Gå til innhold
Fiskersiden

jerpset

Medlemmer
  • Innholdsteller

    31
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jerpset

  1. Ettersom man kan få denne snella på diverse nettbutikker for ca 3500 med/uten påspolt braid, tillater jeg meg å legge inn et bud på 2500.

    Er den kjøpt i Norge?

    Snella er kjøpt i Norge.

    Du må bare tillate deg å legge inn lavt bud, men da tillater jeg meg til å avslå det :)

  2. :D 35 kilo er VOKSEN lange!

    Klart at med dedikert fiske og riktig skipper og "riktig sjø" er det mulig å dunke til noe stort uten tvil!!

    Vi sees sikkert i gjen. Fikk melding fra Brynjar i dag. Nå er det laksen som står for tur, bortsett fra en liten tur til lofoten fra torsdag til søndag med jobb. Men skal utpå ett par turer. Lurere med en litne reise stang og litt utstyr. ;)

    Kan ikke dy meg. :) Mausund - Pinsa 2004. Lange 34,7 kg.

    lange.jpg

  3. Må innrømme at jeg hadde smilet på lur (=gliste stort) da jeg tok storeslem den dagen. :)

    Neste gang blir det din tur, men lange på 18 kg på førstereis må være meget bra. Hyggelig å bli kjent med deg. Håper vi treffes igjen.

    Fikk melding at en nederlender tok en lange på 35 kg dagen etter. Så alt i alt fikk vi bare smålanger...

  4. Må bare være enig med Bjørn at vi hadde en strålende helg på Mausund. Etter en litt frustrerende start på lørdagen. 4 små fisk etter 3 timer snudde det. En torsk på 9,5 kg reddet lørdagen.

    Søndag skulle jeg på samme båt som dro storlange dagen før så jeg hadde store forventninger til dagen. Ble lite øl og cognac lørdagskvelden for en slik mulighet til å få storfisk drikker man ikke bort.

    Etter 5 minutter hadde jeg første fisk på, og kjente med en gang at dette var en brukbar en. Lange på 20,48 kg så må si at dagen startet bra. Bildet kommer senere da fotografen står i elva og fisker laks.

    Etter å ha dratt mindre brosmer og langer en times tid kjente jeg at en tilsvarende fisk beit på og dagens største kom opp. Lange 22,12 kg. Det ble også tatt lange på 18,7 kg ombord. Så vi kan trygt si at vi var godt fornøyd med dagen.

    Mine to langer var forholdsvis små men fulle av rogn, så jeg trodde langa på 18,7 kg var mye tyngre helt til vi kom inn til veiing. Den var merkbart lengre men slank.

    069.JPG

    Lange 22,12 kg

    PS! Jeg var ikke sjøsyk i det hele tatt :)

  5. Takker for råd. Ønsket å høre fra noen som hadde prøvd den. Den blir strøket fra lista. Ikke lett å finne god og stor snelle med lineteller. Tekota700/800 LC hadde blitt perfekt, får vente til neste år og håpe den kommer ut i Europa. Jeg får fortsette å telle på snøreføreren. Funker det også, helt til jeg kommer ut av det.

  6. Hei

    Jeg leter etter en god multiplikatorsnelle med telleverk (helst i meter). Skal brukes til lett/middels havfiske. Har lett på nett og har bare funnet to typer som tilfredstiller kravene mine:

    Shimano Tekota 700/800 LC (men den er bare i USA og da med telleverk i fot. (arrester meg hvis jeg tar feil)

    Den andre er Tica Seapirit SS 558 C (lineteller). Er det noen som har brukt denne og kan anbefale?

    Hvis det er noen som har denne til salgs til en grei pris. Send meg en PM.

  7. Ingen fiskersidenfiskere der. Var 2 aktive fiskere fra andre foreninger. Vil ikke nevne navn, men alt gikk heldigvis bra. Kommer helt sikkert mer info senere.

    PS! Var på samme sted i går og da var isen fin, med unntak når vi skulle i land på flo ved Øysand Camping. Da var flakene løsnet, og vi danset oss inn de siste 5 meterene. Skulle ut i dag og da var all isen drevet utover og det var åpent 50-100 meter på samme sted.

    Resultat på lørdagen fiske var sei på 7,5 kg. Tynn som et slips, så mer ut som en tannløs barracuda :D

  8. Nå er livet verdt å leve igjen :):D:D

    Bare få kommet seg hjem i morra nå å hentet utstyr, så nå er det ikke ei håkjerring i verden som kan føle seg trygg :)

    MMS og Blogg oppdateringer skal komme med jevne mellomrom ;)

    Håper dere lykkes, men la det bli igjen en til meg da. Blir tur senere i sommer på oss. (håper jeg)

  9. Flotte langer!

    Jeg lurer litt på hvordan det er å dra opp disse fiskene fra dypet? Slutter de å fighte på oppturen?

    Ser jo på noen bilder fra langefiske på dypet, at fisken flyter opp et stykke unna båten.

