Gå til innhold
Fiskersiden

Jørn J Jonassen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    134
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jørn J Jonassen

  1. Min side er blitt hacket, men heldigvis er det bare index siden som er blitt kapret. Har alle tenkbare beskyttelser med brannmur, viruskontroll, passord +++. Men noen klarte alikevel.

    Tar nok litt tid å få index siden oppe å går igjen, men heldigvis er nettbutikken urørt, det hadde vært katastrofe og mange mnd. jobb å få den opp igjen. Men den er dobbelt beskyttet med ekstra passord og eget brukernavn *S*

    Men er det noen som har greie på hvordan de gjør det. Virker som om passorder til ftp programmet som er hacket og byttet. Det passordet er ikke enkelt å finne ut av, så noen har lagt ned litt jobb på dette.

    Men heldigvis ganske uskyldig hack, skaden kunne vært mye værre om den personen som gjorde dette vill gjøre virkelig skade.

    Men surt er det alikevel.

  2. Hørte denne historien pr. telefon når jeg satt i Aagaardselvs og trodde vel ikke helt på den, vi finnmarkinger har jo en liten tendens til å overdrive litt :P

    Men når jeg ser dette er det bare en bekreftelse på hvor store idioter laksebreveierene er der opp og de som benytter seg av retten til å fiske med garn. De er frekke, kortenkte rovfiskere som ikke kan oppføre seg. 2 andre rapporter var 16 laks i drivganrn, ingen under 7 kilo og en annen var over 40 laks i garn, dette er kun fra 2 fiskere.

    Men, men som jeg har sagt før at når Tana elven er ødelelagt skal jeg være den første til å sitte på Tana brua, dingle med bena og si: "Hva var det jeg sa" :lol:

  3. Etter det jeg har hørt så er det generelt flom der oppe og mye snø i fjellene så flommen kommer til å vare en stund til. Åpningen tror jeg var nu i helgen så litt tidlig med rapporter, står ingenting i Finnmarken ennå iallfall, men kommer vel imorgen i avisen.

    Normalt faller flommen mye i begynnelsen av juli, men det sies at det er nesten 2 uker forsinket iår. Skal selv oppover den 2. juli og håper ikke flommen er for stor. Så det er enten å håpe på tropevarme i 2 uker nu så det blir storflom eller kaldt som fy så det ikke blir noe flom der i hele tatt.

    :) Går utifra du mener Vestre Jakobselv og ikke Grense Jakobselv :)

  4. Denne diskusjonen kan man sikkert bruke noe sider på. Dels er det du nevner her Nikolassisen. Så kan man diskutere mange sider om forvaltningen i Tana + noen sider om garnfiske i sjøen etter laks.

    Men uansett om det er fisketrykket eller matmangel so har gjort det slik at smålaksen nesten var ikke eksisterende ifjor stort sett i hele landet spiller egentlig ingen rolle. Ingen vet om det blir bedre med smålaks iår så hvorfor være etterpå klok og heller ta det sikre for det usikre. Det er jo tross alt smålaks som skal bli mellom og stor laks.

    Mener for en gang skyld så er de litt i forkant av problemet men kunne gjerne vært noen år tidligere ute med dette.

    De kunne gjerne kuttet sesongen så den hadde begynt senere også med et par uker. Det er tidlig den største laksen går opp i elvene og fint det er kuttet mot slutten hvor laksen begynner slå seg til ro for gyting i kulpene, dette + lav vannstand i sensommer elvene er laget for kroking. Og det skjer det mye av i små elvene i fannmark, enten det med vilje eller "uflaks".

    Ser til min glede at flere av elvene jeg fisker i Finnmark har enkelte kulper blitt total fredet hele eller deler av sesongen.

    Oppfordrere egentlig alle til å begrense hvor mye laks som taes på land. Den største moroa er jo tross alt å få lurt laksen på kroken, er man så heldig å få den på land så er jo moroa over etter et par bilder. Tar man så kun noen få laks så man får noen middager + en til røykning så burde man være fornøyd.

