Gå til innhold
Fiskersiden

Sabbern

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sabbern

  1. Hei!

     

    Jeg var utpå idag. Der er mye båter og ser noen drar opp et par skikkelige rugger i bygrunna idag Men er vel ikke det helt store enda ser det ut som. Var en tur i breisundet, der var det tidvis MYE fisk på loddet, fikk en grei torsk, samt jeg hadde på en skikkelig sværing som jeg mistet.. samt et napp til som jeg mistet.. Reiste en tur innom byen igjen på ettermiddagen, da var der ingenting (som jeg såg ihvertfall), ser på webcam nå at der er en del båter i en klynge, så spørs om der er noe som foregår nå i skyminga :)

  2. Fiske fra land har jeg liten erfaring med, men meierikaia har jeg jo sett flere stå på å fiske :)

     

    Jeg var utpå å prøvde litt, såg litt fisk på loddet, men dårlig fangst.. Litt vanskelig også nå når fjorden er overfylt med torskegarn.. blir vel bedre etter 1 mars når fjorden stenges.

  3. Hei.

    Tenkte å starte en tråd for Borgundfjordfiske 2018. Har sett en del gode fangsrapporter fra litt uti havgapet, men tenkte at vi her kan skrive fangsrapporter fra åsefjord, spjelkavik, borgundfjorden, langevågen, hessafjord o.l :) Regner med her er en del på forumet som fisker på disse plassene.

    Har sett litt båter i Spjelkavika, men ikke hørt om mye så veldig torsk mye enda. Noen erfaringer hittil? 

  4. 13 hours ago, M.ellefsen said:

    Fisker bare med stang. Har base på ellingsøya, så prøver å fiske en del rundt godøya og i Breisundet.

    i morgen er det Ok meldinger, så satser på en tur for håpentligvis uttafor godøya. Om ikke så prøver jeg meg rundt Eltraneset mot sulesund på lange/brosme.

    hva er det du får rundt bryggen da? Torsk og lyr?

    Hei igjen.

     

    Var i Langevågen ista og såg utover mot eltrane, det ser helt flatt og fint ut på sjøen idag.  Det skulle vel være muligheter for noe storsei rundtom Eltrane også i disse tider? Mulighetene for lange burde jo være veldig store også. Fisker du med agn?

     

    Torsk og lyr for det meste ja. Hadde tenkt meg utpå igjen nå i romjula, men jeg rev vekk alt av styring på båten i rent sinne igår da alt er håpløst tregt og skal sette inn hydraulisk.. orker ikke mer av mekanisk styring.. nå når sjarken er solgt har jeg bare igjen en eldre 17 foter så sjeldent jeg reiser lengre enn breisundet/eltrane med den.. tidvis mot erkna når det er veldig fint.

     

    Du får slenge inn en fangstrapport idag da :)

  5. 31 minutes ago, BAN said:

    Får heller ikke lav nok fart med motoren. Løser dette ved å sette den i fri innimellom. De fleste kveitene har jeg fått når jeg drifter ganske sakte. 

    Foretrekker helt klart å la vind og tidevann føre meg avgårde i passe fart og har vel fått 90% av kveitene på dette.

    Du trenger ikke å subbe nedi bunnen hele tiden. Kveitene ser jiggen godt om den er 2-4 meter over bunn.

    Heisann :)

    Ofte støter jeg på det problemet at jeg starter f.eks på 30 meter dybde og slipper jigg ned 30 meter, så starter jeg å drifte avgårde og da øker vel mengden med sen jeg må slippe ut siden jiggen vil løftes? 

     

    Enig med deg det med å la vind og dønninger/bølger flytte meg ja :)

  6. Hei og hå. :)

    Tenkte jeg skulle høre med den erfarne kveitegarden om hjelp til kveitefiske. Sikkert en del "dumme" spm, men d er slik man lærer. Har søkt og lett en del på nett, men blir bare mer forvirret jo mer jeg leser.:unsure:

     

    Er en nokså erfaren fisker når d gjelder alt annet enn kveite. Har forsøkt noen ganger med jiggfiske på drift (2,5knop), dette var med en litt stor jigg (450g) men uten hell. Eneste jeg endte opp med var å sette meg fast x antall ganger og jigghodet er snart uten farge.

    Har bra utstyr til å fiske med 20-30lb stang med stor kraftig snelle, men sliter med teknikken for jigging. 

    Er det bedre å forsøke å fiske med agn istede for jigg? 

    Er det bedre å ligge noelunde still når man fisker med agn eller jigg eller bør man alltid fiske på drift?

    Noe spesiell fart? Følt personlig at 2,5 var i meste laget, men båten går ikke saktere...

     

    Har tenkt å hive ut en kveiteline i fremtiden, har fått en del kveite før på line, men det har vært på vanlig torskeline.

     

    Det er vel mer en slags motivasjonssøker samt som en spørsmålstråd dette :lol: kommer ikke på mer i farta her, så også generelle tips mottas med den største takknmelighet. Hilsen uerfaren kveitefisker

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.