jeg festet PP rett på spolen (har også lagt på teip slik som de gjør på Skitt Fiske). Jeg har med andre ord festet snøre på akkurat samme måte som det Skitt Fiske gjør med mine spoler. Er det en annen om bedre måte å gjøre det?

    Jeg er ikke noe knutemester så jeg har festet PP til spolen med en uni knute.

    Når det gjelder det gamle snøret så var dette Fireline og ikke mono, men det var dog ikke like tykt som PP jeg har lagt på (vet tykkelsen er i største laget, men jeg mener jo bestemt at snøret fortsatt burde kunne legge seg nogenlunde jevnt ut)

    YOSH: Du skriver om tre skiver, det jeg fant var 2 skiver og en "låseskive" til selve knappen oppå. Jeg er litt usikker på hvordan jeg kan få flyttet låsen, mener jeg så på muligheten for det når jeg bytta snøret. Skal sjekke dette ila helgen samt smøre der hvor jeg smøre kan..!

    Takk for svar! :) 

  13. Bøylen sitter som den skal, det har jeg sjekket. Problemet ser ut til å være at snellehuset (hvis det er det det heter) ikke beveger seg langt nok ut/opp. Hmm.

    Ja, vet det er i overkant tykt, men var det jeg hadde liggende og dette var på kveldstid. Men som du sier så burde ikke det ikke ha så kjempe stor betydning :)

  14. Hei,

     

    Jeg har en kamerat som jeg skulle hjelpe med å bytte sene på snelle. Snella er Shimano Exage 2500RA.

    Årsak til bytte av sene er at den gamle sena var løs (ikke knyttet godt nok i snella). Jeg tar derfor av den gamle sena og binder på en ny (Power Pro 0,23 mm 15KG), det som skjer når jeg sveiver inn er at sena ikke legger jevnt ut i snella? Sena legger seg nesten kun på øverste del av snellen.. Hva kan være årsaken til dette? Finnes det noen innstillinger for å justere dette slik at sena legger seg jevnt ut? :)

    På forhånd takk for svar! :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.