Gå til innhold
Fiskersiden

BentMagnussen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BentMagnussen

  1. Mye og bra oppsummert av deg Erik.  En flott jobb du har gjort med å argumentere og informere media.

    Veterinærinstituttet har nylig kommet med en rapport vedr. spredningsfare for gyro fra Drammensvassdraget.
    http://www.vetinst.no/rapporter-og-publikasjoner/rapporter/2016/risiko-for-spredning-av-gyrodactylus-salaris-fra-drammensvassdraget-nye-salinitetsdata
    En oppsummering om rapporten på deres hjemmeside her http://www.vetinst.no/nyheter/okte-nedborsmengder-gir-storre-risiko-for-spredning-av-gyrosmitte-fra-drammensvassdraget

    En beskrivelse av gyroprosjektet finnes her www.gyrofri.no
    En fagrapport fra dem her http://gyrofri.no/wp-content/uploads/2015/02/Rapport.pdf
    Dette er en lettlest rapport for de aller fleste - anbefalt lesning!

    Med tanke på faresonen området utenfor og nordover fra Horten/Moss er for videre spredning av gyro, er jo dette også en høyaktuell vurdering.

    Rapporten tar for seg overflatevannet i sine vurderinger.  Men sannsynligheten for at saliniteten er lav også på de dyp det eventuelt skal hentes vann i disse områdene, vil jeg tro er stor og overlevelsesmuligheten for gyro vil jeg da mene er til stede.  Ifølge presentasjon av Ecomerd (?) hentes vannet opp fra ca 25-30 meters dyp - men her vil jo sugeslangenes lengder avgjøre så de kan garantert gå mye dypere også.

    Jeg tror jeg også har nevnt til deg, Erik, fylkestinget i Vestfold har vedtatt en plan for kystsonen, og havbruk omtales fra slutten av side 23 og over på side 24.  Dette er også dokumentet Glenn Lorentzen viser til i forbindelse med underskriftskampanjen.
    Slik jeg tolker teksten vil det å tillate oppdrett av laks langs vestfoldkysten være i strid med det som står der (lenken viser "høringsforslag" - men dette er en vedtatt plan som gjelder frem til 2019.
    https://www.vfk.no/Documents/vfk.no-dok/Planlegging/Kystsonen/VFK Høringsforslag_kystsonen_korr7_oppslag.pdf

    2 Sitater fra dokumentet, med mine uthevinger:

    For næringsvirksomhet som ikke lenger er avhengig av kontakt med sjøen, bør det legges til rette for en omlokalisering. Havneområdene skal forvaltes slik at framtidig sjøveis transport, industri og næringsfiske/ havbruk har utviklingsmuligheter.

    Med utgangspunkt i analyser av lokale, regionale og nasjonale problemstillinger skal det sees på muligheten for å utvikle havbruk som en næring i Vestfold, dersom viktige natur og rekreasjonsverdier ivaretas. Det er ikke aktuelt med arter som kan gi problemer for villaks og sjøørretstammen eller på annen måte reduserer vannkvaliteten.

    Min oppfattelse av denne teksten betyr oppdrettsanlegget må legges på land, da dette er mulig, og ikke er avhengig av kontakt med sjøen.
    Det er ikke aktuelt å gi tillatelse til oppdrett av laks og ørret da dette kan gi problemer for villaksen/sjøørretstammen og redusere vannkvaliteten.

    Dette er rette person hos Fylkesmannen i Vestfold informert om.

    Viktige fremover nå, er å ikke la Bækkelund jobbe videre, uten hele tiden å påminne politikere og andre om alle de gode motargumentene som finnes. 

    Forum for Natur og Friluftsliv i Vestfold www.fnf-nett.no skal styrebehandle saken rett over helgen, da flere av deres medlemsorganisasjoner ønsker å arbeide med saken.

     

    Vil tilføye til slutt;  Jeg har ingen fagkompetanse på området.  Er en ivrig sportsfisker.  Er med i kultiveringsarbeidet i Sandefjordsdistriktet og sitter der i styret i en liten gruppe av frivillige.
    Jeg er ikke i mot oppdrettsnæringen, men ønsker næringen nå skal ta i bruk best mulig teknologi (lukkede anlegg, aller helst på land).

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.