Gå til innhold
Fiskersiden

Maudal

Medlemmer
  • Innholdsteller

    54
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Maudal

  1. Et merkelig spørsmål kanskje, men fins det vasspest på Mjær?

    Når jeg vil vite det, har det å gjøre med at jeg planlegger en tur dit på søndag. Det har seg også sånn at jeg skal på fisketur lørdag, da til et vann med vasspest, dessverre. Og desinfeksjonsmiddel har jeg ikke for tida. Så da vil jeg vite om jeg bør utsette Mjær-turen til seinere for å unngå spredning av vasspest, eller kan jeg dra uten bekymring? Vi bør jo alle gjøre vårt for å unngå at den planten blir spredd til nye vann.

    Håper på svar, for det er tydelig at dere gutta både kan og gidder å svare på det aller meste.

  2. Det er kjent at abborbestanden kan variere fra år til år, muligens pga. sykdom. Det kan være forklaringa på at det var mer stor abbor i "gamle dager", eller at en syns det var slik. Men de kan komme tilbake...

    Og når det gjelder brasmene på rundt 2 kg, så er slik fisk artig på lett meiteutstyr, til tross for at de er slimete.

    Vil en ha sørv- og brasmebestanden under kontroll, bør en kanskje sørge for at det ikke fiskes opp for mye gjedde eller gjørs?

  3. Nå har jo både Arnt Aage Børresen, Jan Leirud og Rune Johansen hatt artikler om forvaltning av ferskvannsfisk uten fettfinne (eller rettere sagt mangel på forvaltning), men en god ting kan ikke sies for ofte. Hva med å fotografere fiskekadavre som ligger og slenger, og så sende dem til AoF? Langs Nitelva i april og mai bør det være en smal sak å få tatt nok bilder.

  4. Det er et generelt problem at norske sportsfiskere ikke gidder å være organisert. Men det blir vel for mye slit å drive en klubb, for mye papirarbeid, og så må en jo betale kontingent...

    Så blir vi sittende og klage og surmule når det skjer noe som berører oss (bygging i strandsonen, vannkraftutbygging, miljøgifter, dårlig forvaltning).

    Når det gjelder nettsider kontra blad, er det mange som har ment at nettet er framtida. Dette var, så vidt jeg husker fra årsmøtet, argumentet for å legge ned bladet til NMU. Problemet er bare: Et blad kan komme ut 4 ganger i året, mens ei nettside må oppdateres hver måned, minst.

  5. Bestemte meg for å lufte feederstanga og meitestolen for første gang i år. Denne gangen i Drammenselva, for å bli litt kjent med den elva (alltid interessant å prøve nye plasser). Trua var ikke helt på topp da jeg fant ut at elva var grunn der jeg skulle prøve. Det kom til og med en regnskur og begynte å blåse, så jeg begynte å angre på at jeg hadde satt meg akkurat der. Likevel, etter noen timers fiske bøyde quivertippen seg, og jeg kunne slå fast at en brukbar stam hadde latt seg friste av loffbiten. Da fisken var vel på land kunne jeg med hender som skalv av kulde legge den i veienettet, og den veide 2300 gram. Jeg fikk ikke flere fisk, men det kunne egentlig være det samme etter et slikt eksemplar. Artig start på meitesesongen.

  6. Tviler på at holdningskampanjer har noen særlig effekt mht. geriatriske bygdeoriginaler som aldri har brukt annet enn gjeddesaks. Men de vil heldigvis dø ut av seg sjøl. Når det gjelder yngre og mer oppegående folk, kan det derimot ha noe for seg. Og at NRK har vist gjeddeskyting på TV ved flere anledninger, uten større motforestillinger, er skammelig. Kjør kampanje. Det er alarm!

  7. Nå er vel de fleste som bruker gjeddesaks mosegrodde Alzheimer-pasienter, så det nytter neppe å lære dem noe nytt. Vi bør heller konsentrere oss om å lære opp den yngre generasjonen. Cral: Fortell Destination Fishing hva du mener om slik torturredskap, så blir de i det minste gjort oppmerksom.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.