Gå til innhold
Fiskersiden

naaro

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av naaro

  1. Hei, jeg har tatt steget inn i fluefiskeverdenen, og trenger sårt hjelp til å sette opp utstyret. Utstyret skal brukes til å fiske laks i elver i Møre og Romsdal, hovedsakelig på Sunnmøre. 


    Jeg har kjøpt stang og snelle:
    Scierra Flylite V2 12,8' #8/9
    Scierra Traxion 2 #8/10

    Har funnet på nettet at anbefalt vekt for denne stangen er 25-27g (Antar dette er oppgitt i gram). 
    Har videre forsøkt å lese meg opp i den skogen av informasjon som finnes om emnet på nettet, men begynner å føle meg litt "lost".. 
    Det jeg lurer på er:


    Hva er det jeg trenger av backing? Holder det med multifilament med høy nok bruddstyrke for laksefiske? 
    Hva er shooting line? Er dette en annen form for sen som skjøtes på backingen, eller følger dette med når en kjøper selve fluesnøret? 
    Angir anbefalt vekt for stangen hvor mye kun fluesnøret skal veie, eller er det snakk om samlet vekt for fortom+fluesnøre+shooting line+ backing? 

    Jeg skal selvfølgelig på kurs nå før sesongen starter, men har lyst til å bruke min eget utstyr på kurset slik at jeg lærer det å kjenne. Setter derfor stor pris på hjelp/forslag til hvordan jeg kan sette opp utstyret. 

    Takk! 
     

  2. Hei, jeg er hjemme nå i påsken og har prøvd å fiske sjøørret i Ålesundsområdet. Har fisket langs Åsestranda, i viker på Humla og rundt omkring på Skodje (dragsundet etc) uten å få noe som helst. Fisker med varianter av møresilda (15 g tror jeg), i div anbefalte farger. Har også førsøkt med wobblere og flueoppheng foran sluken.

    Det virker helt dødt, og jeg lurte derfor på om det er noen som har erfaring i området. Ting jeg lurer på er : Er det for tidelig å fiske SØ på sunnmøre? Er vannet for kaldt? Er det en spesiell sluktype som fungerer spesielt godt på sunnmøre?

    Tar i mot alle tips med åpne armer, men håper først og fremst at noen med erfaring stikker nesen frem og tilbyr sin kunnskap. På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.