Gå til innhold
Fiskersiden

Tørrfluen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tørrfluen

  1. Heisann! Jeg har god erfaring med Guidelines Triple-D sitt klump system, som igjen kommer i flere varianter av synkegrader, favoritten er "Flyt, hover, intermediate", mens tidlig i sesongen, litt avhengig av str på elv, gjerne "flyt, synk 1 , synk 2" . Altså Triple-D betyr nok at det er 3 forskjellige synkegrader i ett snøre/klump.

    På snella har du først: backing ->      Skyteline         -> Så kommer "skyte klumpen"
                                                        aka. Shootingline                              aka. belly

    I veska mi som jeg labber rundt med har jeg skyteklumper med alt fra rein flyt til triple-D ned mot synk 4 osv. Skyteklumpen bytter jeg ut ettersom hvordypt jeg ønsker å fiske og når tid på sesongen.

    Igjen så er dette et skyteklump system som jeg kaller det, og IKKE et helsnøre system. Forskjellen er at man på helsnøresystemet får skyteline/shootingline og belly/klump i ett snøre. Men jeg personlig har aldri testet dette, så kan ikke uttale meg om dette er bra eller ei i forhold til klumpsystem. 

    Jeg er i hvert fall veldig komfortabel med det, altså: "backing->shootingline->klump->fortom(ca 1,5 stanglengde"->tippet" , men det er nok fordi at det var det jeg begynte med og ble god på når gjaldt speykasting. Det kan være greit å komme seg ned til elva før sesongstart å øvekaste litt med speyteknikker før det real deal. Gjerne fra begge sider og øve på forskjellige vinkler.
    Det verste jeg vet er å komme ned til elva og kuke det til med kasta pga feiltilpasset klump (vekt og lengde)

    Men igjen, veldig individuelt. Speykasting er enten så kommer det naturlig eller så kan det ta tid å mestre om du er heilt fersk med fluekasting. Youtube og Henrik Mortensen har jeg brukt noe tid å følge med på.

    Min erfaring med skyteliner/shootinglines:
    Dette er den delen mellom backing og slyteklumpen. En skuyteline er normalt på 30 meter og kommer i flere varianter også. Gjerne i monofilament lignende form, eller som en mellomting mellom coatet versjon og mono. Når du kaster og skyter klumpen ut, så er det essensielt å ha en skyteline som er god, med det så mener jeg med lav diameter og som glir bra gjennom ringene.
    Jeg personlig foretrekker skyteline som ikke er coatet, altså noe som kan ligne på mono. vet ikke hva det heter, mener jeg hadde LOOP LTS på en-hånds stanga, og er veldig fornøyd med det. Av og til bruker jeg den på to-hånd'en også, bare ved å bytte ut klumpen og det funka fett det!

    Det essensielle her etter min mening er bruddstyrken, kanskje mellom 11 og 15 kilo for å unngå at diameter på lina blir for høy. Bruddstyrke opp i mot 20 kg mener jeg diameteren blir for høy.
    Men igjen veldig individuelt og str på fisk man fisker, også kan lavere diamtere på lina føre til økt kluss på lina? næææh... Men sånn kan jo skje med alt da..

    Skyteklump:
    Det beste er å bare stikke ned til en lokal fiskesjappe og få dem til å tilpasse klumpen i forhold til lengden på stanga og vektklassen.
    Men skal du gjøre dette selv er det jo alltid en ting om å finne rette kjemien som fungerer best for deg. Jeg har prøvet og feilet mye. I begynnelsen da jeg var heilt fersk likte jeg kortere klumper. Jeg fisket med ren flyt, på ei 14 fot #9/10 stang, og kunne gjerne klippe klumpen 0,5 meter og satt på en en synkefortom (poly leader fast sink).

    Skal du gjøre det selv så anbefaler jeg å kjøpe skyteklump i enten #8 eller #9. Jeg personlig velger en klasse opp hvis jeg benytter en stang av den art du kan kalle litt rask aksjon og tip flex. Men er stangen myk hadde jeg valgt #8. Dette er kun i forhold til min kastestil, så ikke en selvfølge eller en regel du må følge!

    Essensielt her er anbefalt velt for stang er 25-27g , så da finner du deg et snøre i denne vektklassen, om det er #8 eller #9 finner du i spesifikasjonen på produktet.
    Skal du tilpasse selv fordi du føler det ikke funker bra, så allid, alltid, det gjør i hvert fall jeg,  eksperimentere med lengde på fortommen og tippet før man velger å klippe i klumpen.

    Skitt fiske!

    SNELLE -> BACKING -> SKYTELINE -> SKYTEKLUMP -> FORTOM ->TIPPET (ved behov)

  2. Hei igjen! Etter mye grubling og research på nett gikk jeg for Kinetic sin, og kan ikke si noe annet enn at jeg er meget godt fornøyd med valget! (uten å ha testet den på vann enda)
    Så, for 1300 kr på skittfiske.no fikk jeg bellybåten, og heilt ok par med svømmeføtter og ei pumpe med på kjøpet.
    Dette er jo nesten halvparten av det de andre koster, men har ingen erfaring med verken GL eller de andre merkene, så kan ikke si noe særlig mer der for å sammenligne. Men prisen er heilt upåklagelig i forhold til det man får!

