Gå til innhold
Fiskersiden

Thimmern

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thimmern

  1. Den 9.3.2017 at 10.45, josteink skrev:

    Hei,

    søk på forumet her og på fluefiskesiden.no, her bør det ligge masse tips til deg kor og når. Dersom du treng meir tips så sei i frå på tråden her, og speisifiser litt meir om det er fjell, elv, skog du er ute etter, så får du nok tips. 

    er stortsett ute etter det meste. Både elv, skogs og fjellvann, fisker helst med flue og helst ørret/røye. Finnes det noe "fluefisker-lag" eller lignende (facebookgruppe for sportsfiskere etc..) i Bergen?

  2. Supert, takk for svar/tips. Var innom aktiv fritid ved lagnunen og pratet med en hyggelig kar der! Finnes det noen form for felleskap innen fluefiskemiljøet? I stavanger (rogaland) har vi en facebookside hvor vi ofte fisker sammen og så videre, lett å få nye fiskekompiser.

  3. Hei, Jeg har nylig flyttet til Bergen pga jobb. Er en ivrig fluefisker og har holdt på noen år nå. Ser etter tips til vann, elver, og generelt hvordan fisket oppleves på disse kanter. Jeg fisker primært ørret med flue, i sjøen om vår-høst-vinter, og helst innlands med noe tørt i enden om sommeren. Trenger ikke være områder som er innenfor sentrum, er glad i å flytte på meg, har også bil og drar gjerne på lengre fisketurer. Dersom noen ønsker seg en ny fiskekompis, er jeg også gjerne med på tur!

    Vh.

  4. Jeg vil absolutt anbefale deg det, å kjøre 7 kg fisk i elv på en #5'er kan bli interessant, da spesielt mtp snellevalg og adgang til riktig mengde backing osv. :) I tillegg kan det bli knotete å kaste med lakse-rigg, (lange tykke fortommer og større fluer) #5 er ypperlig til ørretfiske, både tørfluefiske og nymfefiske. #6-7 er fint for større sjøørrettfluer som blir noe tyngre, også mtp på vind langs kysten. Det blir nok vanskelig å finne en allaroundstang både til laksefiske og ørretfiske desverre. selv om alt er mulig så er det nok ikke alltid like praktisk. Men som sagt har jeg sett flere som fisker lettere laks med enhånds #7, det går nok :) men ser skjeldent folk som fisker tørt etter ørret med samme oppsett :)

    Lykke til, skittfiske!

  5. Hmmm, mener du da enhåndsstang? Litt vanskelig å kombinere lett ørretfiske sammen med laksefiske, personlig fisker jeg med #3-4-5 på Ørretfiske (ferskvann/elv). Når det kommer til laksefiske krever det et helt annet oppsett (dette har jeg lite erfaring med, da jeg ikke er noe laksefisker), men hører dog om folk som går på laksefiske med #7-enhånds stenger, noe som igjen blir litt for "heavy duty" til lett ørretfiske (i Mine øyne). Men, når det er sakt, ville jeg sett på stenger som brukes til Sjøørret/kyst, Selv har jeg LTS Zalt #6 til SØ, denne fås også i #7, disse går for rundt 3000kr og er en knallstang!, mye for pengene, men kanskje litt over ditt budsjett. Ellers har Streamstix gode enhåndsstenger i klasse #7.

    Alt i alt, så må du spesifisere om du skal fiske laks, eller ørret i ferskvann, eller ørret i sjøen :) Gi oss litt mer info om hva du skal fiske, så kanskje vi kan gi det litt bedre svar også :)

  6. Fjærmyggen er vel noe av det første som klekker, iallefall her på vestlandet, se ann fargen og størrelsen (grønn-brun-sort) der du fisker, velg deretter men 18-22 er normal str. for meg. Ellers har du døgnfluer som stortsett klekkes på kvelden/ettermiddagen på varmere dager. Men er det lite aktivitet som det oftes er tidlig på våren grunnet kaldt vann, kan man prøve å lokke med større fluer, eks xcaddis, 16-18 osv har gitt artige restultater.

    Skitt fiske!

  7. klasse 4/5 er et fint sted å begynne. Det er stor forskjell på stengene i seg selv mtp aksjon osv, fordelene med høyere klasse ved kystfiske er egentlig bare vinden (få fart nok i lina), jeg fisker SØ både med klasse 5 og 6, tørt i elv og innsjø med klasse 4.

    Når det kommer til valg av utstyr vil jeg absolutt anbefale deg og kjøpe brukt. billige pakker fra XXL har null verdi, og blir nesten ubrukelig når du får dreisen på kastingen, du skjønner etterhvert ut at fluefiske er verdens kuleste hobby, og vil skaffe deg noe bedre. Du får fint et komplett brukt sett i den prisklassen som du kan bruke resten av livet. Det vil også ha salgsverdi om du ønsker å selge det videre. Se etter en stang som ikke er for "løs i toppen", gjerne medium fast/halvaksjon, de er betraktelig lettere å lære seg å kaste med.

    eksempel på streamstix sett til god pris:

    http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=66916731&fks=66916731

    Ta en titt på facebook gruppene evt finn.no:

    https://www.facebook.com/groups/268538503283169/

    https://www.facebook.com/groups/544761938899250/

    Her popper det stadig inn gode alternativer.

    Lykke til, og skitt fiske!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.