    Men alle mellom og store hunlakser bør slippes ut igjen. Om du ikke gjør det så kan du forsøke tenke på hvor mange laks som går til spiller når du ser rognen når du sløjer den.

  5. Jeg vil ikke si at dette er noe bra kjøp. Å begynne med DT er ikke å anbefale, lettere å kaste med et WF. Stangen er av et ukjent merke og vært borti selv billigmerker som knekker ved belastning. Men stangen er sikkert grei nok, men som sagt så kjenner jeg ikke til dette merke.

    Er det noe en nybegynner behøver, så er det ikke en dårlig stang. Da er det lettere å ikke få det til og slutte før man har fått begynt.

    Snellen er Shakespeare som er et annerkjent merke uten at jeg kjenner til akkurat denne modellen.

    Stangklassen er 7/8 som er en lett lakse stang, jeg bruker selv klasse 7 for fiske etter laks i finnmark og fortommene er kun på 2,2 kg som følger med :) Er det laksefiske eller ørret du kommer til å fiske etter?

    Jeg vil heller anbefale å ta et kurs, kjenne hvordan det skal være når alt er tilpasset, bruke litt mer penger på utstyret så tror jeg nok du blir mer fornøyd.

  6. Laks tatt i Masjokka på ca 6 kg, gav meg en god kamp. Snellen ble ødelagt, brant opp i lagret, ene brilleglasset gikk på elven.

    En laks det står stor respekt av.

    Men god var den :angry2:

  7. "Litt" pinlig men jeg synes denne låta er grisekul.

    On3rfstwJUQ

    :) Hehe, var på Rod Stewart konsert i Orlando for ett par uker siden. Var faktisk veldig bra, har ikke sunget så falsk så mye på lengen :)

  8. Overarbeidet?

    Det er bare i Norge en pizza kommer fortere hjem til deg enn en ambulanse.

    Det er bare i Norge folk bestiller en dobbel cheeseburger, en stor pommes

    frites...og en cola light.

    Det er bare i Norge bankene har dørene på vidt gap, mens kulepennene er

    lenket til disken.

    Og har du noen gang lurt på...

    * Hvorfor du må trykke 'start' for å slå av PCen?

    * Hvorfor den trafikken som beveger seg tregest, kalles rushtrafikk?

    * Hvorfor det ikke finnes kattemat med musesmak?

    * Hvorfor ikke sauen krymper i regnvær?

    Det er mye å lure på når man ikke er motivert til å gjøre en dritt på jobben

    . På den andre siden....

    Nå skjønner dere hvorfor det er så svinaktig hardt å være meg. I noen

    måneder har jeg nemlig lagt skylden på lav blodprosent, mangel på vitaminer, lite trening, usunn kost og et dusin andre årsaker til grunn

    for at jeg er sliten. Men nå har jeg funnet den virkelige årsaken!!

    Jeg er sliten fordi jeg er overarbeidet!

    Landets befolkning er på 4 millioner mennesker.

    - 1,4 millioner er pensjonister.

    - 1 million går på skolen eller er under skolepliktig alder.

    De resterende 1,6 må da gjøre alt arbeidet.

    Av disse 1,6 millioner arbeider 1 million i statsapparatet.

    Det betyr at det er 600.000 igjen til å gjøre alt arbeidet.

    Av disse 600.000 er 300.000 ansatt i det militære.

    Det betyr at det er 300.000 igjen.

    Og av disse 300.000 arbeider 250.000 i kommunale etater.

    Hvilket betyr 50.000 igjen til å gjøre alt arbeidet.

    Trekk fra de 40.000 som er sykemeldt eller innlagt på sykehus, da får du 10.000 igjen til å gjøre alt arbeidet.

    Og med tanke på at det sitter 9.998 personer i fengsel, betyr at det er 2

    personer igjen til å gjøre alt arbeidet i landet!!!

    Nemlig DEG OG MEG!

    Og nå sitter DU og leser e-post! Er det rart JEG har det travelt???!!!!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.