    Pumpa er ikke noe å skryte av, men man får likevel jobben gjort på noen få ekstra minutter. i tillegg så er den liten og handy, og lettere å drasse med seg på tur i tursekk i forhold til den litt større 2veis sylinderformet pumpen. Så Heilt okey!

    Svømmeføttene er i hard plast, så er veldig stive og kanskje litt korte for padling i lange strekninger, men etter min mening veldig brukbare i vann hvor en ikke skal så langt i fra land. De veier lite og kan lett medbringes, festet på, eller ha i sekken på lange turer.
    Skofeste patenten er bedre enn de jeg har leid tidligere i utlandet. Den er veldig simpel og kommer i universal størrelse. Men de med vadesko str44+ vil nok synes de virker litt korte, men tror vil passer helt ypperlig for mitt vedkommende med stk42 i vadeskostr.

    Så selveste bellybåten. Førsteinntrykket jeg fikk når alt var rigget og pumpet opp var at den virket meget god og stabil, god kvalitet, og at man fikk en høy sittestilling.
    Selveste skallet på bellybåten kommer i et tilsynelatende godt og slitesterkt materiale. Minner meg litt om bagg med stofftekstil utenpå og en slags vanntett PVC coating innafor.
    Den kommer med 4 oppblåsbare puter?, 2 for potongene høyre og venstre, og sitte og ryggpute. Veldig enkelt og intuitivt å sette sammen, og lukkes med glidelås.
    Dette synes jeg var veldig nyttig fordi det reduserte pakke-størrelsen i forbindelse med transport i sekk, samt at den kom i 4 oppblåsbare seksjoner, noe som reduserer risiko ved uhell ved punktering. Utrolig greit man kunne fordele vekta og mulighet for separering.  
    Uten å ha blåst sitteputa opp max målte jeg høyden til ca 21 cm. Så med mine 75 kg ser jeg for meg at denne er god nok til å holde rumpa over vann, tørr og varm på kalde dager. Et godt sitteunderlag vil nok også hjelpe. 
    Ryggstøtte er av den enkle patenten, altså strammes inn med stropper og klips på hver side, mens andre kanskje har PVC rør som ryggstøtte bak puten.
    Bellybåten har også 2 x D-ring og Velcro straps med ca 45 cm avstand fra hverandre på utsiden av hver sidelomme, hvor man kan bruke den bakerste D-ring/velcro mot rygg, for imporvisert PVC ryggstøtte. 
    Sånn ca mål på sidelommene er 45x18x14 (LxBxH), 2 seksjoner og er relativt "slappe". Etter min mening godt nok plass for masse stasj og matpakke og drikke! 2 X velcro pads på siden av begge lommer, usikker på hva dem skal brukes til, men kan se for meg også benyttes for sånne skumplater man kan feste fluene på. 

    Ellers er det tykkere velcro straps fremme på begge sider, som sikkert er ganske standard på de fleste bellybåter for å feste stang e.l på tvers, og et PVC rør som går på tvers med klipsfeste for målebåndet ved føttene.
    Bærestroppene som følger med er også veldig enkle, som festes på d-ringer under bellybåten.

    Alt i alt er jeg veldig fornøyd med kjøpet. Nå gjenstår det bare å få den på vann og lande noen feite kubber jeg ikke har klart å nå langs land! Dette blir knall :D

    Pakking:
    alt får plass i en 35 liters sekk, men med vadere og vadesko+utstyr må nok en større tursekk til.

    Tidsforbruk rigging: ca 15 minutter

    Håper du får nytte av denne kanskje litt lange unboxingen, men følte det var helt nødvendig da bellyen var så bra og rimelig, og kanskje hjelper andre med valg med litt mer close-up bilder og beskrivelse!
     

    Takk skittfiske.no for handelen, og ikke minst for kommende fiskeglede!

    20170421_162347-min.jpg

    20170421_162418-min.jpg

    20170421_163500-min.jpg

    20170421_163627-min.jpg

    20170421_163635-min.jpg

    20170421_164008-min.jpg

    20170421_164028-min.jpg

    20170421_170319-min.jpg

    20170421_170543-min.jpg

    20170421_170559-min.jpg

    20170421_170630-min.jpg

    20170421_173745-min.jpg

    • Like 1
  3. Heisann!

    Har letet litt på nett etter erfaringer og omtaler om bellybåtpakken som selges på nett, men ingen, absolutt ingen har noe å si om den som selges på skittfiske.no   Denne her

    Jeg synes prisen var grei til å være min første bellybåt. Den er midt i blinken, men er noe usikker på hvor høyt man sitter med den oppblåsbare puten når det er litt kaldt i vannet.
    For en ekstra 1000-lapp kunne jeg jo ha gått for Guidelines, Outcast eller berkleys, men igjen så virket denne veldig grei til prisen mtp at dette er min første bellybåt.

    Anyone?

    på forhånd takk!

     



     

    Kinetic.Jpeg

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.