    Det er ikke så mye fight med langene, blir mest tungt. På fiske rundt 200-250 m blir det for mye de siste 50 m for langa og den får oppdrift, og den kommer som regel 5-50 m fra båten. Jeg lar aldri langa få slak sene, og prøver å holde konstant press hele veien. Det fører til at innsveivingen går raskere på slutten. Er ikke redd for å mista langa, men vil ha den opp så nærme båten som mulig. (i tilfelle kroken løsner)

    Det er artigere å få en sei på 5 enn en lange på 10 hvis man kun tenker på fighten. Men å få lange på 30+ er bare herlig. (Rekorden er 34,7 kg...så fikk jeg sagt det og....hehe)

  10. Den siste 3 ukene har vi fisket masse lange flere plasser i Trondheimsfjorden. Mest sannsynlig har vi funnet noen gyteplasser. Kun 2 av alle langene (rundt 40) vi har fått er hunner og de har vært med rogn. Resterende er hanner og alle fulle av melk.

    Hvorfor får vi bare hannlanger?

    Langa gyter i perioden april - juni, men ingen av de vi har fått er ferdiggytt/melket.

    Holder de seg på forskjellige plasser, er hunnlanga ikke i bittet i gytetida, er hunnene blitt borte og hvorfor er de ikke ferdiggytt? Dette er spørsmål vi stiller oss.

    Er det noen som kan bidra med noe info, eller tips til fag/forskningsgrupper som kan gi oss svar.

  11. Jeg og Thomas på nattfiske på nye områder. Dype grunner og dypvannsrenner skulle utforskes, men håp om nye arter.

    Vi dro ut mandagskveld for å prøve noen utvalge plasser i nærområdet. Startet først i en dypvannsrenne, men det ble ingen suksess, så vi flyttet til en "grunne" på 280 m, og fikk umiddelbart fast fisk. Første fisk ombord ble en lange på 13 kg. Plassen virker meget lovende.

    DSC00171.JPG

    Optimistisk og med håp om andre arter på "grunna" drifta vi over på kryss og tvers til soloppgang, men eneste vi fikk var lange. Eller rettere sagt Thomas fikk lange. De vokste for hver gang, og endte til slutt på pene 11,5 kg.

    DSC00892.JPG

    Lei av lange dro vi til plassen Thomas hadde fått kveite et par uker tidligere. Vi rigget til med kveitetakler, og håpet på flere kveiteopplevelser, men det var dødt. Kun et par smålanger kom om bord.

    I 8 tida på morgenskvisten fant vi ut at nok var nok og satte kursen hjemover. Vi måtte innse at det ble bomtur etter målet som var nye arter eller ekstra stor fisk, men vi fikk prøvd ut et par nye områder. Når vi i tillegg får fisk på 11,5 og 13 kg, så var vi tross alt godt fornøyd med resultatet.

    (I forrige uke hadde Thomas bedre fangst. Lange 18,2 kg)

    DSC00164.JPG

    Flere og fyldigere referater og flere bilder ligger på: Med egen båt i Trondheimsfjorden

  12. Takker for gode tilbakemeldinger.

    Var ute en liten tur i kveld også, men det var mest for å komme vekk fra varmen. Ble ikke de samme skryteresultatene, men greit nok i Trondheimsfjorden. Går ikke ann å gjøre det så godt når du heller sitter å nyter sola enn å kjøre deg opp på grunna igjen.

    Største fisker i kveld ble en lange på 5,0 kg, sei på 4,7 kg og en liten hågjel på 500 gram kom også ombord.

    Tok med lettutstyr for å fiske sei i dag, det er og blir artig de utrasene. Kan ta med at jeg fisket etter lange i tre kvarter med blank krok. Trodde jeg hadde bundet fast agnet godt nok med elastisk tråd, men akk så feil man kan ta. (kan forsvare meg litt med at jeg gjorde opp fisk samtidig)

    Til nå har vi ennå ikke hatt en tur med fisk under 5 kg så da er lista lagt for kommende turer.

  13. 2 dager sent i mai fikk vi 2 fantastiske fisketurer i Trondheimsfjorden.

    Dag 1:

    Thomas og Geir Magne (fra Trondheim Havfiskeklubb), fant ut at finværet var en ypperlig anledning til å utforske nye plasser. Etter å ha studert kart valgte de seg ut et par plasser de ville prøve nærmere. Det ble fullklaff i første forsøk. Etter først å ha truffet på hølingsei med snittvekt på ca. 5 kg, og noen smålanger 5-6 kg, røsket det for fullt i stanga til Thomas. Etter en spennende kamp kom kveite på 17,5 kg opp i båten.

    28052008_001_.jpg

    Senere fisket de dypere og fikk masse fin lange og den største tok Geir Magne på 11,5 kg.

    28052008_004_.jpg

    Dag 2:

    Etter å ha blitt terrorisert med MMS og telefoner var det min (Terje) og Frode sin tur til å prøve lykken. Spent dro vi på samme plass som de andre var dagen før. Vi traff på seien med en gang, og etter et kvarter var kassene fulle av fin hølingsei. Vi måtte snart gi opp dette fisket og dro på langeplassen gutta hadde funnet dagen før.

    Det tok ikke mange minuttene før de første langene var om bord, og det skulle ikke ta lang tid før Frode virkelig fikk napp, og opp kom lange på 22 kg.

    DSC00864.JPG

    Selv tok jeg en fin lange på 14 kg litt etterpå.

    DSC00872.JPG

    Fyldig referat med bilder og video finner du på: Med egen båt i Trondheimsfjorden

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.