Gå til innhold
Fiskersiden

fdf93

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fdf93

  1. Takk for innspill :-)

    Når det gjelder sjøfiske, så er det veldig sjeldent, en tur eller to når sjøauren begynner å bite. Då er det au dorging, langs land og inne i viker som gjelder, så ikkje så annerledes den fiskinga han bedriver i ferskvann :-)

    Men hva skjer om eg hever prisen med ein tusenlapp eller to? Vil eg då få et godt brukans ekkolodd?

    Ville ikkje være noen ulempe med et som indikerer fisk på større djubder, siden vi eksperimenterer med nattefiske på ned mot 40m.

    Å bruke 10.000+ på et ekkolodd er uaktuelt og det trur eg faktisk det er fra hans side au.

  2. Holder til i Aust-Agder, og fisket foregår i Vegår (som dere kanskje kjenner til). Fisker fra liten åpen båt (ikkje stort større enn en robåt), som du gjettet, med 1-2 stenger med markdrag. Har ute opptil 90ft med sen og kjører på så lav hastighet som mulig, avhenger selvfølgelig av dybda. Fisker kun etter aure, men det er også tryte i vannet.

  3. Eg skal ikkje begi meg ut på noen diskusjon her, for det har eg ikkje kunnskapen til.

    Hå mykje den gamle kosta har eg ingen anelse om, mulig det var ein av dei dyrere og bedre modellane i sin tid...

    Får revurdere heile greia, trur eg. Eg som trudde eg hadde den superjulegava på gang her xD

    Uansett, takk for svar :-)

  4. Der ødela du den julegava, hehe, nei då ;-)

    Tar i mot alle forslag, men for å være ærlig trur eg ikkje ein gång han vett åssen han skal bruke ett så avansert ekkolodd, hehe. Han liker at ting er enkelt og er ikkje nåke "teknologisk-geni", akkurat som meg. Avanserte funksjoner forblir som regel uprøvd.

    Det er mulig (mest sannsynlig) at vi har to forskjellige oppfatninger ordene "rimelig" og "enkelt", så vurderer definitivt gavekort. Derimot vett eg at hans gamle ekkolodd kun indikerte fisk, terreng og dybde og han var meget godt fornøyd med det :-)

  5. Tenkte jo eg skulle spesifisere det, men det glømte eg visst :-)

    Det han gjør avsolutt mest er å dorg i ferskvann etter aure. Fisker dermed ikkje så veldig dypt, men vi eksperimenterer litt innimellom med fiske på litt større dybder, ned mot 40m. Vannet han pleier å fiske i er i overkant av 100m på det dypeste. Hender han tar med båten på sjøen, men da også for å dorge, særlig etter sjøaure, på grunnere vann.

    • Like 1
  6. Hei :-)

    Skal kjøpe ekkolodd til min kjære til jul, men trenger litt hjelp til å velge merke, modell osv.

    Trenger ikkje være veldig "fancy", han har sjølv sagt at så lenge det viser fisk og dybde så er det bra. Har tidligere hatt Humminbird, men den endte sine dager i sommer. Bør ikkje være dyrere enn 2000,-

    Håper på gode svar og på forhånd takk :-)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.