Gå til innhold
Fiskersiden

Østlending

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Østlending

  1. Du ser ikke poenget med å ta opp en ørret/abbor på mellom 400g og 1kg altså? Folk har forskjellige formeninger om hva som er moro vettu. Kan være enig i det hvis man fisker i vann man VET det er lite med fisk, utenom det er jeg helt uenig. Ikke glem at det finnes mange vann hvor det fiskes altfor LITE, og hvor det er overbefolka med småfisk. Som BAN skrev så bra:

    32 minutter siden, BAN skrev:

    I 90% av vannene i Norge er problemet at det ikke taes opp nok fisk...

     

  2. Halla. Jeg ville anbefalt deg å bruke Fireline sene mellom 0,10 og 0,17 mm da jeg har veldig god erfaring med denne selv. Bruker kun Fireline Smoke, og den eneste store forskjellen mellom den og den grønne/rosa/hvite er at de synes bedre i vannet. Hvor mye sene du får plass på spolen din står på snella, tror det skal være nok med 270m fireline. Evt så kan du legge på noe monosene først, men viktig at du ikke slurver med skjøteknuta da...Ellers var de to svarene ovenfor ganske så utfyllende når det gjelder fortom så har ikke noe mer å komme med der.

    • Like 1
  3. Flott :-) Jeg bruker kun multisene selv(fireline) da jeg har veldig god erfaring med denne. God kontakt med fisken, lange kast og bunnsolid. Du har dog helt rett i at den lett kan ryke dersom man treffer stein o.l. Mange bruker derfor en fortom. Uansett, mono passer kanskje bedre til ditt bruk og det finnes nok av disse av god kvalitet. Kan komme litt mer inn på valg av sene i morra. Ville dog ikke tatt sjansen på kun 3 kg bruddstyrke selv om du kun fisker etter ørret. Anbefaler minst 5-6 kg bruddstyrke så du er sikra. Jeg bruker fireline 0,12 og den har bruddstyrke på 6.8kg.

  4. Bare hyggelig! Du kommer neppe til å angre om du går til innkjøp av den todelte beastmaster stanga :-) Når det gjelder Aernos og Exage snella er det ikke veldig stor forskjell, men Aernosen er et lite hakk bedre. Den har noen ekstra egenskaper som Exagen ikke har - i tillegg til et kulelager ekstra, og koster derfor litt mer. Om det var jeg som skulle ha valgt, hadde det blitt Aernosen rett og slett fordi den er litt bedre, og fordi jeg liker utseendet dens mer enn Exagen.

  5. @Fredkrist Hva slags sene bruker du? Og hvor mange mm? Kan være lurt å sjekke at det ikke er noen form for kluss på sena. Hvor lang er stanga du bruker? Ville muligens investert i en bedre stang hvis jeg var deg da det ikke skal altfor mye til for at billigstengene knekker. Skjedde faktisk for et par uker sida med en kompis av meg etter han hadde en skikkelig fight med en storfisk og den røk tvert av.

    Det å fiske makrell fra land er ganske så enkelt, spesielt når den er skikkelig på lag. Da kan den faktisk bite på så og si alt av sluker. Men jeg har ihvertfall god erfaring med å bruke stingsild(25g+) når jeg er ute etter makrell. Sildekongen og skarpsilda er ikke et dumt valg. Prøv å fisk i de øvre vannlagene også.

  6. Hei. Personlig ville jeg nok ha gått for stang og snelle for seg selv, men dette er ikke et must. Det jeg kan si er at Shimano Beastmaster stengene virkelig er toppkvalitet og noe jeg definitivt vil anbefale. Bruker en slik en selv(todelt). Som du sier så er det naturligvis lettere å frakte meg seg den 5 delte stangen i en sekk f.eks, som er en fordel så klart, men utover det er vel kvaliteten mye av det samme. Ville gått for en Shimano snelle også, og den Aernos snella er ikke et dumt valg. Eller så har du Shimano Biomaster, Exage, Rarenium, Twin Power og Stradic snellene som alle er toppkvalitet. Bruker selv Stradic Ci4+ snella og er utrolig fornøyd med den!

  7. For ørret ville jeg ha anbefalt å ta turen Kalhovd hvor det er skikkelig fin fisk, i tillegg til veldig fin natur. Der er det fult muligheter for å telte også, men husk å kjøpe fiskekort til vanne(a) dere har lyst til å fiske på. Møsvatn er en annen mulighet hvor det er bra med røye. Begge stedene ligger i Tinn kommune i Telemark :-). 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.