Gå til innhold
Fiskersiden

H.L

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av H.L

  1. 6 timer siden, jokis skrev:

    Hei. På min Rana 530 står det en 40 hk Evinrude E-tec. Jeg er ganske fersk både på trolling og alt med å eie egen båt.

    Når motoren akkurat går i gir , kjører den ca 2.5-3 knop ifølge gule sider på sjøen appen. Jeg tenker etter endel lesing å sjekke ut muligheten for å bremse farten med et drivanker, da den ikke kan gå saktere. 

    Spørsmålet blir da om det er mulig å ha drivankeret ganske rett bak båten, så det ikke blir så mye kåling med sener og wobblere. 

    Det trolles i sjøen etter SØ primært. Trenger jeg å kunne dorge saktere? Har lest mye men er fortsatt usikker. 

     

    Takker for alle svar. 

    Hei. Jeg må først presisere at jeg aldri har trollet etter SØ eller annen fisk, men jeg har fisket SØ i mange, mange år og 2-3 knop ved vanlig fiske etter SØ bruker å være helt perfekt hvis fisken er aktiv. Som sagt, jeg har aldri trollet SØ, og hvor aktiv fisken er på dypet har jeg null peiling på.

    Drivanker bak båten høres for meg ganske så tungvint og lite praktisk ut.. Du har ett litt dyrere, men en mye mer effektiv mulighet og det er å sette på en mindre propell på påhengeren hvis du vil ha lavere fart.

    Nå er ikke jeg kjent i det heletatt med 4 taktere, men hvis i tillegg muligheten er der til å sette ned tomgangs hastigheten, så kan jo det være en mulighet også?

     

    Mvh

    H.L.

  2. Jeg var personlig innom karen som driver denne nettbutikken i dag og handlet div utstyr: vanlige agnkroker, kraftige store rustfrie agnkroker tilkveite, grønne selvlysende perler(de jeg kjøpte, som passer til tykk mono fortom, i grønn farge, hadde han ikke fått ut på nett enda, men sikkert mulig å borre større hull i de hvite som ligger på nett nå selvfølgelig), selvlysende staver, 500m 1,8mm mono sene, kunstige blekkspruter, 60 grams lodd på svivler og mer, til en veldig grei pris, sammenlinet med andre netbutikker.

    Prisene er netto, og ikke brutto, så momsen kommer i tillegg, + frakt. Jeg ble veldig fornøyd med kjøpet og anbefaler de som skal ha utstyr til havfiske eller kystmeite til å ta en titt innom, og ringe for info hvis dere lurer på noe, han var en hyggelig kar som fisker selv og gav gode råd:

    http://havfiskeri.no/store/no/

     

    Mvh

    H.L

  3. Hei.

    Jeg har vært i kontakt med Baardsen.no på telefon angående Shimano Big Baitrunner XT-A LC, og en av de jeg snakket med fortalte meg at dette var en gammel modell som de skulle slutte å ta inn, den koster 1999,- hos Baardsen akkurat nå (billigste jeg har funnet på nettet), men den ligger under navnet "Shimano Big Baitrunner LC" og ikke "Shimano Big Baitrunner XT-A LC" som den gjør andre steder.

    Selgeren påsto at det var bare en av disse snellene og at denne var den samme som hos skittfiske.no og ville ikke anbefale den fordi det var en gammel modell.

    "Shimano Big Baitrunner XT-A LC" hos skittfiske:

    http://skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sneller/baitrun,surf-sneller/shimano/big-baitrunner/shimano-big-baitrunner-xt-a-lc-haspelsnelle-135115-p0000119347

    "Shimano Big Baitrunner LC" hos Baardsen.no:

    http://baardsen.no/produkt/fiskeutstyr/surffiske/sneller/shimano-big-baitrunner-lc

    Når jeg sammenlikner bildene på disse 2 snellene, så kan ikke jeg skjønne at disse kan være samme modell. Jeg sitter i stedet igjen med inntrykk av at XT-A LC er en oppgradert modell av LC'n.

    Etter hva jeg har lest, så skulle Shimano Big Baitrunner XT-A LC være en meget god å sterk snelle, og ikke av en for gammel modell.

    Baardsen skulle ringe meg igjen i morgen, og da hadde det vært flott om all tvil var borte.

    Så om noen sitter med kunnskap om dette, så hadde jeg vært veldig takknemlig for innspill.

     

    Mvh

    H.L.

  4. 17 timer siden, BAN skrev:

    Bruker surfsnellene mine til kveitefiske uten å nøle men jeg fisker aldri kveite på dypt vann. Oftest drifter jeg på 10-15 meters dyp. Snellene får da jobbe slik de skal når man kjører fisken.

    Surfsnellene mine takler ikke fiske på dypt vann.

    Har 400 meter 0,28 Powerpro og 1,2 mm monofortom. Dette bør holde til det meste som svømmer langs kysten vår.

    Takker for innspill. Da ser det nok ut som at det blir 2stk sneller. En til kystmeite og en til havfiske, og da blir det vel trolig 2 stenger også.
    Har du, eller noen andre erfaringer med en av disse snellene, eventuelt andre anbefalinger til andre kraftige surfsneller av høy kvalitet?

    Shimano Big Baitrunner XT-A LC:

    http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sneller/baitrun,surf-sneller/shimano/big-baitrunner/shimano-big-baitrunner-xt-a-lc-haspelsnelle-135115-p0000119347

    Shimano Ultegra 12 000 XTA:

    http://www.baardsen.no/produkt/fiskeutstyr/surffiske/sneller/shimano-ultegra-12-000-xta

    Mulig dette er diskutert i andre tråder på forumet allerede, i så fall er det bare å ignorere, jeg sitter på nettet med mobil telefonen, noe jeg ikke er særlig vant til, men er heldigvis tilbake på Pc om en ukes tid og har da et litt enklere hjelpemiddel til å både surfe, lese og skrive, for dette var jaggu ikke enkelt for en tommeltott.

    Det var også nytt for meg at haspel snellene nå blir kalt "surfsneller" :)

    Mvh
    H.L.         

  5. Hei.

    Etter å ha gått igjennom en jungel av tråder og diverse råd har jeg kommet noe lenger på jakt etter utstyr til kveitefiske.

    Det er mulig jeg spør om det umulige her, men finnes det en kvalitets snelle som kan kastes med fra land og brukes på dypt vann fra båt etter kveite?

    Jeg håpet på noen råd her etter å først ha mistet en kveite på SØ stang, snelle og sene og senere fått opp en på 4,8kg på samme utstyret, for så å tatt 2,5t busstur til XXL for å forhøre meg, og selgeren som selv var kveitefisker solgte meg 110m 0,25mm fireline og 0,99mm mono fortom, som i følge han skulle være mer enn nok til dette fisket.

    Jeg visste ikke at det var kveite der jeg fisket før jeg fikk opp den på 4,8 og fisket ikke etter dette.

    For 2 dager siden mistet jeg enda en kveite pga for lite snøre av det jeg kjøpte på XXL, jeg måtte stramme bremsen veldig fordi spolen holdt på å gå tom.

    Jeg skjønner nå at utstyret mitt er langt unna hva som anbefales til målrettet kveitefiske, og skal handle inn stang og snelle som rommer 2-300m med 0,40mm fireline/multifilament .

    Hvis jeg må handle inn 2 sneller og 2 stenger, så gjør jeg det, men hvis det finnes en snelle som kan kastes med fra land og brukes på dypt vann etter stor kveite fra båt, så hadde det vært helt topp.

    Alle råd og svar mottas med takknemlighet.

    Mvh

    H.L.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.